Predsednik vlade sprejel odstop kulturnega ministra Prešička, Socialne demokrate prosil, naj mu čim prej predstavijo nove kandidate za ministra in državna sekretarja.

Kot smo poročali, je minister za kulturo Dejan Prešiček predsedniku vlade Marjanu Šarcu včeraj posredoval pismo, v katerem je ponudil svoj odstop z ministrskega položaja.

Predsednik vlade Marjan Šarec je na današnji novinarski konferenci njegov odstop tudi sprejel. Ob tem je spomnil na nekatere dosežke ministra oziroma stvari, ki jih je premaknil, a ocenil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej.

"V zadnjem tednu sem doživel nekaj, kar ne privoščim nikomur. Javni linč, ki se je zgodil, ni prizadel samo mene in mojih sodelavcev, ampak tudi tiste v kulturi, ki - kot bi rekel Prešeren - 'dobro v srcu mislijo'. Tega pa ne morem dopustiti, saj nisem brezčuten človek, kot so me nekateri (mediji) želeli prikazati. Sploh po moji ponesrečeni izjavi v zadnji Tarči, ki so jo dobesedno lahko razumeli samo tisti, ki so imeli slabe namene," je včeraj zapisal Prešiček in dodal: "Vse povedano, spoštovani predsednik vlade, me vodi do edine možne rešitve, in sicer da vam ponudim svoj odstop z mesta ministra za kulturo."

Premier se je ob sprejemu odstopa Prešičku zahvalil za dosedanje delo, stranko pa SD pozval, naj mu čim prej predstavi novega kandidata za ministra in tudi za oba državna sekretarja, piše STA. Kot je ocenil, bi namreč v primeru, da ne bi odšlo celotno vodstvo, nad vodenjem ministrstva vedno bila senca dvoma.

Izpostavil je sicer tudi, da ni poklican, da presoja o tem, kdo ima v nastalem sporu prav, in se obregnil ob nekatere člane ministrske ekipe, ki so primer v minulih dneh komentirali.

Spomnimo, da je Prešiček v zadnjih dneh bil deležen obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, prav tako nanj letijo očitki o zlorabi položaja. V soboto je o njem razpravljalo širše vodstvo njegove stranke SD, a tedaj še ni bilo znano, v katero smer se je razprava nagibala.

FOTO: Foto Bobo

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vlado69 dodaj na IG (nepreverjen)

bravo Šarec

grr (nepreverjen)

zdaj bi pa lahko bil minister kobal ali makarovička oba velika partijca

DF (nepreverjen)

Imamo predsednika vlade, ki ima pamet, razgledanost, moralna nacela, odgovornost, srcnost in jajca. Bravo.

Strijc Džouže (nepreverjen)

In enega debila, ki tak sam sebi laže, da že verjame v to kar je zgoraj napisal! Četudi dejstva govorijo povsem nekaj drugega... ampak o tem drugič!!!

In reply to by DF (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če te hvali fuknjenec, ni ravno dobro.

In reply to by DF (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

In kje tu treba jajca?

komunist buldog (nepreverjen)

ti si janšist

In reply to by lauraas (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

En minister več ali manj, komedija se nadaljuje.

butalec (nepreverjen)

Zdaj pa naj enoga staroga dedeka (kak je bil Peršak) za ministra denejo, ka de v službici dremal, ne pa jih silil kaj delati, pa bo mir božji v kuči!!

pepič (nepreverjen)

Saj ni problem minister vsi smo priča kako se dela v službah javne uprave, občina, sodišča, zavod za zaposlovanje in da ne naštevam, če ne bi bilo javnega sektorja in upokojencev tudi sejmov ne bi bilo pa sončne vilice ko gledamo slike prireditev vidimo uslužbence, ki se pod roko sprehajajo in oglejujejo rastavljeno pa še malica in delavnik gre mimo. Ta hiper aktiven minister je pa zahteval red in disciplino.

Kdaj bo odstop… (nepreverjen)

Starejše novice