Svetniki podprli Sukičev projekt.

Kot smo že poročali, je ob Tomšičevi in ulici Jožeta Benka predvidena gradnja poslovno – trgovsko - stanovanjskega objekta. Investitorki projekta sta Marija Ružič in Zlata Sukič, mama Mateja Sukiča, podjetnika znanega po prodajalnah Il Ambienti in Yes.

O projektu so na današnji seji mestnega sveta odločali tudi svetniki, ki so predlog v prvi obravnavi sprejeli s triindvajsetimi glasovi.

Večji objekt namenjen trgovini

Spomnimo, da je na tem območju predvidena gradnja novih objektov, namenjenih centralnim dejavnostim, gradnji večstanovanjskih objektov in individualnih stanovanjskih hiš, z možnostjo spremljajočih storitvenih dejavnosti. 
 

Na vzhodnem delu območja je predvidena umestitev večjega objekta ali niza objektov, ki bo namenjen centralnim dejavnostim - trgovina, storitvene dejavnosti, mirna poslovna in obrtna dejavnost. V centralnem delu območja se predvideva gradnja večstanovanjskih objektov (vrstne hiše, stanovanjski dvojčki …). Vzhodni del območja je namenjen individualni stanovanjski gradnji, piše v gradivu, ki je objavljeno na spletni strani soboške občine.

Vendar pa, kot smo že poročali, okoliški prebivalci projektu niso najbolj naklonjeni. Pravijo namreč, da takšni objekti ne sodijo v Tomšičevo naselje. Več o njihovih pomislekih pa TUKAJ.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mrki (nepreverjen)

KAP DE ME , KAP !! ne me pravit ka se ženski v 80 letih splača to investerati! Ampak če se vprašamo od kje ji denar? Je res toliko zaslužila da je to zmožna brez sina investirat?

Dummi (nepreverjen)

Dacari majo zdravilo za to. Najprej bodo pustili, da stara baba prvleče ven milijone (če jih bo). Čim pa jih bo, jo bodo pa naskočili, dali plombo na nepremičnino in ji vrezali odločbo.

Premoženje neznanoga izvora. Te pa 70% davek.

Sukiča poznan. Vrede dečko je, samo tau de se pa zajebo. Teh pejnaz nkoli ne bi smeu pokazati v Soboti. Nikoli.

Naj ma tau njivo, lejko jo oda, leko dela ka šče. Seveda nej un, stara baba.
Realno pa ta stara baba nesmi pokazati nikšij pejnaz.

In reply to by mrki (nepreverjen)

faflek (nepreverjen)

Ka se dela to je ne verjetno več .Banda

ringooo (nepreverjen)

psi lajajo, karavane gre dalje....moram pa priznati, da si eni komentatorji res upajo ....nevedoč, kako hitro jih lahko odkrijejo pod "psevdonimi"

In reply to by faflek (nepreverjen)

mrki (nepreverjen)

Proti koncu leta 2004 je soboški razvpiti lokalni mešetar z zemljišči in nepremičninami Matej Sukič, lastnik družbe Finander, d. o. o., izvohal lokacijo, kje bo kranjski Merkur zgradil prodajni center v Murski Soboti. Na hitro je od zasebnikov pokupil kopico parcel, v glavnem travniških površin.

https://reporter.si/clanek/slovenija/prekmurski-prispevek-k-slovenski-b…

lepec (nepreverjen)

Kaj imate proti, če človek ima dober voh??? A je to kaj čudnega???

In reply to by mrki (nepreverjen)

Fikti (nepreverjen)

Avtor članka avtoriteta slovenskega novinarstva Boris Cipot potem bo že držalo...

čarni vrag (nepreverjen)

Pet milijonov kredita, zavorovanje travnik pred Merkurjem. Takšen kredit imel bi tudi jaz.

napredek (nepreverjen)

Pa eni ste faušni da je kaj. Radi bi napredek pa radi šinfate in nasprotujete ko nekdo troši svoj denar za prostorske akte (ni ga dala občina). Prostorski akt je predpogoj, da se sploh kakšni investitorji začno zanimati za lokacijo. Ko se investitorji najdejo - potem se šele začne projektirati - tudi to traja vsaj 1-2 leti. Nato je potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje - tudi to traja pri nas vsaj pol leta. Pred tem je treba plačati komunalni prispevek občini (ki za ta kšen kompleks ni mačji kašelj). Tako, da je do realizacije še zelo zelo daleč. Dajte še vi nergači naredite in financirajte vsaj en prostorski akt (seveda prej kupite zemljo), pa da vas potem vidimo. Ne bodite no fauš ljudem (starim, mladim , debelim, suhim ipd.).

cecak (nepreverjen)

Problem je v tem da se ne uveljavlja volja občanov in njihove pripombe.Dela se vse v režiji nekaj ljudi ki odločajo po svojem in ob tem ne razmišljajo v korist in potrebe občanov.Zakaj na teh parcelah ne bo zraslo stanovanjsko naselje? Zato ker je parcela last občine ali pa Sukiča?
In še nekaj , Finander je v lasti Sukiča kjer je gospa vlagateljica njegova mama in je prokuristka v omenjenem podjetju zakaj govoriti tudi o tem? KDO je potem dejanski vlagatelj ? In kdo je sploh gospa Ružič in kakao je ona vstopila v to razmerje kot vlagateljica. Novinarji ste nedosledni pri tem da raziščete zadeve kot se spodobi!

čarni vrag (nepreverjen)

Nekje sem slišal, da bo v sklopu objekta tudi pralnica umazanega perila.

goljuf (nepreverjen)

Po takšon je sukič še podkupo celi mestni svet, ka so tak enotno glasovali. Uni itak ne do imeli nobenih težav z pozidavo zemljišča, to bodo čutili okoliški prebivalci pa najbole iz Tomšičevega naselja lidge, keri so do zdaj meli relativen mir. Tej bedaki ne razmijo, ka je toga sranja -bout že prejk preveč v toj Soboti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice