Občutno višje cene vode so že minuli petek neprijetno presenetile občane Murske Sobote.

A bistveno višje cene niso edina novost. Tudi sama položnica za vodo je v nabiralnike tokrat prispela ločeno od položnice za Komunalo – iz novega podjetja Vodovod sistema B d.o.o. – česar se lahko veselijo predvsem banke.

Ločeni položnici 

Čeprav je za dobavo vode gospodinjstvom po novem zadolženo prav omenjeno novoustanovljeno podjetje, je vendarle nekoliko presenetljivo, da so se odločili tudi za ločeni položnici. 

Komunala je namreč v svojih položnicah doslej že združevala tudi storitve podjetij Cero Puconci ter Saubermacher & Komunala in bi podoben pristop lahko ubrala tudi tokrat.

Z ločenimi položnicami bodo sedaj ob že tako vrtoglavih cenah oskrbe z vodo odjemalce dodatno obremenili še z dvojno provizijo pri plačevanju položnic.

Nenazadnje pa si s poštnino povsem nepotrebne stroške ustvarjajo tudi sami. Z nekoliko bolj premišljenim pristopom in dogovorom bi prihranek lahko bil precejšen.

Nove položnice bodo najbolj vesele banke

Na primer, če občan plača položnico na Poštni banki Slovenije, stroški provizije znašajo 1,05 evra. Torej na leto s plačevanjem dodatne provizije plača kar 12, 6 evra. Če ta znesek pomnožimo s 7000 (brez podjetij), kolikor je gospodinjstev v Mestni občini Murska Sobota, in z dvanajst, kolikor je mesecev oziroma položnic v letu, to nanese 88 200 evrov.

Zgolj za primerjavo: izgradnja krožišča v središču mesta stane 111 tisoč evrov - občina pa prispeva 20 tisoč evrov. Znesek, ki ga s provizijo občani plačajo bankam, pa predstavlja tudi višino 40 štipendij, ki jih podeljuje občina.

Odgovorili bodo na novinarski konferenci

Za pojasnila smo se sicer obrnili tudi na direktorja Vodovoda sistema B Daniela Kalamara, vendar ta zadev za enkrat ne želi komentirati, je pa povedal, da bo na vsa vprašanja odgovoril na jutrišnji novinarski konferenci.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jodidodi (nepreverjen)

Zamenjajte direktora KALAMARA z nekin ka je mi logično sklepanje pa matematika ide.

Gost (nepreverjen)

Kalamara pijtajte, kelko kubikov vode (omrežnine in voda) je potrebih za njegovo plačo, kelko za njegovo tajnico in ločen obračun položnic. Pa še palik dobimo kaki rondo cuj.

voda (nepreverjen)

Brezi veze ka tü pijšemo edino bi mogoče zaleglo samo ulica in da se bunimo tam kje je mesto .Drugače pa je vse zaman saj delajo kak nücajo pejneze .Ovi pa si je tüdi naštimal samo en mandat županstva in to je 100 % tek ka se več ne bo slikal in hrzal

voda (nepreverjen)

Brezi veze ka tü pijšemo edino bi mogoče zaleglo samo ulica in da se bunimo tam kje je mesto .Drugače pa je vse zaman saj delajo kak nücajo pejneze .Ovi pa si je tüdi naštimal samo en mandat županstva in to je 100 % tek ka se več ne bo slikal in hrzal

Gostic (nepreverjen)

Pa dobro kak dugo te nas mele se za norce?? Zdaj de Kalamar odgovarjo, ka de un odgovarjo?? Pa cida so podjetja? Kdo je lastnik? Kdo more date odgovore?? Pa rejsan mijslijo tej na MO ka smo mi buteci...rejsan de trbelo ite pred obcino pa ovoga serifa vo potegnote!!!

vladop (nepreverjen)

To kaj nam dela naš župan Jevšek je bilo za pričakovati on ima slab PEDIGRE kateri je nej naklonjeni občanom M.Sobote ampak kapitalu!

Gost (nepreverjen)

Graščak si svoje vzame.

Šihta (nepreverjen)

Kda so pred leti Tišinski svetniki, zdaj že upravičeno, "zavirali" pomurski vodovod B, so jih vse ostale občine obsojale. Te se je najbole "repenčo" of župan od ene najbole zaduženih občin v Sloveniji. Te se je to moralo sprejeti. In pika! Tišinski so se te "vpognili".
In ge je zdaj tej gorički župan? če se ne motin ga niti v Puconce ne bilou na zadnje srečanje.
Zna bite, ka de posredno še povečo dug svojoj občini.
Je pa istina, ka do meli vodou.

Vsen ostalin, do pa nan ostale povečane položnice.

Gost (nepreverjen)

Kdo je sploh te Kalamar in kdo sploh je direktor tega novega podjetja Vodovod ?

farbenmajster (nepreverjen)

"vladop 2 uri nazaj #6
To kaj nam dela naš župan Jevšek je bilo za pričakovati on ima slab PEDIGRE kateri je nej naklonjeni občanom M.Sobote ampak kapitalu!"

Kak te zaj? Ka je Jevšek nej več rdeči komunajzar? Kak je te lejko naklonjeni kapitalu? Vej pa tou je v domeni desnih. Zdaj se te odloučte, ali je Jevšek rdeči ali čaren. Brezvezen je v sakšon primeri, edino farbo njemi zdaj moremo še pravo douloučiti.

Gost (nepreverjen)

Zaubermacher pa nas še sili da plavimo embalažo .Nisem plavil in nikoli ne bom razen ,če do mi plačevali pre drago vodo .

sunce van japansko (nepreverjen)

No evo..pa so z novim podjetjon ustvari nekaj novih delovnih mest.
Saj so tou obljubljali pred volitvami.

black panter

banda lopovska

bak (nepreverjen)

Priporočan ka vsi v odtoke vlijete cement, oz nekaj podobnoga, naj zaštopa cele vodovod. Pa ga nemo več meli, pa mo kak v srednjon veki... vlevali drek na ceste.

B (nepreverjen)

Mij v beltincaj pa van placuvali. Ka bi se sobota fajnzriktala. Cedni ste nemas kaj....

Gost (nepreverjen)

jevšek pa svetniki naj imajo novinarsko in razložijo zakoj so zdignoli vodo in kanalščino najbolj pa omrežnine kero so eno dodali-ZAKOJ STE TO IZGLASOVALI SMO VAS ZA VOLILI GA TE NAS SAMO KASERALI .TO JE ZDAJ NASMEH NA OBRAZU.PRAV NORČUJETE SE Z NAS .RAJŠI PLJUNEM VAM V OBRAZ KOT PA ŠE ENKRAT VAS VOLIM IN TUDI VOLILCU KI VAS JE OBKROŽIL
pa še pravega direktora ste nastavili s priimkom cigan

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice