FOTO: Bobo
Delavci po sestanku z direktorjem Dušanom Gombocem, kjer jih je obvestil, da bo predlagal stečaj podjetja, zapustili tovarno. Prekmurje bo očitno doživelo še tretji stečaj tekstilnega velikana.

Kalvarija 245 delavcev Aruma se nadaljuje. Računi podjetja so že več kot mesec dni blokirani, delavci pa brez plač. Potem ko so prejšnji teden stroji mirovali, so imeli delavci z direktorjem danes zgodaj zjutraj sestanek, po katerem so tovarno zapustili.

Kot je za Sobotainfo potrdila sindikalistka Jolanka Horvat, je direktor delavce obvestil, da bo predlagal stečaj podjetja.

Delavci bodo ta teden doma, saj čakajo na odločitev sodišča, ali bo predlog stečaja sprejelo. V kolikor bo stečaj potrjen, bo stečajni upravitelj delavcem izročil odpovedi.

Za odziv smo se obrnili tudi na direktorja podjetja Dušana Gomboca, a se ta na naše klice ne odziva.

V reševanje se je vključilo ministrstvo

Delavci z minimalnimi plačami so zadnje plačilo v znesku nekaj čez 300 evrov prejeli 18. maja. Gre za plačilo prve polovice aprilske plače, saj so zaradi finančnih težav podjetja prejemali plače po polovicah.

Arum ima 245 zaposlenih, ki niso dobili plačanega še niti lanskega regresa, prav tako podjetje več mesecev ne plačuje vseh prispevkov.

Po naših informacijah se je v minulih tednih na pobudo poslanca Jožefa Horvata v reševanje podjetja vključilo tudi gospodarsko ministrstvo. Tako naj bi za isto mizo sedli predstavniki ministrstva, finančne uprave in direktor Aruma Dušan Gomboc. 

Brez načrta prestrukturiranja

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti je za Delo potrdil, da se je srečal z Gombocem ter predstavniki finančnega ministrstva in finančne uprave. Cantarutti je povedal, da je Gombocu predlagal, naj podjetje pripravi terminski program odplačevanja dolga do Fursa in načrt prestrukturiranja, ki bi bil osnova za pomoč podjetju prek zakona o pomočeh podjetjem v težavah.

Pomoč bi sicer morala odobriti tudi evropska komisija. Doslej tega načrta in vloge za pomoč Arum ni dostavil na ministrstvo.

Po Cantaruttijevih besedah Furs nima mehanizma, da bi Arumu pomagal z moratorijem na odplačevanje dolga.

S spleta

Komentarji (77)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.... (nepreverjen)

R.I.P

Replika (nepreverjen)

Samo idnouk de lekar cejla M.Sobota šla v stečaj. Za tem pa premurje. Kaj je z vame lidge direktorski? Vej pa vse zapravite,ka v roke primete.

Dosa (nepreverjen)

Cejla MS pa nebode šla v stečaj, si pozabija na vse premnoge trgovine, ki jih je v celotni sloveniji največ v MS.

In reply to by Replika (nepreverjen)

Gost MS (nepreverjen)

Neje krivda "direktorov" ka smo Prekmurci očitno kvalificerani samo za kmetijstvo in industrijo z nizko dodano vrednostjo...

Vupan ka je tau šola vsen novin generacijan, kere mislijo ka je čimkrajša pot do nizkokvalificirane službe v avstriji, najbokša opcija.

Inda se je isto priviligeralo takojšnje delo v Muri pred fakulteto in vidite kak je gnes.

In reply to by Replika (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

Tij sploj znaš kelko naših lidij z fakultetami dela v Avstriji navadna dela ? Z tejme FDV in podobnimi faksame se lejko riti zbrijsete, tej case so mijnile ka bi po pisarnah sidele pa kavice pilij. Trbej nekaj ustvariti prozvesti in prodati samo prinas de se dosta vodej preteklo.......

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

Gost MS (nepreverjen)

Povej mi eno stvar, kero bi mi lejko "proizvajali" cenejše/bokše od kitajcov?

Praviš ka so "časi pisarn" zgodovina, po drugi strani pa favorizeraš manufakture. In lastno srednješolsko/poklicno izobrazbo opravičuješ s fantazijo, ka je FDV edini faks v Slo.
Kot da nemamo kvalitetnih fakultet s področja medicine, IT, financ in strojništva.

Rejsan vupan ka ne spadaš v mlado generacijo, ker maš mišljenje penzionerja.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

gost si zaostali? (nepreverjen)

videš ka si najmenje 10 lejt za svejton... kitajci več nejso nizko cenovna nacija :) ampak bodopostali vodilna gospodarska sila ! iz naroda hlapcov do svetovnih voditelov :)

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Ja na žalost dosta lidij z fakultetami dela najbolj navadna dela. Ker od lufta se ne da živeti.

In reply to by Bonge (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ka če bi ti odpro kakšno visokotehnološko podjetje?

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

Skeptik (nepreverjen)

To vedno vsi omenjajo in imajo želje.... ampak se kdo vpraša, če bi se že to zgodilo, kje dobiš primerne delavce?? Glej samo tovarno robotov v Yaskawa v Kočevju ali kje so. Če recimo to pri nas odpreš, saj pa ne dobiš 30% kvalificiranih delavcev, ki bi bili primerni takemu izzivu.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

(nepreverjen)

Ker v osnovni šoli že nimajo primernega ozobraževanja. Računapništvo mora biti izbirni predmet, robotika...

In reply to by Skeptik (nepreverjen)

1122334455 (nepreverjen)

DF tij bi lejko komot odpro podjetje za mudruvati po portalaj. Tele zabito.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Sobočan123 (nepreverjen)

Največja napaka se je naredila v Jugoslaviji, ko se je sililo prekmurce s kmetij v Muro in druge fabrike v Murski Soboti, ki jih več ni. Namesto, da bi gradili na edini naravni danosti to je kmetijstvu in turizmu. Ista napaka se dela danes. Fabrik z visoko tehnologijo pri nas ne bo, ker se sem selijo le proizvajalci, ki iščejo čim cenejši kader.

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

Gost MS (nepreverjen)

Če vidiš edino perspektivo domačoga gospodarstva v miloščini tujih investicij, te perspektive ne vidiš.

In reply to by Sobočan123 (nepreverjen)

### (nepreverjen)

Super napisano. Točno tak je. Negda se je šlo včasik po osnovni v center pa te dale v Muro delat, ali pa skrajšano kovinarsko pa v Panonijo. Zdaj pa mamo tak ka je puno Prekmurje neizobraženih in nekvalificejranih lidij, keri ne vejo nič drugo delati kak tisto ka so jih v Muri nafčili. Žalostno je tou, je pa čista resnica. Te bi pa radi ne ven kakšne vse firme meli tu v Prekmurji, od japonskih robotov pa ne ven ka vse še nej. Što de pa delo? Še nejbole žalostno je pa tou, ka je določeno število teh bougih žensk po propadi Mure še vedno ostalo tu pa se dalo izkoriščati. Grdo de se zdaj tou čülo ali vse ka je bilo čednoga v Muri si je najšlo službe drugje ali so pa odišli v avstrijo. Ka je s temi ženskami naroube ka so dale tu ostale? Nerazgledanost, neiznajdljivost, primitivnost, neznanje tujih jezikov, naizobraženost, plitvost, patetična navezanost na rodno grudo.... ??? Ne razmin ges toga.

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nigdar neboš razmo prekmurske dujše. Te da boš pa razmo te boš pravi Prekmurec.

In reply to by ### (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

??

In reply to by ### (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Odličen komentar! ??

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

Ekobiostrup (nepreverjen)

Malo se mi smiliji tej posteni delavci pa delavke ka delajo pa delajo pa te na konci nika ne dobijo. Najujse pa to ka nikdar ne dobijo poravnave. Vupan ka jin bar zdravje sluzi cegli polek taksoga stresa tezko.

smrkci (nepreverjen)

Politiki,delodajalci,sodniki,odvetniki in vsa golazen,ki delavcem kradejo dostojno življenje,ste veliki lažljivci,psisični manipolatorji in idioti,lažete delavcem že 28 let vse ste zavozili gospodarstvo ker drugo vam ne morem reči da si jebete svojo mater banda idiotska.

Culle (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Budalo!

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Direktoron odvzeti luxuzna premozenja in izplacati delavce

Đako (nepreverjen)

Škoda mi je za delavce, ki morajo skozi tole kalvarijo. Bi pa predlagal, da naj pokličejo iz Ekonomske Fakultete LJ enega Dr. ki predava kako reševati podjetja v težavah, baje imajo polno idej in teorij kako se tole dela.

bonge (nepreverjen)

Ja pozovejo naj Jožeta P. Damjana ka njin razloži kak je zel kredit v Švicarski Frankih in spušil ali pa Maksa Tajnikarja keri je izjavo ka mamo Adrio zatou ka se vozimo nej pa zatou ka ustvarja dobiček. Večina teh prfoksof je ostela v enih drugih casih, vsaka cast svetlim izjemam.

In reply to by Đako (nepreverjen)

Đako (nepreverjen)

Točno to sem mel v mislih...... Bravo

In reply to by bonge (nepreverjen)

car (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ledje lehko pišete kaj ščete žaljivke,kajti pohval nikoli ni bili .Težko je ko če človek ni v tej situaciji.Šinfanje je naj lažje uspostaviti in med delave razsejati saj tudi DIREKTURJU samem ni lahko.Ustvaro je podjetje boriu se je z vsemi težavami MORDA da bi nam bilo lepše v u tem podjetju..A glej ga zlomka, kjub vsemu gre podjetje pač nekam,ki si vsak ne želi.Glej GOSPT GOMBOC Res si človek si legenda da i upo u to sploh iti.ALI VERJEMI BO,BO ŠE BOLJŠE. VSAKA TI ČAST.

EMIL S. (nepreverjen)

car in njemu podobni: Še po vseh teh pizdarijah branite Gomboca, ko sem pred časom napisal, da je Gomboc bil zraven pri pokopu Mure 2x in od takšnega človeka nimate kaj dobrega čakali ste ga nekateri in mnogi še sedaj branili. Delavcem ni plačal lanskega regresa ni plačeval prispevkov in kaj še hočete, da bi delavci zastonj delali. Čista nesposobnost Gomboca, nobeden ga ni silil v to ampak hotel je biti vedno samo veliki šef zato je ustanovil Arum čisto po svojem okusu, delat je poklical samo svoje prijatelje in pristaše mnogi dobri delavci so ostali na cesti in drugače se ne more končati upam, da vam spet ne bo kriva država dragi prijatelji Gomboca.

In reply to by car (nepreverjen)

Roka (nepreverjen)

Vsi zaposleni so vztrajali in se borili do konca. Tudi, če je služba trajala dodatni dve leti, je bila služba in je bil pritok denarja. Bi pa bil ti junak in pred leti postavil podjetje na noge. Ampak verjetno je s kavča lažje tipkati kot pa pljuniti v delo. Verjetno pa bo odgovor, da si hvaležen da več ne delaš tam. Ampak očitno imaš toliko jeze v sebi, da ti še zlata palčka ne bi pomagala. In s tem blatiš 200 nekaj zaposlenih, širiš sovražni govor in nestrpnost med ljudi. Škoda.

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

Sabotinček (nepreverjen)

Vejpa to ne dela samo pod takšnimi članki, to dela seposedi. To so takšni gobezdači, ka drugo ne delajo kak doma lenarijo in serejo po drugih, sami so pa nepsosobni za delo in marsikaj drugoga. Puj.

In reply to by Roka (nepreverjen)

black panter

kakšen pritok denarja je bil,minimalna plača na dva obroka,poseren se ge na tou plačo

In reply to by Roka (nepreverjen)

EMIL S. (nepreverjen)

Roka - DA TE NI SRAM TVOJEGA KOMENTARJA. Naj te razočaran, nikoli nisem delal v Muri. Kdaj pa je bila napisana resnica sovražni govor ? Moj spomin sega tudi nazaj in zaradi nesposobnosti je šlo na cesto 6500 ljudi če je to tebi vseeno meni ni in ni normalno. A je kdo kdaj odgovarjal NIHČE NIKOLI. Kar se pa Gomboca tiče veš nekateri se ga spomnijo tudi za nazaj in ne samo teh 200 ljubljenčkov, ki si jih je sam izbral in ki so mu verjeli zgleda pa kolikor sem obveščen mu niso verjeli niti tuji partnerji in so vsi po vrsti odpovedali sodelovanje z njim zakaj če bi imel j....... bi to sam povedal, veš roka svet se ne konča na Slovenskih mejah.

In reply to by Roka (nepreverjen)

Sabotinček (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zadnjič te opozarjan, pazi ka pišeš. Ti je to jasno!!!!!????? Zdaj pa briši!

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

PAZI KAJ PIŠEŠ (nepreverjen)

Sabotinček - "Po kazenskem zakoniku (KZ-1) je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe".

In reply to by Sabotinček (nepreverjen)

Sabotinček (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ge bi pa na tvojon mesti pazo ka pišeš ;)

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

PRIJAVA (nepreverjen)

Sabotinček to ti mogoče groziš ? Bom jas tebe poiskal, grožnja je po KZ kaznivo dejanje tudi v komentarjih ali se tega zavedaš ??? Prijava je že na poti na policijo, pa te bomo videli junaka.

In reply to by Sabotinček (nepreverjen)

R3x (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zanimivo, da se vedno piše po medijih, ko je slabo. Ko pa je bilo dobro in uspešno v teh letih, ko je Arum posloval, pa nič. Če bi se Prekmurci bolj podpirali med seboj kot pa se, bi verjetno marsikatera zgodba bila bolj uspešna. In to na vseh področjih, ne samo v tekstilni industriji.

MalaBuba (nepreverjen)

Če bi bilo tako dobro in uspešno, delavci plač nebi prejemali v dveh delih, da o regresu sploh ne govorimo...

In reply to by R3x (nepreverjen)

šnajder (nepreverjen)

Dušan dosta si vložo ges san vupo , ka de duže laufalo škoda mi je vseh delavcov , ki so ostale večina so bili moji negdanje sodelavce.

Mura2 (nepreverjen)

Mislin tude ka je eden izmed redkih direktorof ka je ob vikendaj pa izven delovnoga časa ossbno sau jemat liden mere za obleke v trgovino...ale kak pravijo, glavno ka se vse slabo vidi. Slovenska mentaliteta.

Poroka (nepreverjen)

Jap. Iz prve roke poven. Delo je skoraj sako soboto v trgovini na Plesaj in osebno jemal mere. Ampak ja, nek bude samo božno.
Je pa tak, kda poslovanje nejde pač nejde in nemreš nič proti tome. To je pač realnost.

In reply to by Mura2 (nepreverjen)

whoknows (nepreverjen)

Po moje je bilo podjetje preveliko za to branžo in pa odvisni zgolj od ene stranke, ki jih je držala za "muda". Upajmo, da je ostalo dovolj sredstev, da se poplačajo dolgovi predvsem do delavcev in šele nato državi in ostalim pijavkam.

stric vili (nepreverjen)

Kaj se sedaj poslanec Horvat tukaj preseravle. Glih on je nekaj zrihtal na ministrstvu. Malo morgen. Povsod se zraven rine, da si nabija politične točke. Na EU volitvah sta ga Novakova pa Peterle pospravila za malo malico. Ka je napravo za Prekmurje? NIČ!!! Samo mastno plačo vleče!!

Gost3 (nepreverjen)

Reševanje podjetja, ki ni sposobno preživeti samo na trgu, dolgorčno nima nobenega smisla. Vse kar se lahko zgodi je podaljšavanje agonije dokler pomoč ponovno se skopni. Žal.

Nire (nepreverjen)

S sposobnim vodstvom bi Mura še danes lahko obratovala. V Murski Soboti in tudi v Lendavi.

proizvodnja (nepreverjen)

Sami strokovnjaki, če je tako lahko firmo imeti in poslovati, imate možnost, da ustanovite firmo pa nadaljujete delo. Mi pa bomo pol spet po vas srali, kako ste sedaj po Gomboci (ga ne poznam). Še enkrat napišem, da ni Gomboc kriv, da v Aziji šivajo dosti cenej kot pri nas. Vedite, da se pri denarju prijateljstvo neha. Kdo je pripravljen kupiti drago obleko proti cenejši (seveda je v Prekmurju premalo ljudi, da si lahko privošči drage cote).
Moja sklepna misel je, da bi tem panogam, ki so predrage pomagala država z določenimi subvencijami. Za različne neumnosti se mi zdi, da se razdelili ca. 300 do 700 milijonov, neda se mi iskati točen podatek.

Juhuhu (nepreverjen)

A ti bi še državni denar dal?
Kaj ti že vročina škodi?
Časi socializma so mimo.
Takrat se je delalo za nerazvite in nekonkurenčne.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

proizvodnja (nepreverjen)

Zgleda, da si v udobni državni službi, da ne razumeš, da je boljše, da se država odpove, določenega denarja in se ljudje učakajo penzije, kakor se prepustijo malodušju. Seveda pa bo imela država mela malo manj za delit za neumnosti (baje so neki kvazi umetniki samo za to, da so se preimenovali v JJ dobili čez milijon eurov), več kot ima Arun dolga.

In reply to by Juhuhu (nepreverjen)

Juhuhu (nepreverjen)

Poglej še enkrat kaj sem napisal.
Časi socializma so mimo. Sami smo tako hoteli in sami smo hoteli EU.
Sedaj so pravila jasna. Nič več državnih pomoči za vreče brez dna.
Pa še to: če misliš, da se v državni službi cedita med in mleko (za kakšnih 20% politično nastavljenih kadrov verjetno res), potem si še eden izmed mnogih idiotov.
Da ne bo pomote, nisem v udobni državni službi.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

Shsh (nepreverjen)

Nejso krivi ka delajo v aziji krivi so ker delavci nejso dobili odpravnin samo tisti v pisarnah. Krivi so morec kuharic ka te gda si bili penezi nejso svojo znamko zacali forsirati hhavno ka so deco gor delali pa pili na racun tovarne.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

Prihodnost Prekmurja (nepreverjen)

Čez 10 let bo Prekmurja nova Bosna.
Nizkocenovna industrija, še te manj kot danes.

Shsh (nepreverjen)

Bilo jih je 7000 so rekli prevec. Bilo jih je 5000 so rekli prevec so rekli 2000 pa jih je spet bilo prevec tristo jim tudi ne ustreza. Moreca kuhariča gomboca pa vse odtalle direktorje bi pred strelski vod zaradi laganja tisoce delavcev ni nikoli dobilo odpravnine ker so jih naplahtali.

Dummi (nepreverjen)

Razlogi za te stečaj so večplastni, osnova je pa ta, ka je Slovenija pač predraga za šivanje cot. Lejko se razvržejo, pa nedo ustvarili zadosta dodane vrednosti.

Gomboc sicer misli (je mislo) ka je tau nej tak, samo po trej stečajaj bi njeme tuj lejko kapnolo.
Trbej delati neka drugoga. Saj so nej edini, ka se njin tau dogaja. Do takšij sprememb je prišlo marsige v Evropi.

Pridni so, Gomboc je nej slab direktor kak tak, samo preprosto, un bi lejko tiro šivanje na takši isti način v Republiki Srpski, pa še tan vprašanje, če se njeme ne bi zalomilo.

Ker eno je nizka plača, lidge pa seglij morejo znai dobro zašiti, ker so ovači takoj reklamacije.

. (nepreverjen)

Treba drugo dejavnost najti. Najbolj cenjeno v sloveniji je mešanje dreka.

loleke (nepreverjen)

Vse si nas okoli prnesu ka smo te podpirali, pa ti vervali, pa tak sa nam lepo gučau, odzaja pa si sikdar špilau nekšo drugo igru, človek tri obraze.

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
Habba (nepreverjen)

Vodstvo vse za odstrell!! Naj se ta glavetinska živina pase na travi, nej pa siromak delavec .... kda jih srecan pa trepecejo glavetine tak je pravvv.. šeee premaloo. Dajte delavcon ka si pošteno zaslužijoo!!!!

KUHARIČ B. (nepreverjen)

V najbolj zlatih časih je zaposlovala cca 6500 delavcev in imela nekoč zelo dobre plače. Napaka takratnega socialističnega sistema pa je bila, kratkovidnost, zakaj ? Izpraznila je celotno Goričko, mladina eni so še bili otroci stari 15 let vsi delat v Muro v M. Soboto in se preselit v M. Soboto zazidali so se bloki na Lendavski in se v glavnem napolnili z mladino, ki so svoje starše in kmetijo zapustili. Naredili so 3 mesečni tečaj in hajde delat za stroj pri 15 letih starosti, da so bili mladoletni sploh ni bila ovira. Dolgoletni takratni direktor Kuharič je bil na vrhuncu slave, seveda ko ti dobro gre ne misliš na prihodnost pa bi moral misliti. Po njegovi upokojitvi pa se je z Muro dogajalo isto kot z Jugoslavijo po smrti Tita, da ne bom opisoval. Prišla je osamosvojitev Slovenije, privatizacija zakonita in nezakonita in vse splošne kraje. Vodilni v Muri pa še zmeraj niso videli "strmega zida pred sabo" in so se z vso hitrostjo z glavo zaleteli vanj. KONEC - STEČAJ, katastrofa za Prekmurje. Stečajni postopki še do danes niso rešeni - posledica tega pa je da je velika večina ostala brez odpravnine. Ali je kdo od vodilnih kdaj odgovarjal NIHČE - NIKOLI. Potem je prišla AHA MURA v roke neodgovorni lastnici, ki jo je celo država podprla finančno, spet je vse vrag vzel pa potem Arum z Gombocem, ki tudi ni vedel najti pravega dela za 200 ljudi in spet vse vrag jemlje. Pregovor pravi osel gre samo enkrat na led, Gomboc je šel 3 krat. ŽALOSTNO.

Direktor72 (nepreverjen)

Dragi moji, v Sloveniji voditi tekstilno tovarno je daleč od enostavnega.
Delovna sila v Sloveniji je enostavna predraga, mogoče gre skoz v kakšni Srbiji, v Sloveniji žal ne.

Ygc (nepreverjen)

Gomboc bi mogel iti za 10 let sedit, ker je izigral delavce, pa jin je nej prispevkov in plač plačal, te bi bilo dosta menje takšnih direktorov v sloveniji.

Sobocanka27 (nepreverjen)

Še malo pa Hotel Diana v stečaj..

Hren Božo (nepreverjen)

Resnica je, da v Pomurju ni prostih služb za ljudi s srednješolsko in višjo izobrazbo. Sam se že veliko let (12) vozim v LJ v službo (ne v javni upravi, ampak v zasebno podjetje) vsak dan iz okolice Ljutomera in nazaj, tu v prlekiji in prekmurju so službe samo v proizvodnji za minimalca ali pa v javni upravi (kjer veljajo samo zveze in poznanstva). Več let že iščem službo bližje domu, pa nič primernega. In tako ni čudno, če ljudje upajo, da bo Mura 3 boljša od Mure 1 in 2, saj nimajo kam oditi. Tisti, ki znajo nemško že delajo v Avstriji, ostali so sužnji v Carthagu, Cleangradu, Farmtechu in podobnih podjetjih.

Prihodnost Prekmurja (nepreverjen)

Res je, večinoma gre za dela v proizvodnji in nižje plačana dela. Služb za višji kader tako ali tako ni in jih tudi ne bo.

In reply to by Hren Božo (nepreverjen)

Starina59 (nepreverjen)

Tiste, ki pravite osel gre samo enkrat na led - kam pa te delavce (veliko že nad 50 let) naj gredo delat? Kjer jih bodo vzeli v službo 'odprtih rok'?

dujio (nepreverjen)

indri-nindri

In reply to by Starina59 (nepreverjen)

HALO GOMBOC (nepreverjen)

Gomboc halo Gomboc, kje si ? pridem da te izljubim.

arum ni mura (nepreverjen)

ti delavci bi dobili na ttr do zdaj več priliva če bi bili prijavleni na borzi kot pa delali zadnje mejsece zastonj v arumu...absurd!

poštaš (nepreverjen)

Emil S podpišen tvoej komentare.

DORINGO (nepreverjen)

VSE SKUP MALO POTEGNITE
PIZDARIJE V TERMAJ RADENCI,TERME 3000,ARUMA,.....MISLITE KA JE VSE TO NAKLJUČJE ???VSE POSEDI OKOLI PO SLOVENIJI PA VSE CVETE

rafael (nepreverjen)

Šli so domov kam pa naj bi šli Sedaj bojo lepo dobivale 400 evrov socialne pa bojo tiho. Boljše da so doma kot pa da bi delali za minimalno plačo

. (nepreverjen)

Socialne več ne zagrozi z odvzemem hiše ali vračilom, kot so neoč ko sem bil še v muri? Ko ni plače ti nabijejo vrtec na prejšnje obdobje, ti povejo da se lahko pritožiš potem pa ni odgovora. Ne upoštevajo da imaš manjši prihodek, da bi vrtec plačal manj. Takšen je jebeni slovenski zakon.

. (nepreverjen)

Tekstilna fabrika mora imeti samo tajnico, šefa, manekenke in referente ka znajo kitajsko.

dr. sraka (nepreverjen)

Lepo darilo za poletne počitnice, nimaš kaj.

swed (nepreverjen)

Ka delavci so na skrivaj odišli domov, ka ste vij tou zdaj mogli razkriti? Majmuni "novinarski".

gost1972 (nepreverjen)

že dva dni ima odblokiran račun mislim da jim bo kaj nakazal.ali pa si bo višek pejnez prenakazal na svoj TR v davčno oazo?

gost1973 (nepreverjen)

Samo tvoja pamet je lejko v davčni oazi.

In reply to by gost1972 (nepreverjen)

Gost1972 (nepreverjen)

Privrženec Gomboca si

In reply to by gost1973 (nepreverjen)

Pameten (nepreverjen)

Arum(Muro) zavržejo... Glavno ka se banke rišavle! Gamad

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice