Lokalne volitve so tako rekoč za ovinkom, zato smo preverili, kateri od aktualnih županov se bo ponovno podal v boj za županski stolček. Večina njih se bo ponovno odpravila na volitve.

Čez približno dva meseca se bomo volivke in volivci odpravili na volišča in se odločili, kdo bo naslednja štiri leta skrbel za dobrobit naših občin. Večina tistih, ki so trenutno na čelu občine, se bodo novembra potegovali za nov mandat.

"Rezultati, ki se kažejo in ki smo jih dosegli v teh štirih letih so rezultati kolektiva in sam nikoli ne bom dejal, da sem sam to naredil. Pri tem ste mi pomagali vsi, ki ste me pri tem podpirali in me tudi marsikdaj kritizirali. Zaradi tega se vam zahvaljujem in ob tem napovedujem kandidaturo za župana Mestne občine Murska Sobota," so besede, s katerimi je pred dnevi vnovično kandidaturo najavil Aleksander Jevšek.

V Lendavi in Odrancih se župana še nista odločila

Je pa še vedno nejasno, ali se bo na volitve odpravil zdajšnji župan Lendave Anton Balažek, saj so nam iz kabineta župana sporočili, da slednji dokončne odločitve še ni sprejel. Svojo kandidaturo pa nam je pred dnevi potrdil Stanislav Rojko, župan Občine Gornja Radgona, ki meni, da bi s pomočjo novega mandata lahko postoril še marsikaj.

V Občini Moravske Toplice si s svojim delom želi nadaljevati zdajšnji župan Alojz Glavač, tako kot Balažek, pa se glede vnovične kandidature za zdaj še ni odločil župan Občine Odranci Ivan Markoja. Zagotovo pa se na volitve po dveh mandatih ne bo več odpravil Janez Rihtarič, kar pomeni, da bodo v radenski občini dobili novega župana oziroma županjo.

"S svojimi izkušnjami želim nadaljevati pri razvoju Občine Beltinci v naslednjem mandatu," nam je svojo kandidaturo potrdil Milan Kerman. "Na prihodnjih volitvah bom kandidirala, saj so pred nami že zadane naloge in cilji, ki bi jih želela uresničiti," pravi županja Občine Grad, Cvetka Ficko.
 

Na Goričkem želijo nadaljevati s svojim delom

Ostanimo na Goričkem. Kot smo uspeli izvedeti, se bo za mesto župana v Kuzmi ponovno potegoval Jožef Škalič. "Želim dokončati nerealizirane projekte in zato se ponovno odpravljam na volitve," pa pravi zdajšnji župan Občine Rogašovci, Edvard Mihalič. Podobno nam je povedal Drago Vogrinčič, župan Občine Cankova, ki pravi, da ima občina jasno zastavljeno pot in projekte, s katerimi želi nadaljevati.

V Gornjih Petrovcih se bo vnovič za županski stolček potegoval Franc Šlihthuber. Nedaleč stran, v Šalovcih bo enako storil Iztok Fartek. "Glavni vzrok temu je, ta da smo bili po uspešni sanaciji obveznosti iz preteklosti v zadnjem obdobju uspešni tudi na pridobivanju projektov," pravi Fartek. "Ponovno bom kandidiral, ker me k temu spodbujajo občanke in občani. Imam vizijo in čutim, da imam še dovolj energije da izvedemo še nekaj projektov," nam je povedal Ludvik Orban, župan Občine Hodoš.

Zaključiti projekte, nadaljevati s pozitivnim trendom

"Želim dokončati začrtano pot," pravi župan Občine Križevci pri Ljutomeru Branko Belec. Na mestu župana želi nadaljevati tudi Anton Törnar, ki pravi, da "ima dovolj izkušenj in pozna problematiko lokalne samouprave, da lahko občino uspešno vodi naprej v kontekstu danih možnosti". Na volitve pa se bo ponovno podala tudi Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče. "Občina je v zadnjih štirih letih izjemno napredovala v razvoju in Turnišče si zasluži, da se ta trend nadaljuje. Prav tako smo razvili številne projekte, ki jih je potrebno dokončati," pravi zdajšnja županja Občine Turnišče.

Po tehtnem premisleku se je za kandidaturo odločil tudi Ludvik Novak, župan občine Puconci. Podobno je na Tišini, kjer si Franc Horvat želi še enega mandata, v katerem bi se zaključili zadani projekti na različnih področjih.
 

Sprememba v Občini Apače

Se pa za mesto župana po naših informacijah ne bo potegoval Franc Pižmoht, župan Občine Apače, kjer se torej obeta sprememba na mestu župana. Svojo kandidaturo sta nam potrdila tudi Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik in Miroslav Petrovič, župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici. "Zato, ker je nekaj projektov ostalo nedokončanih, oziroma smo v sklepni fazi realizacije," so besede, s katerimi je svojo kandidaturo pojasnil Slavko Petovar, župan Občine Veržej.

Za ponovno kandidaturo se je odločil tudi župan Občine Kobilje, Robert Ščap, ki pravi, da so bili s sodelavci pri svojem delu uspešni, nekaj projektov pa se je časovno zamaknilo in jih želijo dokončati. Tudi v Razkrižju se bo za nova štiri leta potegoval Stanko Ivanušič. "Kandidiral bom, ker je izpolnjen pogoj, ki sem ga postavil, to pomeni, da so se za članice in člane občinskega sveta kot neodvisni kandidati odločili kandidirati ljudje, ki s svojim delom med občankami in občani uživajo ugled," pravi Ivanušič, ki dodaja, da so v občini v zadnjem mandatu uspeli uresničiti veliko stvari.

Odgovora županje Občine Ljutomer Olge Karba in župana Občine Velika Polana Damijana Jaklina nismo uspeli dobiti, kot smo izvedeli iz krogov blizu obeh, pa naj bi se tudi sama vnovič potegovala za županski stolček.

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vinetu iz Prlekije (nepreverjen)

Ma zanimivo, vsi, ki nameravajo ponovno kandidirati imajo še nedokončane projekte....če bi ti v gospodarstvu tako funkcionirali,da imajo nedokončane projekte....zanimivi so ti naši šerifi...

Gost 5 (nepreverjen)

Tišinski jih ima toliko nedokončanih, da bi bil še 10 mandatov. Me zanima ali mu bo folk spet nasedel. Tak, ki dela samo za nekaj svojih in dela toliko nepravilnosti, nima kaj iskati na mestu župana. Naj gre v živalski vrst kidat drek, za to vsaj ima izobrazbo.

In reply to by Vinetu iz Prlekije (nepreverjen)

šerif-soboški (nepreverjen)

tudi jaz imam nedokončan projekt in želim, da ga dokončam v drugem mandtu,če pa to ne bo šlo ga bom pa v naslednjem ali pa zopet v naslednjem in tako dalje,
Istočasno bi se rad zahvalil za neomajno podporo mojemu rdečemu bratu ,murgeljskemu prdcu
iz plemena smrdljiva noga

šerif-beltiški (nepreverjen)

tudi jaz imam nedokončan projekt,
no pomagajte mi reči trenutno se ne spomnim

Srmak (nepreverjen)

Boga molimo ka ga nede nisce volo. Ka tau ka se dogaja je katastrofa.. Samo cigani ao dobili.. Ostali pa k..

In reply to by šerif-beltiški (nepreverjen)

šerif-lotmerski (nepreverjen)

Tudi jaz imam projekt
Imenuje se normalna cena pitne vode
ti prasci bi nam radi vodo drago zaračunali
samo da bi si lahko debele trebuške mastili na račun občanov

Hahaha (nepreverjen)

Ka tej Pazar nede popust?

Haha123 (nepreverjen)

Občina Turnišče je v zadnjih štirih letih izjemno napredovala v razvoju. ...vic leta...
Kaj konkretno? NIČ
Čas je za spremembo

šerif okrožni (nepreverjen)

Lebat ču ja ove moje lokalne šerife
Prokleti kurzeviči noben nima dokončanega projekta

tomo vinkovič (nepreverjen)

Mislim da bi res moral biti tudi okrožni šerif, ki bi bedel nad neumnostmi lokalnih šerifov.
Mislim da je država napravilo največjo napako, ko je z zakonom prepovedala fizično kaznovanje , nagajivih šerifov, Ja kje so časi, ko je okrožni šerif še lahko našeškal po riti nagajivega lokalnega šerifa

In reply to by šerif okrožni (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Soboški šerif nam je zrikto smučarsko skakalnico. Pred dnevi jo je že preiskusil nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih. Dolžina skoka 77 centimetrov. Ocene za slog 19 19,5 19,5 20 18,5. Svetovni rekord!

tomo vinkovič (nepreverjen)

To si pa dobro napisal

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

zidarskimajster (nepreverjen)

cankovski ima zastavleno pot, ki vodi z njegovimi projekti v propad. Že dva mandata je predugo na občini. Sodelovanje z vsemi, nej samo s cankovskima in skakoskin svetnikon, ostali pa samo za dviganje rok po potrebi. Te bo razočaranje, ko ga zamenja ženska. Omare do se praznile, klobuk pa v jok in na drevo!

županja (nepreverjen)

što kole, slabše nemre biti.....mate zdaj prijliko, ka se ga rejšite.....Angela bi pa bijla dobra županja...samo zvolite jo morete.

In reply to by zidarskimajster (nepreverjen)

šerif -butasti (nepreverjen)

Jaz imam pa še puno nedokončanih projektov
npr , vodenje ekonomskih migrantov za roko skozi prekmurje, da slučajno ne zaidejo na Madjarsko

tomo vinkovič (nepreverjen)

Kje pa šerifuje --v kateri občini ta šerif butasti

In reply to by šerif -butasti (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V naši

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

Krumpasti vanč (nepreverjen)

v naši

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

V naši

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

Lendavas (nepreverjen)

Balažek v zadnjih štirih letih ni napravil nič. Spet samo zamegluje, to mu je v krvi, jasno, da bo kandidiral, tudi on hoče SAMO ŠE "TA" PROJEKT DOKONČATI. Zelo izvirno. Mislim, da bi tudi izvoljeni župani, enako kot parlamentarni politiki, morali razkriti občanom svoje premoženjsko stanje in njihovih najbližjih sorodnikov (zakonec, partner, otroci, starši) ob nastopu županovanja. Govori se, da šerifi v kešu dobivajo nazaj 5, 10% investicijskih zneskov od gradbincev, a je to res ali ni? Gre za naš denar. Naj bo javno, koliko premoženja so imeli pred in po mandatu, kje in koliko hiš, avtov, vikendic, letoviških hiš, firm, delnic... so kupili sebi, zakoncu in svojim otrokom. To še posebej naj velja za take, kot je Balažek ali Jankovič, ki so župani že več mandatov. Vsi, ki živijo od politike, bi morali biti TOTAL nadzorovani, ker kradejo kot srake. To je mafija, ki živi od naivnosti povprečnih občanov.

? (nepreverjen)

bože nedaj. je že dovolj kvara napravo, predvsem občinskomi proračuni

Trololololololo (nepreverjen)

Ne morem verjeti da bo Jevšek še enkrat kandidiral...

caplja (nepreverjen)

Seveda bo Olga kandidirala. Samo upamo pa lahko, da ne bo spet izvoljena. Po dveh mandatih pa si v občini zaslužimo nekoga bolj poštenega.

črenšovci (nepreverjen)

Na mestu župana želi nadaljevati tudi Anton Törnar, ki pravi, da "ima dovolj izkušenj in pozna problematiko lokalne samouprave, da lahko občino uspešno vodi naprej v kontekstu danih možnosti".

HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAH
joj.. moren si vdehnoti..
DOVOLJ IZKUŠENJ.. POZNA PROBLEMATIKO....USPEŠNO VODI...

PRVI APRIL?!

Ališič ... UuuUUUU (nepreverjen)

Ka ovi petrovski Escobar je še nej v čuzi? :)

pepič (nepreverjen)

Nej pa občinski svet, keri mu pomaga tudi nej glavno ka majo vsaki keden fešto, naj traja ves čas ka somari davajo pejneze?

In reply to by Ališič ... UuuUUUU (nepreverjen)

Marko2go (nepreverjen)

Pa keri koli de , de isto sranje
Prazne obljube itd

Obmejna občina... (nepreverjen)

Pofabrani je ugotovil, da so med kandidati za občinske svetnike sami njegovi kimavci, zato se je odločil za ponovno kandidaturo. Izjava za kozlanje!
Župansko funkcijo omejiti na dva mandata, vse ostalo je nehigijenično!!!

gorički lajkoš (nepreverjen)

Pazar še ma nekaj projektov na svojem ranči, zato kandidera v Rogašovcaj !

busybee (nepreverjen)

išćem najbolj butastega šerifa v prekmurju in v bližnjoj okolini
Vsakemu ki navede enega butastega šeiifa častim pivo

edo (nepreverjen)

mi našega lokalnega šerifa nazivamo majmun

In reply to by busybee (nepreverjen)

desni KOMUNIST (nepreverjen)

mi pa našega kličemo pavijan

In reply to by busybee (nepreverjen)

hasilec samo (nepreverjen)

mi pa našega kličemo ,,kurbin sine ,,

In reply to by busybee (nepreverjen)

fikret (nepreverjen)

kaj našega župana še niso zaprli,
,,ja kaj te čakajo ,, župani so najslabši politiki v sloveniji,, nimajo nobene odgovornosti in imajo možnost krasti na veliko,,,

!!! (nepreverjen)

Gda človek prebira tote komentarje enostavno ne more verjeti kakšni so nekateri ljudje v tem primeru večina komentatorjev ka drugo ne delate samo šinfate in serete vse povprek pa bilo kaj se objavi. Postavite se vij v kožo županov pa bomo videli kak nedolžni boste pa kaj boste napravili.
Saj ne pravim da kaj ne gre mimo zakonov ampak potem ukrepajte tako kot je treba ne pa srati in širiti sovraštvo vse povprek.
Ampak malo se zamislite in pometite najprej pred svojim pragom ker kot je videti stojite v velkon kupu dreka...

hasilec samo (nepreverjen)

župane je treba jebat,,,kajti mi pošteni tak ne potrebujemo županov in občine,,,potrebujejo pa župane barabe in lopovi, da leiko pridejo do državnega denarja

In reply to by !!! (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

čuvaj raje tvojo nater da ga ne bo srala po tovornjakrskih parkingih,,ima baje tarifo 5 evrov pušenje

In reply to by !!! (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Ne volim niti enega župana ali županjo ker so vsi veliki lažljivci.kradljivci,hinavci in idioti,kot politiki.

Krumpasti vanč (nepreverjen)

jaz imam pa doma eno staro opico,,,kaj mislite ali bi leiko kandidirala za župana

hasilec samo (nepreverjen)

leiko leiko ,,sigurno bo zmagala,, kajti zmagajo itak sami pavijani in druge manj vredne opice

In reply to by Krumpasti vanč (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

je imela mati dva sina
eden je bil pameten
drugi pa župan

Radenčan (nepreverjen)

V Radencih tudi že spet Leljak drek meša.
_________________________
Spoštovane občanke in občani občine Radenci

Želimo vas obvestiti o načrtih odhajajočega občinskega vodstva občine Radenci, o katerih prebivalci občine niso seznanjeni in jih občina pred njimi skriva.

Občinsko vodstvo občine Radenci poskuša pred koncem mandata na vsak način realizirati vsaj dva projekta, ki pomenita popolno degradacijo okolja in kvalitete življenja ter nevarnost za postopno uničenje turizma v občini Radenci. Gre za načrte izgradnje krematorija v Radencih in prašičje farme v Boračevi. Ker se zavedajo, da bi se ljudje temu uprli, je vse skupaj pred javnostjo prikrito.

S predvideno sežigalnico se bo odgnalo še tistih nekaj gostov, ki prihajajo v Radence, kljub temu, da se za turizem v zadnjih letih ni naredilo praktično nič. Izgleda, da nikogar v vodstvu občine Radenci ne zanima, koliko delovnih mest v turizmu, gostinstvu in ostalih dejavnostih bo zaradi tega izgubljenih v Radencih in okolici. Še to – takega obrata niso hoteli imeti v drugih občinah, zdaj ga hoče nekdo na silo zriniti v Radence, ne glede na posledice za okolje, prebivalce in turizem.

Podobno je z veliko prašičjo farmo, ki se menda že gradi v Boračevi, sredi vasi in zaščitenega vodovarstvenega območja. Koliko delovnih mest v Zdravilišču Radenci, Radenski, gostinskih obratih bo zaradi tega pod vprašajem? In kaj bo z okoliškimi prebivalci, našo pitno vodo in zrakom? Ali so bile narejene kakršnekoli študije o vplivu na okolje in zdravje okoliških prebivalcev?

Nihče v občinskem vodstvu se zgleda ne ukvarja s tem, kljub temu, da so tam zaradi vseh nas – prebivalcev in občanov občine Radenci in bi jim morala biti prva skrb ravno dobrobit celotne občine, vseh občank in občanov.

Kaj bo v tem primeru s ceno nepremičnin v Radencih, da o Boračevi niti ne govorimo? Premoženje, za katerega so občani in občanke delali celo življenje, bo popolnoma razvrednoteno. Vse to smo že videli v naši bližnji okolici (Gornja Radgona/Podgrad, Nemščak), zdaj pa želi nekdo to očitno ponoviti še v Radencih.

In zakaj vse to? Zato, da bo nekaj tajkunov dobro zaslužilo na račun vse skupnosti?

Prebivalke in prebivalci občine Radenci – še je čas, da to zaustavimo. Prosimo obvestite prijatelje, sosede in znance o tem, razpošljite te informacije naprej na kakršenkoli način že. Ljudje morajo izvedeti, kaj se dogaja. Če vam ni vseeno, pokličite na občino Radenci in od svojih predstavnikov odločno zahtevajte, da se končno postavijo za interese celotne skupnosti, ne le za ozke parcialne interese posameznikov.

Na prihodnjih lokalnih volitvah pa od vseh, ki bodo kandidirali – levih, desnih in tistih vmes - zahtevajte jasne odgovore, ne le kaj bodo naredili, pač pa tudi, kaj so že naredili v tem mandatu, da se prepreči katastrofalne projekte, ki pomenijo le eno – propad nekoč cvetočega turističnega kraja in degradacijo življenjskega okolja vseh nas, ki smo si tukaj ustvarili življenje.

Rešimo Radence, še je čas.

Ena Lastovka

Jaz, soboški župan A. Jevšek, sem že doslej stoodstotno presegel vse svoje predvolilne obljube in načrte, razen enega. Tega bom pa realiziral, boste videli, v svojem novem mandatu: Utišal bom in za večno likvidiral vse desničarje in ostale politične nasprotnike, kakor tudi vse tiste, ki me na skorajšnjih volitvah ne boste podprli! Toliko v vednost!

SOVRAZNI GOVOR?? (nepreverjen)

Ah urednica se na te pojme in na neprimernost take objave itak ne razmi....o tem bi lahko bila nova naslovnica, primerna ne izobrazba ampak ukost pa tudi ne bi skodila.

In reply to by Ena Lastovka

busybee (nepreverjen)

mama ti je bila zopet na tovornjakarskem parkir placipravijo kamiondjije da za 5 evrof puši

In reply to by SOVRAZNI GOVOR?? (nepreverjen)

tef tef (nepreverjen)

tak je tudi prav... ka so nej partizani naredili, trbe gnesden likviderati, gamad cerkveno desničarsko

busybee (nepreverjen)

mama ti je bila zopet na tovornjakarskem parkir placipravijo kamiondjije da za 5 evrof puši

In reply to by tef tef (nepreverjen)

Ena Lastovka

Hvala ti, tef tef! Vidim, da lahko z vso resnostjo računam na tvoj glas. Upam, da dobim še kako spodbudno besedo od ostalih (poleg mojih s Püšče).

Dugočasnež (nepreverjen)

V našoj občini se dela in podpejran še eno kandidaturo župana.

Ena Lastovka

...potem pa vse tiho je bilo...Nihče mi več ne replicira, nihče nič ne komentira. Očitno, ne veste, čigav sem: naš ali vaš. Zaupam vam, da ne osebno sam(a) s Püščo nimam prav ničesar, prav tako tudi ne moja politična stranka, kateri pripadam že skorajda tri desetletja. Prisegam pa na star pregovor: POVEJ MI, KDO TI JE PRIJATELJ, S KOM SE DRUŽIŠ IN POVEM TI, KDO SI!

Brezposlen v SLO (nepreverjen)

sobota.info...zakaj nič ne pišete o...
Jože Kontrec naj bi mu orožje prislonil na čelo. Policija je potrdila dogodek.
Te dni se v Beltincih in sosednjih vaseh, menda zlasti v Melincih nedaleč od občinskega središča v Beltincih na veliko razpreda o tem, da se je pred dvema ali tremi dnevi v enem izmed beltinskih lokalov zgodil hujši incident. Sprli naj bi se nekateri gosti lokala, prepir pa naj bi se končal tako, da naj bi znani glasbenik Jože Kontrec drugemu gostu lokala zagrozil s pištolo – to naj bi prislonil na čelo obiskovalca. Kontreca se mnogi spominjajo tudi po konfliktu po slovenskem tekmovanju za pesem Evrovizije Ema na nacionalni televiziji, ko se njegova skupina Langa ni uvrstila na pesem Evrovizije v Beograd. Po njegovi grožnji in preklinjanju »jebem ...

Ciganka (nepreverjen)

Haha hahaa to Kontrec se tako naprej

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice