V Pomgradu načrtujejo dokončanje proizvodne hale za družbo Seaway v roku šestih mesecih, obeta pa se zaposlovanje med 120 do 150 ljudi.

Ob današnjem uradnem podpisu pogodbe predstavnikov družbe Seaway in Pomgrada se obeta od 120 do 150 novih delovnih mest. Po besedah prvega moža uprave Pomgrada Tadeja Ružiča gre za objekt, ki bo pokrival skoraj vse segmente storitev ene redkih slovenskih gradbenih družb, ki posluje brez večjih finančnih težav.

Zaključek gradbenih del v šestih mesecih

Izvedba in pričetek del se bo po petih letih, odkar se je pojavila zamisel o vzpostavitvi proizvodnega obrata v pokrajini ob Muri, začelo izvajato po novem letu, medtem, ko zaključek gradbenih del pristojni predvidevajo v šestih mesecih. "Jaz sem vesel, da bomo lahko tukaj zgradili center, kjer bomo lahko naše podjetje razvijali naprej, prišli do novih rešitev, novih produktov in verjamem, da bomo doslej, kar smo z vašo pomočjo v Pomurju to tudi dosegli," je uvodoma spregovoril Jani Grašič iz družbe Seaway Group.  

V Puconcih bo stala slabih sedem tisoč kvadratnih metrov velika hala

Več besed o 5,8 milijonov evrov vrednem projektu, ki ga v 50-odstotnem deležu sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, je spregovoril direktor družbe Seaway Yachts, Fabrizio Korošec, ki pravi, da tovrstne robotizirane linije za proizvodno kompozitnih izdelkov še nima vzpostavljene nobena družba. Poleg navtične industrije, ki je po besedah soustanovitelja Japca Jakopine v evroobmočju začutila posledice finančne krize, se družba usmerja tudi v proizvodnjo drugih izdelkov, kjer so nedavno predstavili največji model kolute za vetrnice, cilji družbe pa stremijo tudi h gradbeništvu in ostalim industrijskim segmentom.

Od 120 do 150 novih delovnih mest

"Kar se tiče delovnih mest, načrtujemo zaposliti nekje med 120 in 150 ljudi," je na današnji tiskovni konferenci pojasnil predstavnik družbe, ki ne načrtuje preselitev celotne proizvodnje v Pomurje, je pa v prihodnje možnost širitve le-te. Zaposlovanje bo potekalo na vseh ravneh, od nekvalificiranih delavcev, ki se bodo novih veščin morali priučiti, do managementa, pri čemer predstavnika družbe poudarjata zaposlitveno strukturo, ki naj bi v večji meri izhajala iz Pomurja. Serijska proizvodnja hibridnih plovil Greenline v Pomurju bo v celoti "zagnana" postopoma do konca prihajajočega leta.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jonie

čestitam seaway ka je knčno prodrl na našo siromašno(bogato) zemljo, pa mo mij naivne pomurce srečni ka mo vsaj pol leta delale za minimalca

maksim

Kelko de plača ? 400 , 500 ? malica?
Napišite : 1000 in več . če bo seveda res.

just_a_cook

Vsak si sam izbira službo. Nihče nikoga ne sili, ka mora delati za "minimalca".

maksim

Kje ti živiš, da si danes lahko službo izbiraš.Ne se preseravat.

Vipko
tinka78

Kaj ti ni jasno? Nihče nikoga ne sili, da sprejme kakšno službo. Se bo moral pač odločiti, če bo hotel delati za 570 neto + malica + potni ali pa bo mel 200 socialne doma na kavču.

Potem pa spet jok, da je država kriva, da se nas podjetja izogibajo in raje delajo proizvodnjo na Madžarskem, Makedoniji itd..

maksim

Te pa se seli v Makedonijo, samo še tebe čakajo.

Vipko
tinka78

Meni se pa res ni treba, ti pa očitno nisi dojel poanto.

divjejabolko

Se strinjakm z just_a_cook in tinko.
Lahko pa se samozaposliš in poskusiš, kako uspešen si.

Mogoče ti celo uspe. Rabiš srečo, zveze in poznanstva, pravočasno plačilo tvojih storitev ter še nekaj drugih začimb.

Vipko
KRT

Novo podjetje v regiji, nova delovna mesta, novo delo za domačega gradbinca in njegove podizvajalce - ne razumem kaj tu koga moti, zame odlična novica pred novoletnimi prazniki.

just_a_cook

Jaz mislim, da je za večino dejansko to odlična novica. Opozoril bi samo še na posredne učinke uspešnega podjetja v neki občini (oz. regiji). Ti so multiplikativni. Dosti je tudi takšnih "drobtinic" vsakdanjih, ki se jih mogoče sploh ne zavedamo, ki pa na dolgi rok zagotavljajo lokalni razvoj.

pink panter

pohvale vredno. Sicer so prišli sem, kjer je delavec za slovenske razmere najcenejši, toda kapitalizma niso izbrali oni ampak mi vsi volilci. Še dvajset takih!!

Prvima dvema komentatorjema pa želim obilo sreče pri čakanju na boljše čase.

pozdraf

black panter

vse to je lepo pa prav,ka so prišli,samo naj dajo normalno plačo,nej pa minimalno,
ene budale so pa zadovolne z minimalno

buddha

v bistvu ti noben ne bo dal več, kot pa ti mora dat. tak, da smo spet pri politiki. je pa to res norca delanje iz ljudi. te pa še pričakujejo verjetno neko normo, da boš imel. jok, brate. malo penez, malo muzike ;)

black panter

točno tak,za minimalno plačo ,minimalno delo

dexter

... in smo že pa pri tiston zakoj se delavci ne borijo za svoje višje plače ampak se rajši borijo za znižanje plač drüjgin.

Anubis

Bokše minimalna plača, kak pa sploh nikša. Što je pa z ten nej zadovolen, pa fala boge, bar več prostih delovnih mest ostane za "manj izbirčne"..

Što ti pa gnes kak navadnome delavci da več kak minimalca? Kakšen inženir, al pa diplomant, pa se ziher nede zaposloval na delovnon traki.
Kak koli, novica ka de se neka delalo je dobra, delovna mesta so potrebna, ljudje pa tudi rabijo službe, takše ali ovakše..

black panter

zaradi takšnoga razmišljanja, pa smo tan ge smo
sramota

pink panter

Nihče ni zadovoljen s trenutnim stanjem, ne razumeti napačno. Toda mi smo 30 let za Ljubljano, torej moramo pričeti tam, kjer so oni. Zato pravim še dvajset takih, kjer bodo ljudje lahko delali, pa čeprav za minilmalca. Najprej MORAJO biti takšni in posledično BOMO dobili tudi dvajset takih kot si jih nekateri tu gor želijo. In pripravili teren za naslednjo generacijo.

Če pa kdo misli, da bo prišel dedek mraz in nas po desni mimo LJ in Dunaja odpeljal v Nemčijo, pa naj si da metek v čelo in se odreši svojih muk.

pozdraf

andrej_m

šten te komentare pa me glava boli. tu se sekeramo ka delovnij mest nega, te pride nešče ka nan da službe, te pa nam ponovno ne paše, ka da 'samo' minimalca. Vej pa država je tista, ka določa kelko je minimalec - namesto ka se iz toploga naslanjača bunite ite na cesto pa začnite protesterati proti državi kera van ponuvle minimalca. s stališča delodajalca je meni čist jasno ka krčijo stroške dela na minimum, što pa na njuvon mesti in v takšoj gospodarskoj situaciji nebi???

Spy

Najprlej trbej delovna mesta ustvariti in šele kasneje se leko delavci borijo za višje plače. Ob dobron poslovanji in velki produktivnosti bi se komot v prihodnje leko plače zvišale.

No, če smo že pri plačaj. Nam je predavateljica na faksi vedno tak pravla: 'Nikdar te nemrejo tak slabo plačati, kak leko ti slabo delaš'.
Povedano načik: slaba plača pač pomeni nezadovoljen delavec, nezadovoljen delavec pomeni slabo produktivnost itd...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice