Andrej Šiško je podal kazensko ovadbo proti predsedniku vlade Marjanu Šarcu zaradi suma zlorabe uradnega položaja. S svojo izjavo medijem naj bi premier po Šiškovem prepričanju protiustavno posegel v sodno oblast.

Kazenska ovadba proti predsedniku vlade Marjanu Šarcu je bila podana ta torek. Andrej Šiško, ki je zaradi delovanja Štajerske varde in ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve že od 12. septembra v priporu, Šarcu očita zlorabo uradnega položaja, ki naj bi ga storil z izjavo medijem.

»Marjan Šarec je namreč z izjavo medijem 4. septembra protiustavno posegel v sodno oblast. Gre tudi za protiustavno delovanje predsednika Vlade RS, ki je prvi človek na čelu izvršilne veje oblasti, ki pa je v tem konkretnem primeru od druge veje oblasti-sodne veje-zahteval sankcije, kar je v direktnem nasprotju s 3. členom Ustave RS,« je v Šiškovem imenu sporočila Anica Bidar.

Šiško trdi, da ga je Šarec obsodil v naprej, brez da bi podrobneje poznal dejstva tega primera. S tem naj bi prestopil meje pravic in ustno odredil sankcije. Policisti so nato v postopku spremenili člen kaznivega dejanja, katerega je obdolžen, čemur naj bi po Šiškovih besedah botrovala tudi premierjeva izjava.

Trdijo, da je Šiško naredil le 'performance'

»Štajerska varda ni paravojaška enota, je obrambna skupina prostovoljcev za varovanje slovenskih državljanov.Na postroju ni bilo pravega orožja (imeli so air soft replike). Andrej Šiško je naredil 'performace' in zdaj je v priporu, kot politični zapornik že več kot štiri mesece,« je zapisala Bidarjeva v sporočilu za javnost.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pozorni (nepreverjen)

Pa njajte srmaka. Vej je pa nikome nej škode napravo, tak kak nešterni. Pa se prausto giblejo, če so pa že bilij zaprejte, so vö püščene.

miličar (nepreverjen)

Enkrat ko bo ta zadeva prišla na Evropsko sodišče za človekove pravice bo pokasiral dobro odškodnino seveda iz denarja davkoplačevalcev se pravi vseh nas, ampak takrat te vlade s Šarecom na čeli že več ne bo, da bi odgovarjali.
Kaj pa mislite Šiška v zaporu imeti že pol leta ker naj bi "rušil ustavno ureditev Slovenije" to je tipična politična obsodba ki ne more zdržati, kaj pa naj bi mu drugega očitali niti ga ne morejo soditi zaradi kršitve javnega reda in mira saj bi to v gozdu če so peli lahko kvečjemu ogrozilo divje živali, ni bilo fizičnega napada ne kraje nikogar ni umoril niti poškodoval. Preprosto so se igrali tabornike ali partizane. Ampak kak so puknoli Krambergerja tak so tudi morali zapreti Šiška. Zanimivo da se to vselej dogaja pred volitvami pa izključno zaradi tega da bi ustrašili državljane in pokazali kdo ima oblast. AMPAK PO USTAVI IMA V SLOVENIJI OBLAST LJUDSTVO in ne Šarec ne Janša ne Kučan itd.

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi novinar! Šiško NAJ BI bil osumljen ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Očitno pa organi pregona ne morejo najti dokazov za to kaznivo dejanje, zato ga že peti mesec zadržujejo v preiskovalnem zaporu. Zelo verjetno bomo pa morali plačati odškodnino zaprtomi "revolucionari". Meni se zdi, da je Šiško to svojo vardo pripravljal za obrambo Slovenije, če policija in vojska pa kapitulirata pred migranti kak sta leta 2015.

Hmmmm (nepreverjen)

Majster, dolžnost varovanja države opravlata policija in vojska in protizakonito je ustanavlati nekšne odbore pa neven ka še vse, šteri bi naj nadomestili le-te oz. jin brez privolitve ministrstev ipd pri ton pomagale. In prav je tak. Saj pa smo nej v 20. ali 30. letaj, ge je to bilo normalno. Sicer pa, komi to gučin. Kak da je SDS kda obsojala državne udare recimo Hitlera... Aja, pa seveda, Slovenijo je potrebno braniti pred migranti. Rejsan neverjetno je, ka je s Slovenije gratalo. Človek bi mislo kak da smo na vojnon polji, ge migranti delajo ka ščejo, vsako minuto ropajo, poškodujejo ali ubijejo ali posilijo koga. Nej pa, ka praktično enoga izmed njih ne vidiš če ideš ven... Saj po eni strani mi je desničarska logika zabavna. Večina podpornikov prihaja iz podeželja, ge še nikdar nejste vidli črnca ali pa arabca, ampak ga pa vseeno sovražite... Pa razmi če moreš...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

prekomure (nepreverjen)

rokec ne bluze tu neka napamet

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

ztrewq (nepreverjen)

Dokeč do lidje naivni in vrvali laži kere jin serverjrajo Janša in kompanija, tečas nede nikaj bauše. Vekša pa bole prozorna laž, bole vrvlejo.
Zgleda, ka naš šolski sistem rejsan ne funkcionejra, ka sproducejra naivne lidij brez kritičnoga mišlenja.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Naivni so tisti, ki kot zadnji v Evropi še vedno volijo komuniste in njihove naslednike. Komunizem je zgrajen na laži. Zapomnite si to! Obljubljajo vam vse živo, v istini pa odavlejo firme, kradnejo po bankaj in bolnicaj, pejneze pa v davčne oaze. Majo vas za drugorazredno-molzno živino.

In reply to by ztrewq (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Desnicarji, zopet clanek za vas, da se " izpucate ". Sisko je vas junak, zato ne sparajte " municije ". Navalite.

čarni vrag (nepreverjen)

A po tvoje naša policija in vojska nista kapitulirala v jeseni leta 2015? Edini ka je nej kapituliro je bil Orban. Ostali pa vozi in spremljaj teroriste, lopove, posiljevalce in ostale "uboge begunce". Letos pa so si še medalje talali. Eno medaljo bi lejko tudi debelomi fuknjenci dali.

In reply to by DF (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Saj nej, ka se z določenimi trditvami nebi strinjo. Po moje je nova delovna sila potrebna. Saj če bi, kak vi desničari ščete, Slovenijo sestavlali samo izključno Slovenci, bi že naša generacija mogla delati do 70+ leta do penzije in čez nekaj generacij bi Slovenci izumrli. Lejko si zatiskaš oči kelko ščeš, ampak dejstvo je, ka razvitost prinaša manjšo rodnost... Tak to je. Torej, če ščemo meti še kaj od starosti, moremo najti nove načine. Če so migranti dober način, mo vidli. Ges osebno bi sprejel migrante, ampak tiste s papejrami in nej kar nekšne lidij brez papejrov in brez pojma, što dejansko so. Torej se tu še kar strinjan s tebov., Ampak človek, daj malo odpri oči pa idi v svet poglednit život. Si v okolji, ge nega praktično nobene multikulturnosti, ampak vseeno je nemaš rad. Nebi ti škodilo malo pogledniti okoli pa viditi, ka različne kulture lejko bivajo med sebov. Nebi ti škodilo, če bi gerkoli spozno nekoga, makar muslimana, budista, hindujca, makar Avstrijca, Japonca, Arabca, Kolumbijca, pa ga nebi že od začetka obsojo in načik gledo samo zato, ker je neka drugoga kak si ti. Neje vsak musliman terorist, neje vsak balkanec ali poljak lopov, neje vsak kolumbijanec na kokaini... Zaj mi pa povej: v Avstriji in Nemčiji se tudi na splošno gleda načik (slabše) na Slovence kak na "njihove". Se ti to zdi pošteno ali nej?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

ČUJ DEČKO( Hmmmm (nepreverjen) 20 ur 12 minut nazaj ) ONI SO GLIH DELOVNA SILA (MISLIN NA MUSLIČE), OJOJ,MOGOČE ZA TEBE.....KAK SO DELOVNI V NEMČIJI, na ŠVEDSKEM, NORVEŠKA itd POSILJEVALCI-KRIMINALCI-UBIJALCI-TERORISTI itd.... PELAJ SI JIH DOMOV, KA DO DELALI ZA TEBE!!!!

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ges osebno bi sprejel migrante, ampak tiste s papejrami in nej kar nekšne lidij brez papejrov in brez pojma, što dejansko so.

No ja, za papire problema nema. Pred kakšnim mescom je novinarka sarajevskega Blica pod krinko v pičlih 17 dneh dobila diplomo Srednje medicinske šole. No in ti boš takšne kadre s papirami zaposlo po naših bolnicaj. Takšna 17 dnevna sestra de ti dala inekcijo. Sam sem pred 40 leti doživo, ka je v Zdravstvenom domi M. Sobota delo makedonski veterinar. Dragi prijatelj, moje izkušnje z multikulturizmom so bistveno večje kot so tvoje. V JLA je bilo v moji enoti kakšnih 8 muslimanov (Bosanci, Šiptari), dva Makedonca (pravoslavca), nekaj Srbov, nekaj Hrvatov, Turek in en zagrebški Rom. Iluzija je, da boš iz najbole zaostalih držav kot Afganistan in Pakistan dobo delavce, ki do delali za naše penzije. Pastirov ne nucamo, za drugo pa so ti analfabeti nej uporabni.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

ferdopijše (nepreverjen)

ma pravico! pa valda smo nej več v jugoslabiji ka ne bi smel-mogo!

ztrewq (nepreverjen)

Šiško mijsli ka je v Srbiji 93. leta, ka de nekše paravojaške enote ustanavlau. Pa kak ste lidje naivni. Državo varuje policija. Če so vojne razmere pa vojska. Nemre kar sakši prdec nekše paravojaške enote ustanavlati. Vej pa bojte resni no.

In reply to by ferdopijše (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice