Slika je simbolična.
Državni zbor je na zadnji seji s potrditvijo novel skrajšal obdobje nadomestila za bolniško odsotnost v breme delodajalca.

S potrditvijo novele zakona o delovnih razmerjih ter novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju je prišlo do sprememb.

Tako se nadomestilo, ki ga je izplačeval delodajalec, iz sedanjih 30 delovnih dni skrajša na 20 dni za posamezno odsotnost z dela, vendar največ za 80 delovnih dni v koledarskem letu.

Enako bo veljalo za samostojne podjetnike, ki sami nosijo breme stroškov zaradi bolniške odsotnosti. 
 

GZS podprla spremembo

Gospodarska zveza Slovenije pozdravlja na novo sprejeti noveli. Kot so zapisali, so sami večkrat opozarjali na visoke stroške boleznin v breme delodajalca.

Sprejeta rešitev bo prispevala k razbremenitvi gospodarstva finančnih bremen, kadar ne gre za poškodbe v zvezi z delom oziroma poklicne bolezni.

Zakona začneta veljati s 1. marcem 2022
 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dr. (nepreverjen)

Bravo, ta vlada sigdar baukša, še 10 takših zakonov in mo jo volo...

smrdeci komunajzer (nepreverjen)

žalostno, ka se delodajalci itak vecinoma kotajo v pejnezaj, delavcon pa davlejo cim mense place, cim menje bolniske pa delajo ka lejko ka na njihov racun te kupcek fajn raste. obstaja razlog zakoj jih ma vecina moteno osebnostno strukturo. normalen clovek toga ne dela. vsi Jeff Bezose toga sveta pa se lejko jebejo, ka brez svojih bogih delavcov, itak z njihovih podjetij nic nebi bilo.

Starejše novice