Vlada se je referenduma o pokojninski reformi lotila z videom Urše Čepin, a so ga po zgolj nekaj dneh z youtuba že umaknili.

Po besedah vodje vladnega urada za komuniciranje Darijana Koširja poskuša vlada s parodijo na argumente nasprotnikov pokojninske reforme pritegniti mlajše in bolj izobražene volivce k podpori reforme. Kakor koli, prelestne blondinke Urše Čepin od včeraj na youtubu ni več mogoče najti. Na uradu za komuniciranje namreč menijo, da je video dosegel svoj namen, zato ni potrebe, da bi ga naprej prikazovali. Urško Čepin je predlagala agencija Futura, ki sodeluje z vladnim uradom za komuniciranje.

Potem ko je vlada posnetek Čepinove z youtuba odstranila, so naložili nov video, v katerem volilce nagovarja Bojan Emeršič. 

S spleta

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lokalpatriot

S Čepinko za bolj izobražene volilce?

To dvoje ne gre skupaj, eno drugo izključuje. :)

TotenKopf

i agree :)

vitaminC

fajni prikaz folka ka je proti...:)

wethesebeborci

staaaaare ej, KA si gotoF!!

Vipko
tinka78

Še en dokaz, da nas imajo tisti v vladi za bedake. Me zanima koliko so pokasirali za ta spot.

špej

Za to, kar so hoteli skomunicirati s spotom, je Čepinova odlična izbira. S Čepinovo so hoteli prikazati "povprečnega" slovenskega volilca, ki je a priori proti oziroma niti točno ne ve, zakaj je proti, benti čez tajkune in je nasploh jezen... in kdo bo ta kup neumnosti (gledano s stališča zagovornikov reforme) bolj dobro utelesil kot prva bjonda v državi?

S Financ: "Video posnetek, v katerem nastopa Urška Čepin, je nastal kot odgovor na demagoške očitke nasprotnikov pokojninske reforme in je namenoma posnet kot parodija," pojasnjujejo.

http://www.finance.si/312971/Opazili-smo-%C8epinova-in-Emer%B9i%E8-vlad…

Skratka spot je v izhodišču čisto okej. Drugo vprašanje pa je, kako ga bo sprejela javnost (tudi ta izobražena na katero ciljajo), ki trenutno vlado bolj kot s čim drugim asociativno povezuje s kronično nesposobnostjo, pa če ta kaj stori prav ali narobe. Zato bo tudi večinski odziv na ta spot bolj a priori negativen, kot pa da bi znali prepoznati komični moment spota.

Aja... Pahor pravi, da mu spot ni všeč. Ali že dela damage control ali pač res ni več jasno, kdo pije in kdo plača.

gorgona

naj nan raje ponudijo kaj konkretnega kaj bo če bomo za glasovali oz kaj bo če bomo proti glasovali pa tak ka nede laži polek pa tega...rejsan ste nej za drugo kak pa za dati van vile v roke pa gnoja okapat razen kmetijskega resorja ste vsi doj zanič,vodi vas samo napuh

xerox

špej, ti si zgleda edini inteligenten, ka si opazo kvalitete spota. Za nas ostale (povprečne nimake) je spot parodija na vlado. Kar so z umikom spota samo potrdili. Po radiu so pravli, ka je spot košto samo 5.000 €

garfild

S Čepinko si na poti v kupleraj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ker pa tudi naša vlada je en velki kupleraj me nijhova poteza, da želijo s tako bednim spotom za katerega so plačali par tisočakov nagovarjati volilce z njihovim denarjem je pa poden od podna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

itak

...s ken me Pahor posilj"je...s touf spakof od babe...Karčijova Šeka je naprej valon...joj, joj kama ido naši pejnezi...???...ten pasjejebcon se je rejsan odpelalo...v"pan, ka de nikak zahtejvau odgovornost vladnoga piara za trošenje pejnez...za takši spot...šteri sramotij slovensko žitelje...!!!...Pahor & Co, 6. junija ka vas ne vijdin več na političnoj sceni...#rastajem se cigani sa vama#...!!!...!!!...

Vipko
buldog

Ne delajte se fini, dečki.... glede na naslov ste vi ciljana publika.... edino ka je narobe - tu v spote ne vi smela biti Urška Čepin, pač pa ena druga Urška, ali še boukše njen soprog JJ. Njegovin jurišnikom grata trdi edino kda vidijo njega.... nete pravli ka nej istina xeroX, itak, garfild, gorgona...

sobotašinfo.com

@Špej : "...kot prva bjonda v državi ?"

Fail, kak prve čobe v državi. Mojoj mami bi lejko komout flance pred točof na vrti pokrijla.

Vipko
artur

S ten se vidi inteligenca naše vlade

Vipko
Truplo

Ti tam zgoraj, oprosti jim, saj že dolgo, dolgo, dolgo časa več (oz. od začetka) ne vedo, kaj počenjajo. Na žalost, z našim denarjem!

Jaasna

Špej, spot nemre biti v izhodišči ok, glede na to, kak si san pravo kakšno je trenutno dojemanje vlade s strani javnosti. Toga si pač nemrejo privoščiti trenutno. Nej ta vlada. Z umikanjem videa pa z Emeršičevim nadaljevanjem so potrdili ogorčenje in si še globlje - če se sploj še da - skopali jamo.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. poslušajte Špeja, ka van guči .. ;-)

.. drugače pa, ka van nede dosadno, ge eti dan link, za keroga že vnaprej znan, ka te ga poglednole .. --> .. http://www.playboy.si/dekleta/playmate/urska-hocevar-cepin/

Vipko
čevapčič na ražnje

.. mijslen, ka de se v prihodnosti za podobne kampanije mogo uporabljati znak za sarkazem, ka de se razmo pomen .. --> .. http://www.zurnal24.si/znanost-in-tehnologija/izumili-znak-za-sarkazem-… .. ;DD

Jaasna

Za videospot Maje Keuc bi naj namenili točno 5.000 evrov, se pravi telko kak za tej oglas. :D

hydrant

mislim ka tudi Urška počasi vstopa v politične vode,
nej je 2x za povedati ka de na naslednjih volitvah že v parlamenti,
pa Pahor je sam povedo ka slovenski parlament nuca nove face :-)

marjetica

Ge ne ven na koga so ciljali, samo vem, ka so redno mimo vstrelili.

špej

Jaasna, se strinjam. Ideja je meni sicer okej, ampak, kak sva/si že povedala - nej v teh razmerah. Če bi socialna slika bila manj napeta, bi si lejko privoščili takšen hec. Zdaj pa bi na delanje imiđa in komuniciranje nove reforme mogli malo nače pristopiti... in to je to z Emeršičon. Mene je bolj ziritiralo to, ka je Čepinka kao nej za izobražene volilce. V ton smisle so jo namreč dobro ponucali.

Matej Ficko, Špej, edini inteligenten

xerox

Če je osnovna poanta spota rejsan sarkazem in ironija (sorry ges ga pač ne vidim, ker do konca spota nejsi siguren če je una ZA ali PROTI reformi), so blondinko Čepinko zlorabili in se inteligenten volivec lejko samo zgraža nad tem dejstvom.

Diklina pa še sama nej pogruntala zakoj so izbrali glih njo. Misli, ka zato ka je pač lejpa in seksi :)

Poniževalno! Do nje osebno in vseh volilcev, za kak vlada v krizi troši pejneze. Že to, ka ma denar namenjen za volilno kampanjo, je sporno. Slaboi zakoni se nemrejo spravljati v življenje prejk volilnih kampanj in PR agencij.

Čudno, ka nejso najeli kakšno soboško PR firmo, ka bi skrbel za ugled zakona. Že imajo izkušnje od prej s tovrstno dejavnostjo.

[ALAN FORD ON]

Cena? Sitnica: 1500€ na dan

[ALAN FORD OFF]

Vipko
Wizeman

Prafzapraf je je video genijalen, čiglij ma baba tak antipatično čobo, ka san dugo kolebo, či bi ga sploj šou gledat. Skoro ne bi mogli boukše izbire aktera najti.
Problem je f ton, ka ga tisti, šterin je namenjeni, sploj ne kapčajo, oziroma se zgražajo nad njin. Pa bi se mogli nad sebof.....
Fseglij mijslin, ka je dosegno svoj namen. Tou je naštudejrana reklamna poteza, štera dela na našo podzavest načik, kak na zavest. Tüdi dozejrana je s prafof merof in na pravon mediji - genijalno.

Hkrati nan obejlodani tüdi drüjgo lijce dvoličnosti desničarsko-poulistične kampanije, štera zavolo drejve ne vijdi šume: fsi se spitavlejo, kelko je zdaj te spot košto davkoplačevalce. Jezuš, pet djürdjof , 13 milijounof, štere fkraj fuknemo za referendum, s šterin mo se pouleg fsega do kraja v drek zakopali, pa nišče fpamet ne zeme....
Rejsan de moglo biti kunec svita.......

lokalpatriot

Wizeman

Tebi se že iz imena vidi, da si na visokem nivoju in razumeš koncept.

V današnjem Žurnalu so sicer napisali, da s Čepinko ne moreš nagovarjati intelektualcev, a se verjetno (po tvoje) pač motijo.

Itak boste nekateri branili poteze "svoje" vlade pa četudi tovrstne s Čepinko za intelektualce. Pahor očitno ni na ustreznem nivoju, da mu spot (kot večini v SLO) ni všeč.

poopdesign

Minister Svetlik nas poskuša prepričati, da je delo do 65 leta starosti nuja, saj drugače pokojninski sistem ne bo vzdržal. S svojim predlogom pa bo vsakemu, ki vplačuje v pokojninsko blagajno odtujil v povprečju skoraj 100.000 EUR.

Že pred časom sem dokazoval in dokazal, da tisti, ki prejema plačo v višini 1.000 EUR neto, odvede mesečno skupaj s podjetjem 370 EUR za pokojninsko blagajno in bi samo ob polaganju na banko po 35 letih delovne dobe prejemal
80% plače v obliki obresti, glavnica pa bi ostala nedotaknjena.

Ob tako glasni napovedi pokojninske reforme in negodovanju ministra Svetlika, da je trenutno stanje nevzdržno, sem se poigral s statistiko in napovedmi ministra:

1. Povprečna starost umrlih v Sloveniji je 74,1 leto (po podatkih statističnega urada iz leta 2008)
2. Upokojevali bi se pri 65 letih po približno 40 letih delovne dobe
3. Povprečna pokojnina (po podatkih SPIZ – dec. 2008) je znašala 602,90 €
4. Povprečna neto plača v RS (po podatkih SURS – dec. 2008) je znašala 938,66 €
5. Seštevek prispevkov zaposlenega in delodajalca (na 938,66€) za SPIZ znaša 342,50 €

Sedaj pa nam ostane le izračun po zdravi pameti, pri čemer se zanašam na statistične podatke in sledi:

V 40 letih (torej do 65 leta starosti) vplačamo 342x12x40 = 164.160 € za pokojnino.
Pokojnino potem v povprečju prejemamo 9,1 leto torej 602,90 x 12 x 9,1 = 65.836,68 €

Razlika med vplačanim in dobljenim ob upoštevanju statističnih podatkov pa je 98.323,32 €.

Vprašanje Svetliku in vsem, ki kimajo k pokojninski reformi torej glasi: Kaj nameravate storiti z 98.323,32 €, ki jih vsak zaposlen v Sloveniji preplača v pokojninsko blagajno??!!

Dovolj je, da nas imate za norca z drugimi »presvetlimi« prebliski, zato Vas prosim, da nam ne odtujite še skoraj 100.000 EUR vsakemu ki (obvezno) vplačuje v pokojninski sistem!!!
Upam, da sem navedel 98.323 razlogov, zakaj smatram, da je pokojninska reforma le dodaten način polnjenja državne blagajne iz katere se potem plačujejo neracionalni projekti gospodarskih botrov političnih veljakov in da ni prav nobenega opravičenega razloga zanjo, saj že sedaj vplačujemo preveč, kar vidno bremeni tako podjetja, kot posameznike.

P.S.: POŠLJI DALJE!

Avtor: Igor Juršič, Ruše

Jaz, povprečni slovenski volilec Janez Novak, absolutno proti!

Spy

Što si je pogledno video ob Emeršiča njeme je že jasno zakoj more glasovati ZA. Što je pa po ogledi videa še itak nej skapero poante, njeme pa tak nega pomoči. Ge samo ne razmin kak je ljudem ena (vsaj ta ena!) stvar nej jasna. Živimo duže in logično je, ka mo tudi telko duže delali! Ale pa idemo na princip ''živimo več, delamo menje''?

poopdesign, tej izračuni so eno velko zavajanje.

Pa še to. Što de glasovo proti, se naj ne jauče za par let kda de Slovenija v takši pi*di kak Grčija!! Premislite ljudje...

Franc

Spy

dokaži da so izračuni zavajanje. Jezik vrteti zna vsak. Izračunaj in nam predstavi tvoje izračune, ne pa da furaš volilno kampanjo za tvojo vlado.

Franc

BTW prištej še 243 milijonov za dokapitalizacijo NLB, in 149 milijonov za železnice, ki si potem oba delita skoraj najvišje regrese v celi SLO. Tudi to je državni denar, ki nam ga baje primanjkuje za pokojninsko blagajno (iz katere sicer veselo črpajo za marsikaj)

Popaj

In če tako zelo zaupaš reklamam pojdi še hitro kupit pralni prašek "s formulo za iskanje madežev", preden ga zmanjka zaradi velikega navala takih kot si ti.

filco

Spy +1

Prozac

@Spy: "Pa še to. Što de glasovo proti, se naj ne jauče za par let kda de Slovenija v takši pi*di kak Grčija!! Premislite ljudje..."

Slovenija nede šla po poti Grčije zavolo pokojnin. Či vrvleš tejn floskulan si zelo naiven.
V Sloveniji mamo ogromno problemov, zavolo kerij drvimo v bankrot. Od "nacionalnoga interesa posameznikov", reševanja bančnoga sektora, obdavčenosti dela, neprijaznost okolja do podjetništva, investicij, neefektivne javne uprave, molzenje državnega denarja, itd, itd, itn.

S to reformo dejansko pridobimo samo par lejt.
Čez 5 lejt mo stali pred istof dilemof kak gnes, in se pogovarjali o ton kak je nujno ka mo delali do 67 leta statosti.
Sicer pa bi reforma bijla, ka bi se pokojninski sistem koreniti spremejno. Dejansko pa ta "reforma" napravi par korekcij kere majo zgolj kratkotočne prednosti.

Trbej se pijtati:
Je reforma nujna? Je!
Mo rejšili problem s takšnof reformof kak jo predlaga naša vlada? Nej!

Vipko
buldog

Seveda, tukaj se ne uporablja pravilnih podatkov in metodologije podatkov, ampak se po stari slovenski navadi govori na pamet, ali še huje; s podatki, ki se jih navaja se želi zavajati.
Najhujši način zavajanja si lahko ogledate v postu, ki ga je objavil poopdesign, ker izhaja iz napačnih predpostavk ali pa navaja napačne podatke.
Pa si oglejmo manipulacije:
1. Taka metodologija izračuna bi bila točna, če bi začeli zavarovanci vplačevati v SPIZ pred štiridesetimi leti in bi bile prve pokojnine izplačane šele letos. A pri nas je v veljavi t. i. solidarnostni sistem po katerem so bile prve pokojnine izplačane že v letu prvih vplačil. To pomeni: vsak mesec se pokojnine izplačajo iz vplačil v tem istem mesecu!
2. To naprej pomeni: 865 tisoč zavarovancev (februar 2011) mora vplačati vrednost izplačil za 573 tisoč upokojencev (april 2011). Ti podatki so dostopni na strani:http://www.zpiz.si/wps/wcm/connect/zpiz+internet/zpiz/prvastran/ozavaro…
3. Da bo slika še "lepša": število upokojencev se povečuje po stopnji približno 2% na leto, število zavarovancev pa upada. Razmerje med zavarovanci in upokojenci: leto 2001 - 1:1,71 leto 2010 - 1:1,54
4. Leta 2010 je v Sloveniji Živelo 338.151 oseb starejših nad 65 let, leta 2015 bo po projekcijah EUROSTAT -a takih že 366.916 torej za slabih 30 tisoč več (toliko bo več upokojencev!). Število zavarovancev (25 - 65 leta starosti) se bo v istem obdobju zmanjšalo za 15 tisoč oseb!
5. Povprečna doba prejemanja pokojnin se iz iz 14,3 leta (2001) povečala na 16,4 leta (2010) - torej se je podaljšala za dobri dve leti!!!
6. Po finančnem načrtu SPIZ -a bo iz proračuna RS za leto 2011 v pokojninsko blagajno nakazano skoraj 1,330 milijarde evrov.

Kdor želi razpravljati o nujnosti pokojninske reforme lahko gre preračunavat navedene podatke in naj potem pisari po tem portalu. Pa brez političnih floskul in puhlic!

Vipko
buldog

Joj, pa najpomembnejše: s temi izračuni sem Francu dokazal, da so zgornji izračuni napačni in zavajajoči. Da Franc, "jezik vrteti zna vsak"; vključno s tabo.

Swan

zadnjič je novinar Bobovnik lepo prikazal na svojem primeru. Delal bo nekoliko dlje imel pa bo večjo pokojnino kot bi jo imel po starem. Sicer pa kot je buldog lepo povedal se življenjska doba povečuje in ljudje ki so šli v penzijo pri 60 letih bodo v večini uživali pokojnino nekje 15 let, ne bo pa malo takšnih ki 20 ali več let. Torej skoraj pol svoje delovne dobe. Pa izračuni gor ali dol. Nam mladim bi morali biti jasno če bo šlo tako naprej, bomo mi ko bomo šli v pokoj imeli le za burek.

Vipko
Wizeman

Kristuš jezuš. Pa nemren vörvati, ka ešče itak ta puhlica od izračuna krouži, ešče üjše pa je, ka narod tou vörvle.....
No fernec, te pa zemi svinčnik v roke, pa (či seveda znaš) malo računaj.
No, pa zemiva predpostavko, ka si delo pet lejt, pa si sakši mejsec pri 1000 evraj bruto plačaš okouli 155 € pokojninskoga prispejfka, ali 1860 na leto. Te pa ideš na službeno pout, maš karambol, grataš invalid, ideš v penzijo. V peti lejtaj si notri plačo 9300€, či zemeva 4% obrestno mero za vezani depozit (šteroga ti niti ena banka ne da v takšoj višini), dobiš coj ešče 744€ obrejsti, fkuper maš na računi 10.044€. Kak dugi si vüpaš biti s ten prihrankon v penziji?
Ka neboš mislo, zel san idealne primere, akn za plačo, tak za obrejsti. Či zemeva, ka si zmej ešče bil na bolniškon, je šče fse fküper malo menje. Se tebi senja, kelko lüjdi ide predčasno v penzijo, pa vličejo penzijo dosta duže, kak so notri plačüvali? Se ti senja, kelko zaposleni merge mladih, pa njuva deca do 26 leta vličejo penzijo? Pa še x drüjgi faktorof je.... samo, najenostavneje je mahati z nikšimi "ekspertizami" čüdadoktorof. Znan, ka misliti s svojof glavouf včasik malo bolij, ali probajte, vej se s čason navadite...

Franc

@buldog

kaj si pa dokazal? Nekdo 40 let plačuje prispevke, preden dobi prvo pokojnino. Dodaj obresti pa ponovi vajo z računanjem. 40 x 12 x ??€ =
Solidarnostni sistem praviš? Za prve generacije pokojnin ob začetku delovanja sistema je denar zagotovila država. Recimo od 1945+40 let=1985. S tem da je vsako leto od 1945 naprej nekaj že nateklo od prispevkov, ki so jih delavci začeli plačevati po 2. svetovni vojni naprej. Zdaj pa že vsaj 30 let vsak delavec SAM V CELOTI vplača celotno obdobje, preden dobi prvo pokojnino. Vse si boš vplačal sam, koliko pa boš dobil? Zanesljivo več če bi ta denar dajal na banko.

@wizeman

si pa res dal butast primer. Kakšno penzijo pa ti dobiš če bi delal samo 5 let (in se potem poškodoval)? Za 40 let dobiš 400€ Za 5 let delovne dobe pa figo v nos in socialno pomoč okrog 150€. Brez minimalne delovne dobe se sploh ne moreš upokojiti.

Sicer pa:
kako so salonski levičarji prileteli na forum razlagat kako se v SLO cedita med in mleko. Dajte še napišite da tako sposobne in dobre vlade še nismo imeli, pa bo parodija s Čepinko popolna.

Še en mandat te vlade pa zanesljivo nihče več ne bo volil levičarjev naslednjih 200 let. Jaz sem zelo za to, da dobi ta vlada še en mandat. ;-)

vitaminC

ce nej levice..sto se sploj preostane?? o_O

Swan

Franc serješ na kubik. Wizeman je mislil na invalidsko. Pa pokojnine ki jih dobijo otroci po pokojnih starših dokler se šolajo. Ta tvoj sistem imaš v USA pa poglej kako funkcionira.

Vipko
buldog

Franc, če bi ti bilo do dejstev bi prebral moj post un ne bi ponavljal neumnosti o 40 - letnem plačevanju prispevkov (ker 40 let plačuje ali je plačevalo prispevke le nekaj moških v Sloveniji!). Nehaj ponavljati neumne "argumente" proti reformi pokojninskega sistema in povej jasno in glasno, da te dejstva ne brigajo, da je tvoje nasprotovanje referendumu politično motivirano, kakor tvojemu političnemu guruju. In se ne bomo tukaj šli mačke in miši.

Vipko
Wizeman

Ha, ha. Ferenc, alal ti vera. A država je najprle plačüvala penzije iz buđeta, prispejfki so se pa 40 lejt akumulejrali. Benti, kak se tou nišče nej prle spoto. Becalo edno! Najprle se je mogo pokojninski sklad telko napuniti, ka je bilou za penzije, in od te dale nega nikše akumulacije, liki samo sprouti notri, sprouti vö. Akumulejrala se je morebitna razlika lejko samo zavolo ugodnoga razmerja med aktivnin pa upokojenin prebivalstvon (po bojni cilou 10:1, malo kesnej 7:1, zdaj pa 1,6:1). Ka se pa lejko zdaj akumulejra, či ide vö več kak notri? Či malo računaš (palik zemen karikejrani primer): zememo, ka sta dva zaposleniva na enoga penzionista. Oba mata 1000€ plače, tou je 310€ pokojninskoga prispejfka na mejsec. Tou po domače pomejni (pri razmerji 2:1), ka dva zaposleniva omogoučita enomi penzionisti penzijo v višijni 300€. Kak znamo, je povprečna plača rejsan nindri okouli đürđa, povprečna penzija je vekša od 300€ (okouli 580€), razmerje pa je slabše kak 2:1 (1,6:1). Zdaj pa tij genijalec meni tou fküper zračunaj, tak ka de se izšlo, pa ka de se še dalo kaj fkradnoti vö s te vreče. Ja, ja, takši genijalci nan krojijo usodo na referendumaj, poulek pa bentijo na vlado......

Franc

@levaki

kako se bom smejal po referendumu, ko vam bo narod nastavil ogledalo in obenem čudil, da je toliko neumnih ljudi v SLO, da ne sprevidijo vaših odličnih reform. Vsi ste eksperti za vse, tako da me za bodoče leve ministre ne skrbi. Buldog je daleč najperspektivnejši kader na forumu. Vse ve, vse obvlada. Čisti genij, kar se vidi iz vsakega posta.

P.S.
Levaki, ne pozabite mi dati minusa, da vam bo lažje :) Včasih, če me spomin ne vara, ste se zgražali, ko so vam delili minuse.

Swan

no Franc ko ti zmanjka argumentov pa je vse kar zmore tvoj intelekt, da nekoga označiš za levičara. Upam da dočakaš pokoj in dobiš nekaj iz skupne blagajne.

Vipko
buldog

Nej Franc, ne obvladam vse; obvladam pa štiri osnovne računske operacije. In ne zavajam ljudi, kakor želiš početi ti in nekateri drugi z lažnimi izračuni. To je vse.
In kakor pravi Swan - ko zmanjka argumentov, preostanejo samo žalitve in politična obkladanja.

mcmario

dobro ka so med njeno operacijo nei doktori mrli ;)

Vipko
Wizeman

@ Franc

"kako se bom smejal po referendumu....."
Vörvli mi, ka de te friško smej mijno, kda fpamet zemeš ka si san sebe v koleno strejlo. Či de referendum spadno seveda.....

Franc

@buldog

glih ti si v političnih temah biser "poštenosti", "argumentov" in "nenapadanja". Zadnji na tem forumu si lahko, ki druge obtožuje žalitev in političnega obkladanja.

Tvoji izračuni so argumenti, izračuni drugih so nakladanja in zavajanje. Malo morgen, bi pravo Pahor. Daj malo smiri hormone in ego.

Vipko
buldog

Bravo, Franc!!!! Točno, boljše ne bi mogel zadeti! -"Tvoji izračuni so argumenti, izračuni drugih so nakladanja in zavajanje.
Ob mojem izračunu je v tej debati samo še en izračun in ta je zavajanje (poopdesign). Moji izračuni pa so samo navajanje demografskih in ekonomskih dejstev in niso zavajanje ker so argumenti in prosim, da jih prebereš in mi odgovoriš, kateri ni točen.
Tvoje pisarjenje pa je politično nakladanje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice