Pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev volivci lahko še danes predčasno oddajo svoj glas. Volišča za predčasno glasovanje bodo med 7. in 19. uro odprta na sedežih okrajnih volilnih komisij na upravnih enotah in njihovih izpostavah.

Voliti bo mogoče tudi na upravnih enotah v Cerknici, Dravogradu in Metliki, kjer okrajne volilne komisije sicer nimajo sedeža, ter na Občini Bled.

Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev. S seboj morajo prinesti osebni dokument in se podpisati v volilni imenik.

Predčasno glasovanje poteka od torka. V torek na prvi dan predčasnega glasovanja je glas predčasno oddalo 6411 volivcev oziroma 0,37 odstotka volilnih upravičencev. To je nekoliko manj kot v prvem krogu volitev, ko je prvi dan predčasno glasovalo 0,45 odstotka volivcev.

Drugi krog volitev bo sicer v nedeljo, ko se bo po državi in na diplomatsko-konzularnih predstavništvih odprlo več kot 3000 volišč. V njem se bosta pomerila kandidata, ki sta v prvem krogu 22. oktobra prejela največ glasov volivcev: aktualni predsednik Borut Pahor je prepričal 47,21 odstotka volivcev, njegov izzivalec, kamniški župan Marjan Šarec pa 24,76 odstotka.

V finalu predsedniške tekme bo zmagal tisti, ki bo dobil več glasov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice