Počitnice za šolarje so se že pričele, na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pa se že intenzivno pripravljajo na jesen.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na včerajšnji novinarski konferenci povedala, da je po njenem mnenju treba zagotoviti 'vse možne pogoje' za izobraževanje v prostorih šol, ne glede na epidemiološko sliko. Zagotovila je, da so se kot vlada po odpiranju šol po novem letu zavezali, »da ima šolanje v prostorih šole prioriteto in da se bodo vsi preostali ukrepi prilagojeni temu«, poroča RTV Slovenija.

Prihodnost odvisna od vsakega posameznika

Kot poroča RTV Slovenija, je Kustečeva kljub temu posvarila, da prihodnost ni odvisna zgolj od rešitev šol in ministrstva, ampak od vsakega posameznika. »Zato na tem mestu še enkrat poziv k premisleku glede cepljenja, glede vseh preostalih ukrepov, ki jih je treba spoštovati, zato da bomo lahko res izobraževanje peljali in nadaljevali v prostorih šol,«  je dejala.

Kot so zapisali, ministrica pravi, da priprave na prihodnje šolsko leto že potekajo, pripravljeni pa moramo biti na različne scenarije. »Vsi si želimo, da se izobraževanje v jeseni začne in ostane v prostorih šole. Verjamem pa, da se vsi skupaj hkrati zavedamo, da je to v prvi vrsti predvsem odvisno od nas samih. Mi smo tisti, ki v resnici kontroliramo virus,«  je povedala in dodala tudi, da virus lahko nadziramo le s cepljenjem.

Za učence obvezno testiranje dvakrat na teden?

Glede obveznega testiranja je ministrica povedala, da je le-to dvakrat na teden za učence obvezno že v večini šol po Evropi.

»V večini šol po Evropi je testiranje nekaj, kar je sestavni del šolskega procesa, že sedaj. Dvakrat na teden, obvezno, praviloma v šolah. 
Če želimo varno izobraževanje v prostorih šole, je to nekaj, o čemer se več ne smemo pogovarjati ali da ali ne,« pravi Kustečeva.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hooligans (nepreverjen)

"... Mi smo tisti, ki v resnici kontroliramo virus," je povedala in dodala tudi, da virus lahko nadziramo le s cepljenjem.
.
No, končno nešče jasno in glasno povej, što kontrolira virus.
Zdaj pa naj še povej pametna kokoš kak nadziraš virus s cepljenjon, če pa cepljeni glih tak lejko zbolijo in raznašajo virus.... pa jih zaradi toga ka so cepljeni nihče na nadzira oziroma testira. No? Lejko tudi keri od forumaških zagovornikov cepljenja povej v njenon imeni.

Krblaca (nepreverjen)

Nema pojma ka guči, blesava kak noč

In reply to by Hooligans (nepreverjen)

Krblaca (nepreverjen)

Kaj ministrica nima otrok,da lahko tako govori. Kako bodo otroci šli v šolo je v domeni staršev in ne ministrice.

a9a0a (nepreverjen)

Če je šola obvezna, kar osnovna je, potem ni v domeni staršev. Zato se pa zavzemajte za NEobvezno šolstvo. Cigani ti to prakticirajo.

In reply to by Krblaca (nepreverjen)

Krblaca (nepreverjen)

Kaj ministrica nima otrok,da lahko tako govori. Kako bodo otroci šli v šolo je v domeni staršev in ne ministrice.

Parodija (nepreverjen)

Tij si rejsan prava krblača.

In reply to by Krblaca (nepreverjen)

rile (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

pravilno,vsaka neprecepljenost ogroža zdravje okolice.....

clovek ne jezi se

To vam je cilj, kontrolirati nas vse povsod, v šoli, na cesti, službi, dopustu, itd. In to vse za dobro plačilo. Mojih otrok niti pod razno!!! Bomo pa doma! To bi morali vsi starši narediti, pa bi se hitro situacija obrnila.

Ja pa , (nepreverjen)

glih tebe je v interesu nekoga , da te kontrolira ka si pa domišljaš?

In reply to by clovek ne jezi se

Parodija (nepreverjen)

Geli človek ne jezi se , evolucija se je očitno ustavila in se spet obrnila proti drevju , ne mojih pa ne , ka pa te tvoji so tak posebni , pa ti povem , da niso , samo ti , ti pa si izgleda moraš malo poriktati podstrešje.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Kakorkoli obrnemo, samo s cepljenjem bomo premagali virus in ne bo potrebno spet vse zapirat.
Danes je to lepo povedal tudi Avstrijski kancler Sebastian Kurz.
Šole naj ostanejo odprte.
Šolarji se bodo cepili.
Kateri se ne bo cepil si bo pač 2X tedensko rinil palčke v nos in se testiral.
Samo cepljenje nas reši per novo popolno zaporo jeseni.
Cepiva je dovolj. Še izbira se lahko s čim te cepijo.

čarni vrag (nepreverjen)

Kdo je avstrijski kancler, Janša, Merklova in ostala banda, da bo silila ljudi da postanejo poskusni zajci za nepreizkušeno cepivo.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Emir Hodzic (nepreverjen)

Ti se kar cepi se svojega ti od srca priporocam.Kako ste providni vi iz urednistva da folk vsepovsod prepricujete mislite ljudstvo je naivno in bo vam verjelo

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Samo norec lahko podpira cepljenje z experimentalnim cepivom. Dolgoročni učinki cepiva popolnoma neznani. Že kratkoročni so katastrofa.

Ja pa , (nepreverjen)

Tij ecek , dežurni epidemiolog , tij si glavna katastrofa.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Rotschild (nepreverjen)

Odpirajmo privat šoule!!!!!!!

Cepljeni 2x (nepreverjen)

Počasi nam bo vsega dovolj tudi ta dan bo prišel. Pri otrocih pa se bo vse ustavilo.

Francccccc (nepreverjen)

Ja kaj pa bi bilo otrokom če bi se testirali 2x na teden? Saj pa v mnogo državah to delajo pa ni nobenih težav. Slovenceljni pa s forami ala 'otrok ne damo' in podobno... res smo reveži in hlapci ko mislimo da je vse maslo vlade, predvsem tisti manj pismeni in ki ne razumejo drugih jezikov in so pod vplivom medijev in facebooka. Boljše da bi vse zaprli spet? To ustreza samo javnim uslužbencem in podobno da dobijo dodatke, država pa se zadolži, samo tega itak ne razumejo, je preveč zahtevno.

Dušann (nepreverjen)

Tudi jaz sem bil v osnovni in srednji šoli odličnjak. Če nekateri mislijo, da taki slepo ubogamo, kar rečejo uradno pooblaščeni ljudje, se motijo. Sem zelo odločno tudi po mojem mnenju proti prevaranstskemu in diktatorskemu testiranju na covid-19!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice