Od danes je, v skladu s spremembami odloka, možen tudi osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, ampak očitno to ne velja za prodajo sladoleda.

Številni gostinci so se razveselili dejstva, da lahko z današnjim dnem organizirajo svojo dejavnost na način, da omogočijo osebni prevzem hrane in tako vsaj deloma ponovno začnejo s poslovanjem, ki je bilo z vladnim odlokom prepovedano 16. marca. Tako so danes s to storitvijo pričeli številni ponudniki hitre prehrane, pa tudi določene gostilne in picerije. 

Glede na navedeno so današnje odprtje načrtovali tudi ponudniki sladoleda, saj so visoke temperature že odprle sezono in mnogi povprašujejo po tej mrzli ohladitvi. Nekateri so pred tem ponujali celo dostavo sladoleda, zato so bili veseli, da bodo lahko sladoled znova prodajali iz svojih kioskov.

Toda po naših informacijah si gospodarsko ministrstvo drugače razlaga določbe Odloka, ki v 21. točki omogoča osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki. Po njihovi razlagi ponujanje in prodaja sladoleda kot gostinska storitev ne more spadati pod izjeme in je še vedno v celoti prepovedano.

Podrobnejša razlaga, kako se prodaja sladoleda iz kioska razlikuje od prevzema hamburgerja, kebaba, ali celo pice, kar je dovoljeno, ni znana. Smo pa se s vprašanjem obrnili na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. O njihovem odgovoru vas bomo obvestili takoj, ko ga prejmemo.
 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zvc (nepreverjen)

Idealna prilika, ka se kontrolera kebabcije ce izdajajo racune. Ce ze dobijo vsi pomoc, naj tudi oni vracajo v obliki davkov, kak vsi drugi. Po drugi strani, glede na prikazani promet, so to lokali, stere bi se lejko zadnji odprli. Ker zgleda imajo se obstranske dejavnosti , stere jin nosijo pejnaze. Ali?

skrajnozavajanje (nepreverjen)

Ka je te emrulije teh par evrov v sladolejdi kda na mejsec poberej 20 jurjof najemnin.

In reply to by Zvc (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

Ne ga srat. Mi si kupimo sladoled v trgovini in ga ne ližemo ampak jemo z žličko. Liže ga meni sodelavka ko se ji zahoče.

Tropikano (nepreverjen)

Kakši blesav naslov.Što šče lijzati mi lejko rit lijže

Margejca (nepreverjen)

Daj henjajte že z tou šiptarijo.... Jejmo domače slovensko....

Turćek (nepreverjen)

Ge lijžen sakši večer, pa ne delan zatou panike!

dr (nepreverjen)

Pica se lahko prodaja ker je toplotno obdelana.
Royal od ponedeljka dostavlja, a možen je tudi prevzem pred vhodom v lokal.

Jansa pusiiiiiii (nepreverjen)

Lize lize ti siptarske odpat tu mene zadaj rit lejko polizes,sobotainfo in ostale,ide se van samo za klike,sevecje holazen budale ste kak te siptare

Starejše novice