Poslanke in poslanci bodo majsko zasedanje DZ kot običajno začeli z vprašanji premierju Marjanu Šarcu in ministrom.

Kot poroča STA, so poslanci za prvi dan tokratne seje DZ najavili pet poslanskih vprašanj premierju Šarcu. S strani vodje poslanske skupine NSi Jožef Horvat naj bi Šarec prejel vprašanje, kaj bo postoril, da bo Prekmurje tudi v ekonomskem, socialnem in razvojnem smislu združeno z matično domovino.

Luka Mesec iz Levice je napovedal vprašanje predsedniku vlade o ukrepih na področju podnebnih sprememb. Vodja koalicijske poslanske skupine SD Matjaž Han pa bo Šarca vprašal, ali ima vlada že pripravljen predlog časovnice sprejemanja zakonodaje, ki bi uredila področje dolgotrajne oskrbe. Zanimale ga bodo temeljne zakonske rešitve in tudi vloga predsednika vlade pri usklajevanju različnih resorjev in interesov na tem področju, še piše STA.

Prav tako bo premier na seji spregovoril o migracijah. Poslanca SDS Zvonka Černača bodo namreč zanimali ukrepi vlade za zaustavitev množičnih nezakonitih prehodov meje. Prvak SNS pa bo Šarca povprašal po stališču v zvezi s "spreminjanjem ozemeljske celovitosti in suverenosti" držav na Balkanu.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Ka je pa Jožef Horvat napravo za Prekmurje ? Nika. Dela samo za svoj tošlin pa za tou svojo popovsko stranko.

Vipko
Truplo

Nisem neki fan g. Horvata, ampak mislim, da si hudo krivičen!

Po nekih barometrih delovanja v parlamentu, je poslanec Horvat eden najbolj dejavnih pri dajanju pobud za določene zakone in podobne reči. Veliko tega se dela po odborih, za kar seveda mi ne vemo, saj redko kateri gleda non-stop III. program RTV Slovenija? Veliko pobud seveda ne pride "na svetlo", saj je v večino odborov v prednosti pozicija oz. vladne stranke, dočim opozicijo pač utišajo. V vseh državah je več ali manj tako, da ne boš mislil, da sedaj kaj šimfam vlado oz. leve stranke.

Pred dnevi je g. Horvat zelo lepo odgovoril na neke očitke oz. kar nekaj njih od enega izmed sodelujočih na tem portalu. Odgovoril npr. da on ne more biti kriv za preozko avtocesto in še bi se našlo. Pravim, poslanci veliko delujejo nam dokaj skrito... vsaj jaz to tako vidim in ne tako, kakor ti. Pa še nestrpen si, z zadnjim stavkom oz. tudi žaljiv. Kaj, če te g. poslanec toži? Če izda sodišče neki odločbo o preiskavi bodo morali na portalu odkriti IP računalnika, lokacijo in .... potem si pečen!

Kar se tiče Šarca, močno dvomim, da on loči Prekmurje od Pomurja in podobne reči. Odgovarjal bo v stilu, da je vse v redu, čeprav pada s petnajstega nadstopja stolpnice in je tisti trenutek priletel šele do petega! Predvsem o varnosti, migrantih... ima tak pogled, čeprav mu policija govori čisto drugo!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

tine2 (nepreverjen)

Če že braniš horvata ni treba srati po drugih

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Podaj argument, kje jaz serjem po drugih? Če misliš Šarca, moj pogled je tak in se ne bo spremenil vse dotlej, dokler se premier ne zgane in razreši nekaj ključnih problemov v državi! Tudi, da začene s kakšnimi reformami, katerih ni na vidiku. Veliko govori... nekih vidnih efektov glede reform pa ni.

Če pa misliš Karla Marxa... lahko mi je samo hvaležen in nekako upam, da čimprej popravi svoje pisanje, da ga res ne bo kdo tožil. Potem bo prepozno. Nekoga obtoževati, da dela za svoj "tošlin", stranka g. poslanca ima več ali manj svoje ime in ni neka popovska stranka. Oni nimajo nič manj socialnih pogledov oz. strankin program se kaj bistveno glede teh zadeve niti ne razlikuje od programov levih opcij.

In reply to by tine2 (nepreverjen)

Vevek (nepreverjen)

Truplo $ Tij za vsakega poslanca znaš koliko in kje je aktiven .Horvata povzdiguješ in mu poješ ave marije.Češ Horvat je najbolj aktivem in kaj vse predlaga.Na njegovo predlaganje se ovi tam smejejo in poščijejo .Nikoli noben poslanec iz Pomurja ni nič dosegno in uredil za Ppomurje. Njemu je glavno da vsak mesec dobi na datum plačo in da uživa na račun državljanov

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tudi ti obračaš... marsikaj. Kako je poslanec aktiven spremljajo razne službe v parlamentu in te podajo oceno... in ne jaz, pa tudi ne ti, kateri "znalsko" trdiš, da nič ne dela. Od kot ti ta podatek? Aja, ti to malce tako... na pamet?

Tako, da se ne smeši oz. drugič malce bolje beri, kaj napišem!

In reply to by Vevek (nepreverjen)

Vevek (nepreverjen)

Ti samo verjemi anketam in tem ,ki delajo analize .Če si najbolj glasen še ne pomwni ,da si slišan in za to gre pri Horvatu.Sedaj si spet manejo roke in se veselijo pred volotvami ,da jim bodo ovce pomagale do bajnih plač seveda,če bodo izvoljeni.Če ljudje ne bi bili tako naivni in seveda zaostali ne bi šli na volišča. Iz sebe bodo delali reveže drugim pa pomagali da bodo bogati.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Komu pa potem verjeti? Tebi izgleda? Pa saj si smešen!

In ne gre se za ankete, ampak za izsledke parlamentarne službe (morda imajo koga najetega, tega točno res ne vem), katera pač dela določene statistike: koliko besed je kdo izgovoril, kolikokrat je bil na seji, koliko pobud je dal, koliko predlogov za zakone vložil in še bi se našlo. In ker parlament v popolnosti nadzira levica, bi oni ravno enega desničarja rivali v ospredje? Ne mi proizvajat vicev!!!

O ostalem... seveda ga volijo ovce, pa te in one, le vas leve volijo zreli, pametni, napredni in ne vem še kaj ljudje! Ti samo živi... v svojem mraku!

In reply to by Vevek (nepreverjen)

Suli (nepreverjen)

Čuješ tij - VEVEK - ka rejsan tij lahko pljuvaš po vseh občinskih komunalni delavcih, kateri morajo v roku svoje službe postavljati in nalepiti plakate vseh političnih strank in ti jih imaš za -OVCE-. Dobro bi rejsan bilo, da bi te obiskali kakšni organi pregona in ti naložili kazen po zakono, katera je za take reči odrejena. Vkolikor pa rejsan imaš pravico do poniževanja ljudi, potem tudi imej jajca pa se predstavi.

In reply to by Vevek (nepreverjen)

Čika-pajo (nepreverjen)

Popolnoma populistično -daj Šarec to daj Šarec ono. Šarec je prišel vladat, marsikaj bi naredil če bi mu ne metali polen pod noge. Ker pa je pač v naši ne enotni državi tako, zadeve tečejo zelo počasi. Opozicija govori in širi negativni populizen, državljani širijo nezadovoljstvo politika se med seboj prepira ter zavira.

Vipko
Truplo

Poglej... da začne kakšno reformo ne rabi polen pod noge... Enostavno mora začeti! Če pa mu mečejo njegovi... pa je to lahko velik, velik problem!

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kot vidim si tudi ti žrtev bedaste propagande, ki jo širijo podalpski levičarski mediji mediji. Šarec ima vladno večino in lahko uveljavi poljubne reforme in zakone. Tu mu nekaj deset poslancev opozicije ne more metati polen pod noge. Če pa Šarec te podpore v strankah svoje koalicije nima, pa je njegova dolžnost, da predsedniku republike poda svoj odstop. Če ne ve ali pa ne more je čisto vseeno, naj odstopi in prepusti mesto drugemu.

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

Čika-pajo (nepreverjen)

Že dolgo pogledam vse spletne novice-od dela do demokracije. Resnica je na sredini ali pa je sploh ni. Je tako INRAČ GARV.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Klepec (nepreverjen)

Prva in edina točka predvolilnega programa sedaj vladajočih strank je bila: preprečiti Janši priti na oblast. To jim je uspelo. Drugega pa itak ne zmorejo. Ker (če) imajo večino v parlamentu, lahko sprejmejo kar hočejo. Tudi vsa polena lahko preskočijo. Problem pa je, če npr. ne podprejo SDS-ovega predloga zakona. In argument ni, da je predlog slab. Argument je, da so ga kao oni napisali v koalicijski sporazum. Se pravi, da ne gre zato, ali je dober ali slab, temveč za to, kdo ga je dal na mizo.

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

cigan (nepreverjen)

Kriza prihaja v Austrijo in Nemčijo.Kdo bo vas, oziroma, nas Prekmurce, dalje hranil? Levica? zaboravi druže!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice