Podjetje Seaway bo v Puconcih v novih proizvodnih objektih pričela s serijsko proizvodnjo hibridnih plovil Greenline.

V finančno neugodnem času se v Prekmurju obetajo nova delovna mesta. Družba Seaway bo v Puconcih pričela z gradnjo osem tisoč kvadratnih metrov velikih proizvodnih prostorov. Po besedah Japca Jakopina, prvega moža družbe, bo v Puconcih potekala serijska proizvodnja hibridnih plovil Greenline, kupce za lastne produkte, kot so kompozitni materiali, pa bodo iskali pri proizvajalcih vetrnih elektrarn in jeklenih konjičkov.

Družba Seaway Design s svojo gorenjsko izpostavo skrbi za razvoj, proizvodnjo prototipov in načrtovanje plovil za druga podjetja, medtem, ko bo Seaway Yacht s proizvodnjo bark pričel v pokrajini ob Muri. S pridobljenim gradbenim dovoljenjem so v družbi prestopili pravno formalno oviro na poti do pričetka proizvodnje. Finančni del družbe se je okrepil z nepovratnimi sredstvi iz naslova Razvojnega centra za nove materiale, pogone in tehnologije in sicer v višini treh milijonov evrov dodatna sredstva pa je zagotovil še solastnik družbe, KD Group, poročajo Finance. Podjetje načrtuje ustvariti 32 milijona evrov prihodkov in 2,7 milijona evrov dobička, zaenkrat pa poslujejo po načrtu.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekomurec

..čim već takih potrebuje prekmurje!

marianne1789

oo super!

regija se naj malo bole poveže in na takšnih primerih pritegne še več investitorov.

Anubis

Super novica.. San mislo ka so si premislili, ka je tak dugo nej bilo guča o ton, delalo pa se je tudi nikaj ne..

antiekonomija

Ja, pa do sužnji delali za elito kak v Bratoncaj pri Carthagoje za mizerne plače, izkoriščavanje itd...daj zbudite se že enok.

dupont

pa ka bi tij rad, ka bi lidje v serijski proizvodnji, ge morejo do potankosti poznati 25 korakov in nič več, dobili plače po 800 EUR??

ivan benk

saj antiekonomija ma po eni strani praf, ka mijsliš zakoj se gorenjec seli v prekmurje??
Po eni strani je fajn ka do delovna mesta, samo narod de pa delo za minimalca z kerin pa itaq nemre preživeti firma de si pa punila žepke na račun teh delavcof

BB

Boukše minimalac kak pa nika, ali?

Nemrejo se vsi kak pijafke vlejčti skozi cejli život...

Vipko
tinka78

Časi, ko so delavci za tekočimi trakovi, ki so sestavljali dele, živeli dobro, so mimo. dupont je dobro napisal, nekdo, ki dela v serijski proizvodnji in mora poznati samo 25 korakov, enostavno nima neke visoke dodane vrednosti in zato pač ne more biti dobro plačan.
Ostane nam torej, da sprejmemo to industrijo v regijo in s tem zagotovimo zaposlitev sto ali več delavcem, ki se trenutno prebijajo skozi mesec s socialno podporo ali pa se upremo takemu "izkoriščanju" in investitorje naženemo v države nekdanje Jugoslavije, kjer je cena delovne sile nižja, našim brezposelnim pa omogočimo nadaljnje životarjenje na socialni podpori. Seveda s tem odvrnemo tudi vse ostale potencialne investitorje.

Anubis

@ivan benk: Muraši lehko preživijo? V svetilaj lejko preživijo? Pa lehko bi še dale naštevo ampak prle mi tipkovnica crkne kak pa uspen dokončati..

Minimalna plača je v Sloveniji (še posebej Prekmurje) nej več nič posebnoga.

black panter

dupont
ka bi tij rad, ka delavec v serijski proizvodnji naj dela šenki,za bando kapitalistično
jeben vam boga lopovskoga kapitalističnoga
eni bi radi samo po pisarnaj sideli za 2000€

praslovan

rejsan žalostno, kakšno nespoštovanje do proizvodnih delavcov in pisanje ka delavci nej trbej znati več kak 25 korakov je samo odraz tega, ka očitno ste eni še nej vidli proizvodnega obrata od znotraj, ker drugače bi malo bolj cenili delo teh ljudi...kolko vem, se pri izdelavi teh plovil uporabljajo steklena in ogljikova vlakna, kar je dokaj zahtevna tehnologija..najlažje je biti pameten o vseh stvareh, to je rejsan prekmurska specialiteta..ka pa te trbej znati za mlatenje po tipkovnici, pa sedenje v pisarni ? ..zatou pa smo tu kje smo in bomo tonili še globlje,..ja vzrok zato pa je očitno to, da pri nas ni ustreznega znanja da bi lahko razvili proizvode z visoko dodano vrednostjo kaj šele tehnologije ali pa se ljudi ki razvijajo in ustvarjajo ne ceni..mamo polno ravojnih agencij in inkubatorjev, kamor se steka veliko denarja..kakšna je pa korist od njih?..ja ja najlažje je obračati lepe besede pa uporabljati strokovne izraze, pa sprintati kupe papirja to pa je razvojno delo..takim ki ne cenijo delo proizvodnih delavcev se niti ne sanja kolko problemov zahteva razvoj in proizvodnja novega izdelka, zato si ti delavci vsekakor zaslužijo več kot minimalca in jaz jim ga tudi privoščim!

ivan benk

Katzastrofa ka tou vse vijdiš ka eni pijšejo, in to verejtno tisti, keri sedijo po pisarnaj pa od dugoga časa newejo ka bi si začali, ite malo po proizvodnjaj pa te vidli kak je teh vaši 25 korakov ful nezahtevnih.San bil na razgovori v Leki za delo na stroji za tablete, pa ženska zača, ka je delo zelo zahtevno pa ka trbej fejst paziti pa fejst velko odgovornost maš, ka či se tablete pomejšajo lejko što mrgej zavolo toga pa bla bla bla, in te na konci pijtaš kelko je pa plača, in ona fajn mirno ja minimalec!GTFO.

ivan benk

Pa še enkrat, nej san proti delovnin mestan, san pa proti tomi izkoriščanji kero se izvaja na naših tleh, in te po vašem je najblojše ka se pač človek navadi ka de cejli život delo za minimalca, pa ći de se pa kaj buno pa njemi odpoved damo pa drujgoga vzememo.

przelmuding

Vijdin ka je dosta komentarov dobrih, gej pa pa med njimi dosta blesavih. Se bojin ka de pa prišlo do izkoriščanja delavcev kak je v navadi v to našon rajouni. Za tou je pa krijva naša država ka tou podpejra, ge bi napravo zakon ka tisti keri dobij nepovratna sredstva more dati bar 20% vejkšo plačo od minimalca. Tou pa ka eden pijše od firme Carthago je ešče slabše kak si lejko zamijslite. Odpiščavlejo na velko te pa zaposlujejo samo ka pejneze vličejo. Tej keri pijše ka je za delo na tekaučon traki zadosta minimalec pa nema trij čijste, bi ga rad vido za tekoučin trakon, bi se sakši den domou priđouko.

eko1

Kelko brezposelnih je pri nas, ki bi radi nekaj delali(tudi za malo vec kak minimalca) pa nega nika . ne razmim enih.tu gori?????????
Razumel bi ce bi se trlo prinas ziher delovnih mest:))))
Bravo Seaway.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice