Prvi mož Štajerske varde bi se moral zglasiti v zaporu, saj so njegovo prošnjo za preložitev zavrnili, ampak pravi, da prostovoljno v zapor ne bo šel, zato ostaja na prostosti.

Marca letos obsojeni vodja Štajerske varde Andrej Šiško je bil prepričan, da mu ne bo več potrebno oditi v zapor, saj je večino osemmesečne zaporne kazni odslužil že s priporom. A mariborsko okrožno sodišče očitno meni drugače, saj mu je najprej poslalo poziv, da se zglasi v zaporu, nato pa še zavrnilo prošnjo za preložitev prestajanja kazni.

Poziv na prestajanje kazni je na skupnem domu prevzela mati Andreja Šiška, ki je nato oddal prošnjo za preložitev, ki ga jo je sodišče zavrnilo.

»Te pošte, ki jo je pa prejel moj oče, nikoli nisem dobil v roke, ker jo je on nesel nazaj na sodišče in tam tudi napisal, da on ni pooblaščen za prevzem te pošte in jo je vrnil, tako da jaz tega nisem videl, jaz ne vem nič o tem,« zatrjuje predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija.

S svojo odvetnico Lucijo Šikovec Ušaj sta bila marca letos prepričana, da mu ne bo več treba v zapor, saj je že med sojenjem v priporu prebil večino zaporne kazni.

»Po zakonu je 66 odstotkov prestane kazni dovolj, da lahko nekoga izpustijo iz zapora, jaz sem v priporu odsedel 82 odstotkov in sem bil tam in zakaj so me potem spustili?« se sprašuje Šiško, ki pravi, da se ne bo skrival pred oblastmi, a prostovoljno prav tako ne bo odšel v zapor. 

Najprej odredba o privedbi obsojenca, nato tiralica

Alenka Zadravec, višja sodnica in predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru, je pojasnila, da je bil 6. decembra 2019 izdan sklep, s katerim je sodišče zavrglo prošnjo obsojenega za odlog izvršitve kazni zapora in odločilo, da mora slednji kazen zapora nastopiti takoj. 

»Sklep mu je bil, v skladu z določili Zakona o splošnem upravnem postopku, pravilno vročen 10. 12. 2019, pravnomočen pa je postal 14. 12. 2019,« je potrdila.  

»V kolikor se obsojeni na prestajanje kazni zapora ne bo zglasil sam, bo sodišče postopalo v skladu z določili Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, in sicer bo najprej odredilo prisilno privedbo,« še navaja predsednica Okrožnega sodišča v Mariboru.

Podobno kot so ga policisti odpeljali po hišni preiskavi septembra lani, bi ga morali tudi na prestajanje zaporne kazni.

»Ne bom se nič skrival, nikamor ne bom bežal, ničesar nisem naredil in ničesar dobil, ne vem, da moram iti kamor koli, tako da jaz bom dalje delal to, kar delam,« je dejal.

Nadaljevalo se bo tudi delovanje vard po vsej Sloveniji, tudi če bo Šiško vendarle pristal v zaporu.

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
saturnaš (nepreverjen)

In takšne budale lažnive pa kriminalce eni vidite kak rešitele Slovenije? Še dobro ka nas je nej že prlej vrag zeo, dugo smo zdržali.

levonski (nepreverjen)

nekatere takšne si celo volil in sedaj sedijo v parlamentu in delajo še večjo škodo.

In reply to by saturnaš (nepreverjen)

saturnaš (nepreverjen)

Ge san nej volo SDS, tak ka ne piši somarij.

In reply to by levonski (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

na primeru kangler se je videlo, da so nekateri mariborski tožilci in sodniki sluge politikov.

čarni vrag (nepreverjen)

Lahko bi že enkrat odgovorili kaj so v pol leta odkrili o pretepeni sodnici. Se je mogoče sama pretepla?

ormožanec (nepreverjen)

Šiško sodi v umobolnico in ne v zapor.

FranzG (nepreverjen)

Šiško drži se! Odrešitelj Slovenije!

Janez Komunist (nepreverjen)

FranzG Zato pa je Slovenija tam kje je,ko gnoji podpirajo gnoj.Take kot je ta baraba Šiško in njegove somišljenike bi bilo potrebno izgnat iz Slovenije.Sicer pa pravnomočno obsojenega kriminalca,ki je pod osebni avtomobil človeka nastavil eksploziv in ga hotel ubiti,podpirajo itak barabe in kriminalci še večji kot je tale Šiško sam.

In reply to by FranzG (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Ka DF pa ti je dugi čas ka si san s seuf pijšeš pa se san s seuf štukaš. V umobolnico sodiš tij pa to že nekaj časa.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Gostf (nepreverjen)

Tebe pa pere redno

In reply to by FranzG (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Pere tebe redno DF. Tij nikšo pomoč ne nucaš samo štrik pa tram.

In reply to by Gostf (nepreverjen)

PIAr (nepreverjen)

Kakšen pripor, čas bi že bil za zapor in to po hitrem postopku, takoj, saj nadaljuje z istovrstnimi ali hujšimi kaznivimi dejanji...

WTF? (nepreverjen)

PIAr kakšna dejanja?

Soboški šerifi (nepreverjen)

Naj napravijo tako kot je običaj na soboških instancah. CSD vodi v vsem, pravzaprav se vse steka k njim. Vse zahteve kako ULOVITI ČLOVEKA. Potem gredo z intervencijo, na mene, za mano so šli prvič 23.9. 2014, za 3 dni so bili v ordinaciji dr. Staše Kocjančič. Malo prepozno, zato so me iskali kot kriminalca tudi v parku. Pred tem so Marijo Horvat našli tudi po nareku sociale, vendar je ona bila socialni problem, fektala je denar. Jaz pa tam prosila samo eno; naj uredijo kar jim piše v zakonskih členih. Ugodili pa so skupini manipulantov, kateri so vse od naše priselitve strmeli za prijateljsko navezo z soboškimi poglavarji. to je skupina iz Ižakovec. In so šli v tretje za mano. Z obrazložitvijo; z vsemi v sporu, delam škodo ljudem, tožim vse okoličane, ne smejo se pogovarjati med sabo, takoj jih kamenjam in kličem PP. Mojih grehov je še več, voditelj zdolgočasenih, igre željnih žensk je našel moškega v primeru, da bom vložila zas. tožbo za meni dane vzdevke in tem pritekle zgodbe, mojih nemoralnih početij. Kar pomeni, da jih nisem tožila! Vs esi izmišljujejo, ker poznajo prave ljudi na pravem mestu. Kako ne morejo zapreti Šiške? Tudi ta ima korupcijsko navezo za sabo, zato je tako samozavesten. Ne pa narobe razumeti, da ima kaj skupnega z omenjenimi ljudmi, to je drugo, isto pa je eno; KORUPCIJSKA NAVEZA IN OBLAST.

claudia... (nepreverjen)

Zakaj ga pa ne tretirajo isto kot kakega migranta? Prekrški so primerljivi. Lepo v hotel, uravnotežena prehrana, žepnina,...

DontFuck (nepreverjen)

Šišo drži se, edini ki brani Slovenijo pred ilegalnimi migranti! Če bo treba bomo protestirali da te rešimo!

balounar (nepreverjen)

Ka je pa te Šiško napravo? ka je državo okoli prneso? neje, Ka je koga bujo? neje, Si je prilasto protipravno premoženje? neje, Ka je mogoče državni sekretar ali minister ka je te da njin na rep stopijo na bolniškom, tak ka skoron merje! neje. Ka se nesmi oblačiti po vojaško, pa proba obraniti od migrantov našo zemljo, a zato de mogeo iti v umobolnico? pa slične komentare, pa rejsan ste čudaki! Pa prav je Jelinčič povedo glede toga, njemi dao podporo,samo njega mediji ne dajo naprej, zato ka je odkriti . Zdaj pa lajajte rdeči pa čarni vsi vkup!

1234567890XY (nepreverjen)

Vi trije zadnji ste resno totalni imbecili.... isto kak Šiško.

KONTRA - 12345… (nepreverjen)

GLAVNO JE SAMO TO, DA TI NISI IMBECIL.......sploj ne ven ka je to pa itak nema veze (ja že vem). Vsi smo za tebe, ki nisi IMBECIL ?????

In reply to by 1234567890XY (nepreverjen)

black panter

ka je posrani levičari,ka se slinite

Joska69 (nepreverjen)

sto bi si mislo, ka de nas polpismeni zafustrerani-takozvani wannabe „Nazi-Junge- black panter fan siskoja..sto bi si mislo

In reply to by black panter

black panter

ka je tele...

In reply to by Joska69 (nepreverjen)

TruSlavNeverANazi (nepreverjen)

Edine što se sline, ste zaostale neonaciste!

In reply to by black panter

dreg (nepreverjen)

tabornik, za psihiatrijo ne zapor

Munt (nepreverjen)

Komonist, vsakoga komonista bi mogli poslati v prevzgojno državo Venezuelo, bar za 1.leto ka bi ta malo bole na tenko srau in mogoče bi prišo k pameti. A dvomin!

Joska69 (nepreverjen)

Brodis kak pravi komunista!

In reply to by Munt (nepreverjen)

ISTO KOT KRAMBERGER (nepreverjen)

Vsi ki ste tak pametni za sebe, pa dajte napišite, kaj je Šiško napravo kaznivega ali v škodo Sloveniji ali bilo komi, ČISTO NIČ zapomnite si nekaj, če bo zadeva prišla do Evropskega sodišča bo tam sigurno dobil ali vas ne bo potem vse skupaj sram. Seveda po vašem bi ga morali likvidirati saj to ste počeli ves čas po vojni. Dajte ga umoriti kak ste Krambergerja ali še to pomnite tovariši, to so vaše metode. Kramberger vas je tudi motil in ste ga umorili, še živijo ti vaši tovariši še je čas, za sodbo v imenu ljudstva

hehahi (nepreverjen)

Ajde ne seri, butec eden. Kak more biti težko tvoji familiji pa ostalin v tvoji okolici, če si tudi privat tak zabiti.

In reply to by ISTO KOT KRAMBERGER (nepreverjen)

Gostf (nepreverjen)

Nemres primerjate krambergera pa siskoja, ka je s tebof, kramberger je bil vrede in nepokvarjene, sisko je pa pokvarjeni pa baraba.

In reply to by ISTO KOT KRAMBERGER (nepreverjen)

+ isto kot pri… (nepreverjen)

Evropsko sodišče je edino upanje v tej narobe Sloveniji.

In reply to by ISTO KOT KRAMBERGER (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Kdo vam je povesal, da je Šiško pokvarjen? Kdo? Verjamete natolcevanju? Je koga od vas oškodoval? Je komu kaj naredil? Ufffff, sedaj je Šiško glavni problem Slovenije. Slovenija ima res dobre ovce, ki takoj nasedejo. Ne vidijo pa v ozadju omrežij, ki si delijo miijonske in milijardne pogače. Raji pa vržejo nekaj drobtinic in kakšnega Šiška, Drenikovo in še kakšno kost, da jo glodajo do onemoglosti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice