Andrej Šiško in Matej Lesjak sta danes podala zaključna zagovora v sojenju, kjer jima tožilstvo učita ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve. Sodbo bo sodnica razglasila v petek.

V zaključni besedi je Andrej Šiško, ki je v priporu že od 12. septembra, obtožbe tožilstva označil za konstrukt brez kakršnekoli realne osnove. »Obtožbe so brez realnega dokaza, nesmiselne,« je poudaril Šiško, za katerega okrožni tožilec Tilen Ivič zahteva leto in štiri mesece zaporne kazni.

Vodja Štajerske varde je tožilcu očital, da zagovarja diktaturo oziroma despostvo, saj po njegovem nobeno ravnanje zoper oblast ni dovoljeno. »Torej tudi opozicija ni v skladu z zakonodajo,« si je razlagal Šiško.

Šiško: Tožilstvo mi ni nič dokazalo

Poudaril je, da ni pozival k nasilni spremembi ustave in ni ščuval k rušenju državne oblasti. »Pozival pa sem ljudi, naj se organizirajo, da bi naredili obrambne organizacije, ki bi varovale državo. Branile, ne napadale,« je dejal Šiško, ki je pojasnil, da sam družbenega omrežja Facebook ne uporablja. S profilom Andrej Šiško pa da upravljajo njegovi podporniki.

Šiško trdi, da mu tožilstvo ni uspelo oziroma niti ni poskusilo dokazati to, kar mu očita. Zase pravi, da ni niti pozival niti ščuval k oboroženemu uporu. Ob zaključku je še povedal, da se zavzema in da se bo vedno zavzemal za vladavino ljudstva, ki je v ustavi.

Samozavestno je zaključil, da kaj drugega kot oprostilna sodba, glede na videno na sodišču, sploh ni mogoče.

Lesjak: Kriv sem toliko, kot je kriv vsak snemalec

Soobtoženi Matej Lesjak je v zaključni besedi predstavil enajst točk, med katerimi je izpostavil, da ni kriv. Povedal je, da je zagotovil le medijsko podporo dogodku in da je kriv toliko, koliko je kriv vsak snemalec.

V petek bo sodnica Vanja Verdel Kokol razglasila sodbo. Tožilstvo za Šiška zahteva leto in štiri mesece zapora, za Lesjaka pa pogojno obsodbo osem mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

On je obtožen, da je "pozival k nasilni spremembi ustave in da je ščuval k rušenju državne oblasti"! Tožilstvo zahteva 16 mesecev zapora? Če bi to bila resna zadeva, se za taka dejanja sedi veliko več, v kakšnih nedemokratičnih državah pa lahko tudi izgubiš glavo, kakor se pravi.

Že, da nisem pristaš, da nam neke paravojaške vojske čuvajo državo, ampak dejstvo je tudi, da se nam bo vojska vsak čas sesedla sama vase vsled neopremljenosti, slabe izurjenosti... in da tudi policija ni ne vem kako organizirana, tudi opremljena. V primeru nekega večjega navala migrantov bomo spet imeli cirkus in Šiško je ravno na to namigoval. Nič drugega!

Nekako tudi sam pričakujem oprostilno sodbo, potem bodo tožarjenja za odškodnine ipd... Čemu?

Če ga obsodijo bo pritožba in če ne drugje, bo uspel ali na Ustavnem sodišču ali na ESČP-ju!

Toliko hrupa, ker je nekaj deset ljudi paradiralo z lesenimi, vejretno tudi z nekaj pravimi puškami na nekem travniku? Ko pa paradirajo taki z rdečimi zvezdami na čelu... pa nikom ništa? In tam so marsikdaj veliko hujša hujskanja... kakor so bila verjetno tu!

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Meni se pa taj Šiško vedno bolj dopadne

In reply to by Truplo

zvodnik milan (nepreverjen)

bomo že nekako bez Šiška ali bez našega serpentiškovega klovna nikako nemremo

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

In izrekel bo zgodovinske besede
NE PRIZNAVAM TAJ SUD
MENI LEIKO SUDI SAMO NAROD
in vedite da bo čez par let HEROJ
tak je začel tito
in o ŠIŠKU bodo pisali učbeniki v šolah
ko o klovnu in cerarju nikad i nikoli ne bodo
Bodo pa pisali o Alenki
Bodo učiteljice rekle pri angleščini
Če se ne boš učila boš govorila kot Alenka

Sem se ravno kar spomnila

So babe v bruslju predstavljale svoje dedce na predsednik party

Pa pravi Teresa MAY
This is my MEN
Pa pravi Angela Merkel
Das is meine MAN
Pa predstavi še naša Alenčica njenega moža bosančka
in Pravi
THIS IS MAJMUN

HA HA
to pa je tema za bob stoletja

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ha Ha Ha ta je pa dobra
To je Maj mun

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Znajo sodniki ka je naša država, ki jo trenutno vodi komedijant jako slaba. Zato je trbej tomi Šiškoji dati dosmrtni zatvor. Kda ne do več volili komedijanta, te ga lejko pomilostijo.

čarni vrag (nepreverjen)

To ti je nekšno čudno sojenje. Nevarni Šiško je pol leta v pritvori, zdaj pa tožilec zahteva reci in piši dobro leto čuze. Je to kakšen realyti šou?

Sigmund (nepreverjen)

Pa saj to ne moreš verjeti!!! Tam v Ljubljani onega Furlana oprostijo in mu odpišejo milijone. Klovna Šiška, ki je imel nekaj smešnih prijateljev s seboj in so bili brez vsake oborožitve pa se obtožuje za neko nasilno rušenje ustave. BUTALCI !!!! Kozlovska sodba!!! V nroamlni državi se nihče ne bi ukvarjal z nekim Šiškom ampak bi preganjali prave kriminalce, ki so pospravili milijone in milijarde. No pri nas tistih ne smejo. Pri nas se spravijo na klovna Šiška.

Strijc Džouže (nepreverjen)

Slovenistan pač, banana republika!!

In reply to by Sigmund (nepreverjen)

krobikar1

Vlačenje po medijih je pojnt toga šova,... Norooo!

čarni vrag (nepreverjen)

Ka pa organizacija "vseslovenskih uličarskih vstaj" niso zrušile zakonito oblast? Pa obešanje lutk pod most? Pa obiskovanje in grožnje mestnim svetnikom na domovih? Dobro jutro gospod tožilec!

Sigmund (nepreverjen)

Odlično napisano. Res dobro jutro gospod tožilec. Le kje je bil nekaj let nazaj, ko so z granitnimi kockami rušili in zrušili legalno oblast? Takrat očitno nikogar ni motilo. Sedaj jih pa klovn Šiško moti. Ljudje se smejijo iz njegovih norčij in tega "postrojavanja". Ja, ja, treba je narediti meglo, da se prave stvari ne vidijo. Kot sedaj Zemljarič in menjava zdravstvenega ministra. V zdravstvu se letno obrne okrog 4 milijarde. Samo z dodatnim zabarovanjem se obrne skoraj pol milijarde. Ti lobiji ,ki so v ozadju se temu ne bodo kar tako odpovedali. Zato je pač zreba delati meglo, da se večje stvari ne vidijo. In kakšnega dobrega ministra a la Jure Leben odstraniti, ker ni po godu določenim lobijem, ki tudi hočejo svojo pogačo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

prekmurec67 (nepreverjen)

Šišku sodijo za nasilno rušenje ustave.Za tiste ki so pa od leta 91 načrtno rušili gospodarstvo pa vse lepo in prav!

lauraas (nepreverjen)

On je tudi velik zagovornik legalizacije indijske konoplje za "rekreativne" namene, samo je pozabil, da današnja "trava" več nima samo 5% THC-ja kot pred leti "domačica", ampak imajo danes več kot 30% THC-ja, laboratorijska sintetična pa je še močnejša in zraven tudi strupena.

Elensarra

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

tl (nepreverjen)

Koja smešnica, sicer nej ka bi brez strinjanja večine naroda podpero nekšo paravojaško zadevo(čeglij neman nika kontra, mislin ka se vsaki pošteni državljan nebi smeu, pa niti nema razloga nika takšnoga bojati) ali vlačijo tau po novinaj kak če bi biu to glavni problem v sloveniji. Kak če bi bilo to krivo ka živimo večinoma narobi(čeglij bi lejko bili druga švica ;) tak so bar pravli haha) ali narod spreprani...zdaj nemren za vse povedati ali večina vas nevidi kak nan mažejo oči s problemami keri so sploj nej bistveni samo zato ka nebi se piknili v realne probleme, kere bi se mogli. Ta zadeva je ena izmed teh, ajmo malo medijske pozornosti v to, ka se pa pozabi ka smo nej napravili čista nika zato ka bi narod bokše živo...mogoče je šiško z njimi pa zato dobi svoj delež to neven. delijo nas na leve pa desne, pa komuniste pa neven ka še vse nej, vse mi niti nikdar nede jasno, ali to je voda na njihov mlin. Nas je malo, pa dokeč de tak do dale kradnoli pa se z nas smijali, i eni i drugi, zadnjih deset let se menjava na vladi takšna bagra ka mi je vse slabo....rajši bi vido mojoga drugara Janšo ka ga kcuj pistijo ka znan ka slabše nebi moglo biti ;) ali jebiga ov drugi pol je močnejši. Bistvo ka ščen povedati ka bi fajn bilo ka bi vsi v sloveniji stopili skuper nebi se delili na leve desne, štajerce žabare, stare mlade, čefure slovence, šiftare itd ka vsi živimo v Sloveniji pa vsen bi pasalo ka bi bokše živeli, ali pa ka bi bar znali ka se tisti ka bi to mogli se trudili za to ka bi bokše živeli...vglavnon manipolerajo prek medijov z nami tak ka groza. Žalostno ka dosta naroda vorvle vse ka prešte na 24, rtv, siol zurnal, nova....neven meni se to zdi norca delanje, pa nejsan nekši politični ekspert...ali da vidin to našo vlado pa nekšo levico notri itd wtf? Ali problem je ka niti nevidin nekše pametne alternative oz opozicije tak ka se nan ne piše nika dobroga. Bili smo enkrat na cesti ka so nas štajerci zdignili(respekt za to) ali smo nej to zadosta dobro izkoristili, pa so vidli ovi ka lejko dale mutijo tan pa kradnejo. Ge pa napravin dvej greški v životi pa se mi gor sede država tak ka san za cejli život vezani...mrš u pi*čko materno.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

vcasih so komunisti bicikle kradnuli
gnes pa kradnu fabrike i banke

čarni vrag (nepreverjen)

Volite komuniste in pričakujte boljše življenje. Komunist od rojstva dale laže in kradne.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

in ubija

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice