Če ste se te dni po pomurski avtocesti zapeljali mimo izvoza za Turnišče, ste morda opazili, da na območju počivališča Dolinsko sever potekajo gradbena dela. 

Tudi mi smo se spraševali, kaj je tam v nastajanju, zato smo se z vprašanji obrnili neposredno na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji. 

Pristojni so nam v odgovoru pojasnili, da bodo na omenjenem območju z namenom zagotavljanja učinkovitejše in lažje kontrole prometa vzpostavili nadzorno točko za izločanje težkih tovornih vozil. 

»Ureditev bo služila za občasen nadzor prometa tako DARS-ovi nadzorni službi kot tudi drugim prekrškovnim organom.

Vzpostavitev nadzorne točke na počivališču Dolinsko sever je predvidena kot pilotni projekt za izločanje preobremenjenih tovornih vozil, ki vstopajo v Slovenijo iz sosednje Madžarske,« so zapisali pri Darsu.

Za nadzorno točko slabih 400 tisočakov

Kot izvajalec del je z javnim razpisom bilo izbrano podjetje Pomgrad in podpis pogodbe v skupni vrednosti 397.799,41 evra so opravili 2. avgusta. Uvedbo v dela so nato začeli 13. avgusta, Dars pa jih ima namen dokončati še pred začetkom zimske sezone 2018/2019. 

Kot razlagajo, bo tako možno še pred novo zimsko sezono izvajati preventivne nadzore težkih tovornih vozil, ki pogosto prihajajo v Slovenijo neustrezno opremljeni in preobremenjeni ter lahko bistveno vplivajo na stanje prometne infrastrukture oziroma na pretočnost in varnost prometa.

Zaključek vseh del tako menda lahko pričakujemo do 15. novembra letos.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Lahko bi še napisali kako bo ta nadzorna točka delovala. Bo to tehtanje avtomatsko med vožnjo ali kako. Bodo vozila zaustavljali in tehtali?

gvhd (nepreverjen)

kda de pa odstavni pas naredili? Pri nakupe vinjete nemamo prekmurci nikših olajšav, ka se vozimo z 110 km/h po "avtocesti", samo zgleda smo se navadili in se sprijaznili. pa te bi vi (narod) radi, ka de Prekmurje dobilo več razvoja. E pa nede. Me zanima če bi takša "avtocesta" šla skoz pri LJ ali pa Kopri?

AT (nepreverjen)

Majster, si se gda pelo po Avstriji? Nej samo do Graza pa nazaj? Tan maš samo tu pa tan 130kmh, vse ostalo je več ali menje omejitev 100 ali 110kmh. Pa se tan nišče ne buni in nišče ne zahteva nižjo ceno vinjete, če glih majo njihove avtoceste skoraj vse odstavne pasove. Tan se tudi Slovenci držimo omejitev zato ka majo avstrijci na sakših 10km postavleni radar. Doma bi pa meli dirkališča na avtocestaj. Ka te mouti če se 110kmh pelaš? Mene nič. Še vedno priden hitro v MB in LJ.

In reply to by gvhd (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Meni pa auto po atocesti do Maribora menje od 130 nejde pa je glij tak vredi. Edino kda me kakši zaspanec doj stavi.

In reply to by AT (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Meni pa auto po atocesti do Maribora menje od 130 nejde pa je glij tak vredi. Edino kda me kakši zaspanec doj stavi.

In reply to by AT (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

kda se je pa še što pelal 110 ? Romuni Madžari in tej z gradec tablicami gladko 150 km/h

In reply to by gvhd (nepreverjen)

hul (nepreverjen)

v pomurju je avtocesta???

pravi izvoz (nepreverjen)

Slika je sramota! Če že dajete sliko, dajte pravo in ne pogled na Madžarsko!

čarni vrag (nepreverjen)

No vidite tam na levi strani tisti steber daljnovoda. To je steber daljnovoda 380 kV, so ga Madžari že pred 10 leti pripelali do naše meje. Mi pa še trase nismo uspeli določiti.

Gigi govedina (nepreverjen)

Tu se bodo vinjete kontrolirale ,pa Furs , pa policija , pa tak po vrsti , kot piše prekrškovni organi.

Starejše novice