V oddaji Aktualno so kolegi iz TV IDEA v gostili kandidatko za predsednico države Romano Tomc.

Slogan kandidatke Romane Tomc za predsednico države se glasi »spoštujmo in sodelujmo«, ki si ga je izbrala zato, ker meni, da tega pri nas manjka. V politiki je že osem let, pravi, da je to zadostna doba, da lahko oceni politično okolje.

»Ocenjujem, da smo preveč razdeljeni. Mislim, da ljudje niso tako razdeljeni, kot se to potem navzven odraža v političnem prostoru. Politika se mora še naučiti zmeniti in stopiti skupaj.«

Drži, da razbijate stereotipe o stranki SDS?

V tem predvolilnem času so jo nekateri opisali na zanimiv način, in sicer, da razbija stereotipe o stranki SDS. Pravi, da je zapis pohvalen, če ga gleda površno, po drugi strani pa jo velikokrat vprašajo, zakaj sodelovanje in spoštovanje, če pa njena stranka tega ne počne. 

»Jaz mislim, da se je nesodelovanje stranke SDS pojavilo kot neki stereotip in je to v bistvu trditev, ki ne drži. Nisem drugačna kot moja stranka, jaz delim vrednote svoje stranke, sem ponosna na to, iz kje prihajam, iz katere stranke. Naša stranka je največja, tudi najbolj popularna ta trenutek, vodila je najuspešnejšo vlado, imamo mnogo dosežkov za pokazati, tako, da jaz nimam nobenih težav s tem, zelo pošteno in iz srca priznam, iz kje sem.«

V pogovoru na TV IDEA pa tudi o razpetosti med Ljubljano in Brusljem, kako je zadovoljna z mesti, ki nej jih kažejo ankete pa tudi o tem kaj bo še počela do konca predvolilne kampanje. 

Naročnik: SDS

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice