Na predzadnji dan Agre je sejem obiskal predsednik vlade Miro Cerar.

Ob tej priložnosti je nagovoril zadružnice in zadružnike na tradicionalni podelitvi priznanj Zadružne zveze Slovenije in si ogledal prizorišče sejma.

Kot premier si prizadeva za lokalno in zdravo hrano

"V Sloveniji se dobro zavedamo pomena lastne pridelave hrane, zato tudi vlada med prednostne naloge uvršča skrb za konkurenčno, v prihodnost usmerjeno kmetijstvo s stabilno pridelavo varne, kakovostne in potrošniku dostopne lokalne hrane," je v svojem nagovoru dejal premier Cerar. 

Cerar je dodal, da si tudi sam z zasebnim zgledom in kot predsednik vlade prizadeva, da bi v Sloveniji spodbujali kupovanje lokalne in zdrave hrane ter da bi kupovali čim več slovenske.

Sejem podira rekorde, Slovenija mora izkoristiti prednosti

"Zelo me veseli, da sejem Agra ponovno podira rekorde, to je dokaz, da so slovensko kmetijstvo, gozdarstvo in spremljevalne dejavnosti v vzponu, seveda pa bo treba še veliko dela in sodelovanja, da bomo dosegli cilje, ki si jih želimo," je dejal Cerar in dodal, da ga veseli, ker sejem predstavlja prav vse tisto, kar je mogoče videti tudi na tujih primerljivih sejmih.

Poudaril je, da mora Slovenija izkoristiti primerjalne prednosti, ki jih ima na različnih področjih, ostati mora ostati odprta kot družba in gospodarstvo. Tako je izpostavil svojo zavezanost in zavezanost vlade še naprej spodbujati projekte, ki povečujejo gospodarsko rast, zvišujejo življenjski standard ljudi in krepijo vzdržno strukturo naših javnih financ. 

Tako je kot primer navedel tudi izgradnjo drugega tira, ki naj bi pomembno prispeval k razvoju našega gospodarstva. 

Vlada bo kos okoljskim spremembam

Zaradi podnebnih sprememb, ki s pozebo, sušo, točo in vetrom tudi letos niso prizanesli slovenskim kmetom, se vlada pripravlja, da bo kos tem spremembam v čim večji meri, ob katastrofalnih razmerah pa vlada mora pomagati in bo tudi letos. 

"Pripravljamo načrte, kako bomo vsem, ki so bili huje prizadeti, namenili neko pomoč, konkretne predloge pa bo pripravilo ministrstvo," je oceno obiska sejma sklenil predsednik vlade.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1 (nepreverjen)

Je plačal vstopnico?

krmača (nepreverjen)

ne še na državne stroške se je tja pripeljal !

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Ali jo je z Vestnika izrezal?

KATASTROFA (nepreverjen)

SRAMOTA V GORNJI RADGONI !
TO JE NASLOV ZA TA PRISPEVEK !

Starejše novice