Križišče, ki ga Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) vodi kot »Mesto z visoko stopnjo prometnih nesreč v Sloveniji«, govorimo o križišču na tako imenovani Puconski ravnici, bodo prihodnje leto le preuredili.

Zavrnili predlog občine

V križišču, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce, je občina Moravske Toplice že pred leti želela zgraditi krožišče, a jim takrat DRSI tega ni odobrila. Namesto tega so morali namestiti zvočne zavore.

Vsako leto več prometnih nesreč

V omenjenem križišču se vsako leto, kljub zvočnim oviram, pripeti več prometnih nesreč, ki so zaradi velikih hitrosti velikokrat tudi hujše. Hitrost na glavni cesti je sicer omejena na 70 km/h, a jo tam redko kdo upošteva. Kot kaže, so se na DRSI odločili, da temu naredijo konec. 

Križišče na tako imenovani Puconski ravnici bodo tako preuredili v krožišče, ki bo umirilo hitrost.

Krožišče dolgoročni ukrep

Problematično križišče je Direkcija RS za infrastrukturo uvrstila v plan investicij, kot realizacijo  dolgoročnega ukrepa za izboljšanje prometne varnosti na obravnavanem križišču. 

V sklopu planirane investicije ima DRSI še v letos predvideno pripravo projektne naloge za izvedbo krožišča, prihodnje leto pa ima predvideno pridobitev projektne dokumentacije, kot podlago za izgradnjo krožnega križišča na omenjeni državni cesti.

Za komentar smo poklicali tudi na moravskotopliško občino, ki pravi, da še ni prejela nobenega uradnega obvestila ali drugega dokumenta, s strani lastnikov ali upravljavcev državne ceste, ki bi zagotavljal gradnjo krožišča na navedenem odseku.

»Smo pa vsekakor zadovoljni, da so se tako odločili,« dodaja Milan Šadl, višji svetovalec za okolje in infrastrukturo.

Občina bo vsekakor pomagala pri gradnji. V kakšnem obsegu, pa bo znano, ko bo s strani države izdelana projektna dokumentacija.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Marsikaj se da če se le hoče in če prevlada zdrav razum. Vendar je žalostno da morajo zaradi pomajnkanja zdravega razuma ljudje umirati in za to se ne najdejo odgovorni. Saj res je da so tu umrli ljudje zaradi neupoštevanja prometnih znakov amapk vsi smo samo ljudje z svojimi in kolektivnimi napakami. Takih krožišč bo potrebno še več , pa ne samo zaradi varnosti ampak tudi zaradi tega ker je taka rešitev najbolj optimalna. Izpostavljam križišče pred bolnišnico katero je prav tako
zelo nevarno in ga je potrebno pod nujno preurediti v krožišče.

Vipko
Truplo

Se popolnoma strinjam. In bi še dodal, da bi lahko/morali pred več ali manj vsakim naseljem zgraditi tisto zoženje oz. otok, kakor se temu pravi, da bi vozila morala avtomatično zmanjšati hitrost. Meni tile "ležeči policaji" gredo na živce, kajti narejeni so različno, eni dovolijo tam 40, 50 na uro, drugi te ob tej hitrosti solidno "zbudijo".

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Na Ulici staneta rozmana ne sveti ulična razsvetljava. tudi tu je lahko črna točka, če nekdo ne bo vklopo luči. V dežju in temi se ne vidi kaj dosti.
Prosim za pomoč.

Gost (nepreverjen)

vej pa tuj pol lidij de se po sredini krožnoga po lufti neslo pa se pri čardi ne stavijo. ;) nemreš na avtocesti hodoš-ms krožnoga delati, te bi ga mogli v petrovcaj v križišči tudi, kak tan lečjo pa 4 prehodi so tan

šofer (nepreverjen)

Neje probematično križišče ampak so problematični šoferi, keri se ne vejo voziti. Zdaj do tou križišče napravili v krožišče, za dva tedna mo pa palik čitali o kakšon drugon "problematičnon" križišči ge do se tej nesposobni pa egoistični šoferi dale fküper trli. Ge sploj ne ven kak je lejko tou križišče problematično? Lepou se pelaš po predpisaj, gledaš znake ob cesti in se lepou staviš tan ge trbej. Pogledneš lejvo pa desno in če je varno ideš dale. Zdaj, če se pa ne vejš voziti z avtojon ali pa če cejli čas v telefon buliš med vožnjo te ti je pa itak sakšo križišče problematično.

Gost (nepreverjen)

znaš da de ti problematično to križišča kda de se eden ka je nej tak dober šofer kak si san od strani v tebe zakajlo. Ti boš mogoče preživo ka pa če boš mel koga notri tej pa nede.Te pa boš seveda krivo toga keri se je v tebe zabil. Pa ka de tou pomagalo mrtvih se ne da več zbiditi, invalidi so do kraja življenja invalidi mi pa oziroma država pa de škrtlanivala z pejnezi -bokša je preventiva kak pa na konci joč

Migovic

Problem toga križišča bi lejko rejšili podobno kak je na cesti Melici-Odranci z ležečimi policaji pred znakom stop..

majmune (nepreverjen)

Dolgo se je čakalo na to, ampak moglo se je zgoditi naslednje: v petek je tukaj imel prometno nesrečo župan občine moravske toplice, iz smeri sebeborci-puconci je spregledal avtomobil na glavni cesti in povzročil prometno nesrečo..........

Gost (nepreverjen)

Ka da pa z motoron tu priletin 230 na vöro, mo folgo videte ka ge krožišče, pa se pravočasno zaustavite???

Gost (nepreverjen)

Zaj je jasno. Samo pravi človik je mogo meti nesrečo tan, pa se na hitro vse začne rešavati.

Gost (nepreverjen)

Tak pač je v naši državi. Župan povzroči nesrečo in takoj direkcija reagira. Ni so dovolj bile smrtne žrtve. Takoj se poraja rešitev za takšne odseke. Župani v avte in.... Seveda jim želim brez poškodb.

Gost (nepreverjen)

Zupan se je odlocil, da njegova misija ne bo le pitje kavice na Petrolovem servisu v Martjancih in trackanje z pijancki kaksna krivica se dela Jansi in je šel in prevozil STOP znak za obče dobro drugih ljudi.

šofer (nepreverjen)

Gost 1 uro nazaj, seveda ka mo krivil toga ka se je v mejne zakajlo, tak kak pri sakši drugi nesreči. Zakoj so STOP znaki na cesti? Tou križišče je melo še dosta ostalih opozoril pa so se lidje še vedno pokali. Takše stvari keri tij zdaj v opravičilo pijšeš se lejko zgodijo v sakšon križišči, ka tej ka so nej za volan se vozijo vseposejdi. Ges dan staviti ka tej ka so tan meli nesreče so se nej prvič tan pelali. Kak san pravo že ednouk, pou Prekmurcov se ne vej z avtojon pelati pa lejko ne ven ka načik gučite pa iščete izgovore ne ven ge vse nej za razne nesreče.

Gost (nepreverjen)

V Avstriji maš krožišča vseposedi. Pa zakoj-zato ka je tou dugoročno falej za državo.
Pa so bole kulturni šoferi, pa bole upoštevajo prometne znake pa itak še dodatno poskrbijo ka je na cestaj vekša varnost-pa nej samo z znaki pa kaznimi.

R. Baggio (nepreverjen)

Te naj še po celi ravnici cuj fliknejo stezo za mopede, bicikline, pešce,... Če sta že bager pa valek tan, naj še to potegnejo. :)

Gost (nepreverjen)

lejko napravijo krožišče na sakši pet metrov pa se večina lidij še izdak nede znala voziti po cesti še zlasti goričanci kerin je krožišče znanstvena fantastika

ti zgornji (nepreverjen)

Ti zgornji "Gost"; glupa ti je izjava o goričancaj

slon (nepreverjen)

budale naure zdaj preurejajo tan križišče v ms na tišinskoj tan ge je nej potrejbno,na slovenski ulici pa nikaj ne delajo ka bi druge asvalt potegnole ka je tan fejst uničene,pa med diano pa sodiščem kak je uničene asvalt le tu pa trbej krožišče napravite ka mesta je puno.

Gost (nepreverjen)

Slon-če že pijšeš v Prekmurščini pijši tak ka se šika, pa tak ka mo te lejko razmili.
Komentar pa je nej vreden ka bi se pes poscal gor na njega.

čarni vrag (nepreverjen)

Nikoli nisem razumel, zakaj bi naj bilo to križišče smrtno nevarno. Dobro, ko so koruze visoke se ne vidi, drugače pa vidiš vsak avto s pol kilometra. Seveda je treba gledati naprej ne pa telovaditi z mobitelom.

madafaka4ril (nepreverjen)

Sakša cesta pa rejsan ne nuca krožišča! Kamero gor pa naj slika tiste kere "zamenjavlejo" STOP z križišče s prednostno cesto.... Z drujge stranij pa hitrostno/radaron. V lete dnij je mer.... Ene do plačale, drujge do naredele obvoz...

Grk (nepreverjen)

Zdaj na enkrat pa so "odrešilna bilka" krožišča. Imam občutek, da bi nekateri radi imeli krožišča tudi na avtocestah in hitrih cestah. Prometni znaki enostavno ne veljajo več. Tu se ne smemo izgovarjati na človeška življenja(seveda so nenadomestljiva), ampak pravila so za vse voznike enaka. Znak STOP, pač pomeni, da se moram ustaviti pa, če mi je to všeč ali ne. Tu ni diskusije. Voznik, ki spregleda tako velike znake STOP, bo sigurno spregledal tudi "krožišče".

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice