Mestna občina Murska Sobota to nedeljo praznuje svoj 22. občinski praznik, ki ga bodo te dni obeležili s številnimi dogodki.

Danes so tako že predstavili prenovljeno zbirko Murinih skulptur, ki so umeščene ob ulici Štefana Kovača, v grajski dvorani pa je nato potekala še slavnostna seja mestnega sveta

Zbrane je nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, ki je izpostavil, da prav vsi letošnji prejemniki občinskih priznanj prihajajo s področja gospodarstva, in sklenil, da se na tem področju »kažejo pozitivni rezultati, kar nas lahko vse skupaj navdajo z velikim optimizmom.«

Oder je nato kot slavnostni govornik zavzel še direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah, ki je predstavil nekaj spodbudnih podatkov o gospodarskem razvoju regije in pomemben prispevek Murske Sobote.

Prejemniki priznanj

Sledila je slovesna podelitev priznanj Mestne občine Murska Sobota, o katerih je mestni svet odločal na 22. redni seji. 

Plaketo Mestne občine Murska Sobota je letos prejela družina Rajh – Pintarič za ohranjanje družinske tradicije in poslovno odličnost.  

Zahvalna listina Mestne občine Murska Sobota je medtem šla v roke Štefana Pavlinjeka, lastnika in generalnega direktorja družbe ROTO za doprinos k razvoju obrtništva in podjetništva v občini in regiji.

Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota pa je ob 50. obletnici delovanja prejel tudi Hotel Diana.

Če gre dobro gospodarstvu …

Ob koncu prireditve se je župan zahvalil vsem, ki v naših krajih poganjajo gospodarstvo, in zagotovil, da si bodo tudi v mestni občini in regiji še naprej prizadevali za podporo gospodarskim iniciativam in investicijam.

»Če bo gospodarstvu šlo dobro, potem tudi lokalni skupnosti gre dobro,« je besede Roberta Graha strnil Aleksander Jevšek.

V glasbenem programu je nastopila Marko banda, nekaj utrinkov s slavnostnega dogodka pa vam ponujamo v fotogaleriji.

Pestro dogajanje ob občinskem prazniku

Sicer pa se nam danes in jutri v mestu obeta še obilo zanimivega dogajanja.

Kot so zapisali na spletni strani Mestne občine Murska Sobota, se bo ob 21.00 na Trgu kulture v sklopu festivala Soboško poletje odvil praznični koncert Prekmurske godbe Bakovci z gostoma Manco Špik in Isaacom Leandro Palma.

V soboto, 15. julija ob 10.00 bo medtem na dostopni cesti do reke Mure v Krogu potekalo odprtje prenovljenega mostu, ki je ena ključnih vstopnih točk v območju Nature 2000 in Biosfernega območja ob Muri.

Ob 19.00 pa bo v Gledališču Park potekala še gledališko-plesna predstava HOT SPOT s 70 mladimi iz Ingolstadta in njegovih partnerskih mest (Opole, Carrara, Kragujevac, Györ in Murska Sobota). 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jao jao (nepreverjen)

No ka pa je te ga. Olga Belec napravila tako pomembnega, da si zasluži občinsko nagrado? Aha, podpirala je Jevška v drugem krogu volitev. Se ji je potrebno pač zahvaliti. Rajhovi si zaslužijo, tu ni dileme, ali Olga... Ah sem narobe prebral - priznanje dobi objekt - zgradba (ali institucija?) - hotel Diana (tak piše v prispevku). Žalostno ko se občinske nagrade podeljujejo zgradbam, jao jao. Veste koliko društev, organizacij ali če hočete tudi prepoznavnih zgradb praznuje častitljive obletnice obstoja ali delovanja. In vi izberete ravno zgradbo hotela....

100%ISTINA (nepreverjen)

Nagrajenci so katastrofa ! Zgražam se ! Ostal sem brez besed !
Vsi trije gostinci in po tem sklepam, da bo Jevšek v naslednjih mesecih pridobil še kar nekaj kilogramov, kda de zašenki suno pri teh nagrajencih !

Deloholik (nepreverjen)

Sramota zaposleni pa že 10 let iste plače.
Gospodarstvo raste plače pa nej. Ahh sramota bistvo ka Belecova, Rajh pa Veleumni Pavlinjek ne vejo ka bi z penezami.

nagrade moms (nepreverjen)

najprej čestitke vsem prejemnikom nagrad, priznanj...
glede zgornjih komentarjev pa ne vem ali naj se smejem ali jočem. vsem pa sporočam, da imate verjotno vsi vi moznost predlagati prejemnike z neko obrazlozitvijo, in ne pozabite tega narediti naslednje leto. vsi prejemniki si vsak po svojem zasluzijo priznanje ki so ga dobili, ne glede ali gre za osebo, podjetje ali zgradbo. vsak od njih ustvari toliko da zaposleni dobijo placo (o visini bi se dalo raglabljati), in tudi regija kot taka ima nekaj od tega. regijo vsi trije na svoj nacin predstavljajo navzven, zaradi njih verjetno tudi kak drug podjetnik ali posameznik zraven kaj zasluzi, naj si bo posredno ali neposredno.
si zamislite da teh treh ne bi bilo tu kjer so, verjetno bi vec kot 200 in se vec ljudi, Prekmurcev bilo brez sluzb, posledicno pa bi regija izgubila se to kar ima, in vem da nima veliko, brez njih bi imela se manj.
kot receno, o vsakem bi se dalo napisati doktorsko nalogo, pa o tem kdaj drugic.
vsem Sobočancem pa lep občinski praznik.
ps : radi mejmo tej mali varaš.

tuk (nepreverjen)

No se strinjam s komentarji , res je gostinstvo prevladuje ,da pa pridejo trije iz familije po priznanje je pa fajn ne vem mogoče je pa vseeno kdo ostal doma.Ne vem če je dejanje izpred let bilo potrebno za to nagrado .ki je pa bilo žalostno?

kepa (nepreverjen)

To je verjetno neka zasebna fešta, a ne????

Starejše novice