Proizvajalec avtodomov Carthago s proizvodnjo v Odrancih, napoveduje širitev in zaposlovanje osemdesetih dodatnih delavcev.

Podjetje, ki v Odrancih proizvaja od leta 2008 in je začelo delati s 50 zaposlenimi, zaradi uspešne prodaje hitro raste. Danes je v podjetju zaposlenih 390 Pomurcev, lansko leto pa so povečali prodajo na 90 milijonov evrov.

S širitvijo osemdeset novih delovnih mest

Lastniki so v petih letih v objekt vložili 12 milijonov evrov, letošnje in prihodnje leto pa bodo investirali štiri milijone evrov in zaposlili 80 dodatnih delavcev, je včeraj povedal poslovodja nemškega Carthaga Klaus Vogel. Trenutna proizvodna površina podjetja v Odrancih meri 15.000 kvadratnih metrov, za načrtovano širitev pa naj bi dobili 672.000 evrov državne subvencije.

Ostalo jim je 3,1 milijona evrov čistega dobička

Podjetje Carthago je v lanskem letu kljub upadu števila novoregistriranih vozil v Evropi povečalo svojo proizvodnjo. »Prodaja avtodomov v Evropi upada, v Carthagu pa rastemo,« je povedal Vogel. Slednji je poudaril, da je matično podjetje poslovno leto 2011/2012 zaključilo s 168 milijoni evrov prihodkov, kar je 30 milijonov evrov več kot leto prej. Tako jim je ostalo 3,1 milijona evrov čistega dobička.
 

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zany

Saj fajn ka je podjetje uspešno in daje zaposlitev toliko ljudem. Samo je treba vseeno povedati kakšne zaposlitve za večino delavcev so to. Pridejo in odidejo, fabrika pa pokasira sredstva za delavca iz zavoda.

przelmuding

Točno tak kak si napijso zany, v ton podjetji majo dvouja vrata na ene nouvi notri na drujge pa isto število adijo. Tou je pa pa naša država ka tou dovoli, plačamo pa mij si pošteni delavci.

gajzi

Točno ovači te ne zemejo samo te pijtajo ali si na Zavodi za zaposlovanje .Če si te vzemejo za 1-3 mesece te pa marš .

anja1

Dragi moji glavno ka uni z zavoda potegnejo pejneze to je njihov cilj ' za delavca pa jih ne briga .V ponedeljek dne 25.2.2013 san dobila odgovor zal na novo ne sprejemamo nobenih delavcev..Tu pa pijsejo kak na novo zaposlijo 80 ljudi .
Koga sploj zaposljujejo man 5 stopnjo sole pa ne dobin dela aja mogoce zato ka man prevelko solo
SRAMOTA

Milan9000

@anja1: Lastniki so v petih letih v objekt vložili 12 milijonov evrov, letošnje in prihodnje leto pa BODO investirali štiri milijone evrov in zaposlili 80 dodatnih delavcev...

Očitno IV. stopnja izobrazbe premalo da bi znala brat! hmmmm

anja1

Milan9000 izgleda, ka ti ne vejs ka so zaposleni tudi samo z osnovno ali srednjo trgovsko zaposleni pa se nekaj casa delajo telko v vednost

Milan9000

Če te poskusim razumeti brez šumnikov in pik ... Potem ti trdiš da je lastnik/vodstvo krivo, da so operacije premalo zapletene/kompleksne/zahtevne za višje izobražene? Raje imam potem zaposlenega nekoga z osnovno šolo, ki bo z veseljem in vnemo delal, kot pa nekoga z V. stopnjo, ki bo godrnjal da je njegova plača premajhna za njegovo "visoko" izobrazbo.

P.S. ostalim: živimo v času kapitalizma ... če razumete pomen tega pojma.

marko89

pizdo je težko razmiti ka ne zaposluvlejo trenutno. To bi z 5. stopnjo zato mogla razmiti ka pomeni "nej, nemremo te zeti". Pa tuj znati prešteti ka do v PRIHODNJE zaposlili 80 novih delavcov.

jonie

ooo pederčine carthagojove, zaposlijo 80 novej delavcov ka nemajo pojma, odpistijo pa tudi telko delavcov punih znanja, drekači

jonie

zaj ka idejo naročila cuj jih zaposlijo, jeseni da de mrak pa do že tej vsi na borzi

Tipach

kak ste neštene ozkogledne...

Milan9000

Po vej tej teoriji "pamtnih" komentarjev sklepam da je najbolje da vse v Prekmurju zapremo in vsi doma lepo sedimo in čakamo da nam kak komet pade na glavo. Vsak se sam poteguje za delovno mesto ... in če mu ni mar delat v kakem takem podjetju lahko zmeraj gre drugam.

Če je res tako slabo v Carthagu potem ne vem zakaj še ljudje vstrajajo tam? :D

Prozac

Zakoj vstrajajo? Nej zatau ka je tak fajn, nej zatau ka je tak dobra plača, nej zatau ka so tak dobri pogoji, ampak zatau ka MOREJO!
Ker vači pač ne preživejo mejsca. Časi so teški, takši kader je pa že v osnovi težko zqposlijvi. Na ton slonij velki del moderne ekonomnije - slovenska pa predvsem.
Vrveln ka bi večijna zaposlenij vse sküp poslala nekan, či bi bijla možnost ka bi si kaj bolšega najšla...

black panter

naj probajo vodilni v nemčiji tak zajebavati delavce,če si vupajo,do vidli ka de se zgodilo....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice