V pregledni razpredelnici razkrivamo, kdo so potrjeni in kdo potencialni kandidati na decembrskih volitvah.

Lokalne koordinacije strank in list bodo na predčasne državnozborske volitve večinoma poslale nove obraze. Na pomurskem političnem parketu se bo tokrat na Ldsovi listi izkusil Aleksander Jevšek, ki bo glasove zbiral v Murski Soboti. Nasproti mu bo med drugim stal Dejan Židan in Jasmina Opec. Eden močnejših in seveda najopaznejših kandidatov v Murski Soboti je tudi Anton Štihec, ki pa svoje kandidature uradno še ni potrdil. Kandidature Nadje Ivanc Miloševič včeraj prav tako ni mogel potrditi regijski direktor Jankovičeve liste Roman Ferenčak.

Težek boj tudi na Goričkem
Na volitve se je pod okriljem liste Virant podala dolgoletna direktorica Podjetja za informiranje Irma Benko, ki bo 'boj na Goričkem' bila proti izkušenim mačkom v politiki; Karlo Šošu, Radovanu Žerjavu in Miranu Györeku. Na Goričkem naj bi prav tako kandidirala Brigita Perhavec.

V Ljutomeru tudi ravnatelj in poslanec
V volilnem okraju Ljutomer bo tudi tokrat nastopil Franc Jurša, poslanski stol pa je zamikal tudi Zvonka Kusteca, ravnatelja ljutomerske gimnazije. V njihovi stranki se bo na lendavskem območju za ponoven mandat potegoval Jožef Horvat, nasproti mu bosta stala Igor Magdič in  Mihael Dominko. V Lendavi se je za kandidaturo odločil tudi Jozsef Gyorkos, ki bo vsekakor popestril tekmo. Zelo zanimivi bodo tudi boji v Gornji Radgoni. Več pa v spodnji tabeli.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
čevapčič na ražnje

.. nede šau Štihec za poslanca, Šteinera de poslo in to je to .. :-))

.. vrvlite vij čevapčiče, čevapčič ma vedno skrite zanesljive vire .. :-))

.. če de Štihec šau za poslnca, mo vsekakor presenečeni - res je, da bi bil brez kančka trduda izvoljeni, ampak vseeno - to bo presenečenje, če morebiti Štihec ne bo več župan .. ;)

bojci19

Gospod župan kaj zmanjkuje denarja v naši prelepi občini, da se odpravljate na tako dolgo pot. Mogoče pa vam primanjkuje prijateljev in hočete nove iz parlamenta:)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. mhm, Slavinec bi te lejko biu naujve župan MS .. bi biu čist primeren .. ;-)

veteran1

@čevapčič samo toga si ne žele.....

Vipko
Truplo

Čudno, da veliki "šef" SDS-a mag. Robert Celec ne kandidira? Kot najožjega sodelavca bi lahko kot kakšnega pisarniškega pomagača povlekel še Martinuzzija. Hojla, vsaj v Mestnem svetu bi bil večji mir.

Sicer pa tole izdajalsko soboško SDS itak ne bom volil! Upam, da pogorijo po celi črti, na Goričkem itak Šooš nima nobenih možnosti, Kolmanič pa je za navadni folk dokaj neznan človek!

Tori

Imena so kar dobra, saj ni večnih kandidatov aka Slavinec, A. Horvat, Celec ...

Se pa bodo ti trije verjeto SPET srečali na županskih volitvah v MS, če pride Štihec v parlament. Katastrofa.

Sem pozitivno presenečen nad SDS-om, da ima relativno čiste in nove kandidate.

igica

Ge so pa SMS-Zeleni Evrope???? Sicer pa je TRS zakon.

igica

Ka je tou gnes za mode, ka se sakši drugi župan poteguje za poslanca....vejpa nega več dvojnih funkcij. :)

igica

Sicer pa je tak vseeno koga voliš, važna je stranka.

Vipko
Wizeman

Ka pa te Perhafčka? Kumaj je gratala direktorca, že se trüca za poslanko. Nüca dva stouca?

Landini

No, jaz osebno na Goričkem ne vidim dobrega kandidata.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. pičimo stave, kateri bo mandatar - Jankovič ali Virant? ;-)

bono1

Kalamar na Jankovičovoj listi, na zadnjih volitvah je bil na listi Golobiča, takrat ni bil izvoljen pa tudi sedaj nebo.Selitve iz gnezda v gnezdo slaba praksa.
Pa še to, če bi bil slučajno izvoljen bi v občini Grad končno dobili novega župana, samo to je če bi......

buzdovan

No ja, mene moti, da se pohlepni upokojenci poskušajo okleniti še poslanskega stolčka, kot Irma Benko. Namesto, da bi dala mesto kakšnemu mlajšemu kandidatu se honorarno oklepa stare službe in sedaj hlepi še po poslanskem stolčku. Prava sramota. Ta je hujša od Perhavčke. Na Goričkem je sama tretjerazredna druščina z izjemo Žerjava, Habjanič je za vse pravi car. No pa Šooš se bo končno izmeril. Končno je že dolgo s srcem pri svoji stranki, ne kot stari upokojenci in partijski konvertiti.

Vipko
Truplo

Buzdovan, na Jevška si pa pozabil. Pri 49 letih je upokojenec, ni mu dovolj verjetno solidna pokojnina... Če mladiš po Irmi Benko (pa nisem njen fan), ne pozabljaj na druge, he, he...

Da Stojan kandidira? Ker ga osebno kar solidno poznam in večkrat poslušam njegove debate o tem in onem, me sedaj res zanima, kaj bo zagovarjal v parlamentu, če bo izvoljen. No, škoda, ne bom izvedel, tale TRS spada na brajde, ne pa na volišča, da se malo našalim!

Vipko
Truplo

Oups... zdaj vidim, da nekateri kandidirajo na dveh mestih. Je to dovoljeno oz. te liste še niso čisto fertik, kakor se pravi?

Vipko
Truplo

Oups... zdaj vidim, da nekateri kandidirajo na dveh mestih. Je to dovoljeno oz. te liste še niso čisto fertik, kakor se pravi?

SeonaLic

BUZDOVAN... v živo si nej tak zgovoren na interneti si pa pravi heroj ...... haha. Dokeč ti je upokojenka kruj rejzala je bila O.K. geli, zdaj pa šamar. Kelko jo pozna družba je pa sigurno nej perouvna to tuj tij znaš....... Bi pa fčasi mogla biti

Vipko
Truplo

Večina teh kandidatov je pogoltna... moje mnenje, pa ne za denar, ampak za svoje ambicije.

Težko bi rekel, da neka upokojenka ali upokojenec, katera se nista do sedaj bavila s politiko, iznenada dobita navdih, da pomagata državljankam in državljanom s svojo kandidaturo.

Jevška še nekako razumem... itak je bil s svojo funkcijo po svoje tudi politik in večkrat med dvema nakovaloma. Njega bom pa težko razumel in spoštoval njegovo mnenje, odločitev, ko bo ne/glasoval npr. za pokojninsko reformo, katero bomo v neki obliki morali sprejeti prej ali slej. Človek, ki je imel do sedaj benificirani delovni staž, v službi pa se po svoje fizično ni nikakor pretegnil, bo mene s svojimi 49 leti težko prepričal, da naj jaz delam do 65 leta (dobro, sedaj mi niti delati ne uspeva...) oz. da imam preko 40 let delovne dobe.

To sicer ni z moje strani napad na njegovo osebnost, pljuvanje točno po njem, ampak po nekem sistemu, kateri je dovolil, da se to zgodi. Če je že g. Jevšek v svoji dosedanji službi zelo, zelo delal in trpel, je za to dobil verjetno veliko večjo plačo, kakor kakšen fizični delavec ali šivilja v Muri in to bi moralo biti dovolj. Ne pa, da se ti nekako šteje še pol ali kaj malega manj dobe zraven.

Drugače ga pa po svoje razumem, da sedaj sili v politiko... Človek ima veliko izkušenj glede svojega dela, kolikor spremljam dogajanja, ni bil nikoli vmešan kje v kakšne nečedne posle... Edino bi bilo prav, da se za čas, ko bo, če bo, parlamentarec, odpove penziji.

BBC

Vidimo lahko dosti gnilobe. Tega ne rabimo. TRS bo prava izbira.

dani04

pa mij prekmurce mamo teklo kandidatov ka bi jih lekaj bilo zadosta kak za poslance tak ministre.

buzdovan

Prav imaš truplo, Jevška sem pa res pozabil omeniti. On je še tako mlad, da človek ne more verjeti, da je v pokoju. Zato zanj velja enako. Upam, da še nisem koga spustil in bo užaljen :-)

igica

No pa si poglednimo program stranke SDS (10+100), če povej kaj pametnoga:

http://www.sds.si/file/2011/10/program-za-slovenijo_novi_281011/Program…

Malo san prelijsto in ugotovil ka v knjigici nega nika pametnoga, nika konkretnoga, sama natolcevanja. Sicer pa so vsi programi po svoje dobri (slabi), (podobni).
Samo tau vas naprošan: NE POZABITE KAK JE BILAU PRED POU LETA ali LETO NAZAJ. Zaradi obtoževanj in podtikanj de situacija čez pou leta ponovno ista.

amazone

Ka pa Židan? Mislim, da je čebelarov premalo, drugi kmetje ga pa nedo volili.

itak

...fejst san razočrani nad kandidatami SDS-a... ... ...

Vipko
Truplo

Itak, če v Soboti, potem je to realna slika, koga imajo. Slika soboške SDS so torej: Celec, Martinuzzi, Šooš... in še kateri. Veliki ambicionisti, a kratke politične pameti. Res srčno upam, da ne bo iz soboške SDS noben izvoljen in da nam res ne bo delal sramote v parlamentu. Dandanes delujejo elektronski mediji in vse drugo in verjemite, marsikateri, če bi bil izvoljen, bi moral odgovarjati vmes na hudo nerodna vprašanja.

Sicer pa njih ravno po mojem ne briga, kako bodo pregurali te parlamentarne, državnozborske volitve. Njim je glavno, da so bili, so in bodo v bodoče nasprotniki soboškega župana. Župana, ki je dobil v prvem krogu 56% glasov, ostalih pet pa torej 43%. In politični genij g. Celec 7%. Kaj to pove?

Žal se Janša ukvarja z vsem, razen s politiko območnih organizacij. Mislim, da je podoben primer tudi v Litiji oz. nekje v bližini, ko mu je iz stranke s protesta izstopil neki poslanec ali župan... Ne vem točno.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. skoraj nemren vrvate glede Štiheca .. --> .. http://www.rtvslo.si/slovenija/volitve-2011/virant-na-nasi-listi-so-usp… .. ;)

.. no, zdaj pa se zača eti pri nas .. kdo bo župan? ;)

igica

Štihec, Žerjav, Židan,...Koga naj volin??? Vsakši je po svoje dober. Ali kak pravin...potrebni sveži obrazi...Opec, Habjanič,...???
Konec koncov mamo tak dobre ludij ka sploj ne ven za koga naj volin :)) Bon pač na stranko glejdo.

j76

volim čokolado Zvečevo

Vipko
Truplo

Da kandidira tudi župan, je zame presenečenje. Vseeno sem mislil, da bo še naprej bil bitko z soboško izdajalsko SDS.

Kdo bo župan? No, v primeru izvolitve Štiheca to tudi mene zanima. In nekako se obračam k trditvi, da bodo meščanke in meščani iskali nov obraz. Torej odpadejo razni Benciki, Celeci, Slavinci?

eko1

Najbolj sposoben je sigurno DEJAN ŽIDAN. Po celi Sloveniji se ve da je sposoben nekaj dobrega nareti in ne samo fantazirati, kot ostali.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice