Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta se včeraj sestala s predstavniki družbe Magna v Hočah.

Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta se včeraj sestala z Guntherjem Apfalterjem, dolgoletnim predsednikom Magne Evropa in Azija, ki je hkrati tudi član upravnega odbora Magna International, s Frankom Kleinom, predsednikom uprave Magna Steyr, s sedežem v Gradcu, in z Davidom Adamom, direktorjem hoške Magne Steyr.

Sogovorniki so izmenjali poglede na dogajanje v svetovni avtomobilski industriji, predvsem z vidika posledic, ki jih ima na to industrijo epidemija koronavirusa.

Spregovorili so tudi o stanju in nadaljevanju investicije družbe Magna na razvojnem območju v občini Hoče-Slivnica, so zapisali na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

Foto: Spletna stran Vlade Republike Slovenije

Spomnimo. V hoški Magni proizvodnja stoji že od začetka izbruha epidemije, vodstvo podjetja je okoli 200 zaposlenim ponudilo začasne alternativne možnosti - okoli 30 jih bo še naprej ostalo v Hočah, ostalim pa bodo do zagona proizvodnje omogočili delo v graški tovarni.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slom (nepreverjen)

Pošteni Avstrijci! Pokradli denar od države in najboljše ozemlje, zdaj pa gremo! Isto, kot v vsej svoji zgodovini, oni in Nemci nimajo nobenega svojega izuma, vse pokradeno s silo, zdaj pa najbolj pametni! Žuti "arijci"!

čarni vrag (nepreverjen)

Avtomobil je izumil Kitajec.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Magna 8430 (nepreverjen)

Zdaj si vzamite za primer kolesarji, kako bi morali reagirat v primeru Magna in podobnim.....
garantiram vam da se bo zdaj hitro uredilo vse skupaj....
spremljajte zadevo pa smo na vezi :):)

Sosedadanica (nepreverjen)

Pa tota gamad je vcera letela tudi proti proti grodzi. Pa nikai vrak je ne levo potegna ka bi to malo razmeta po cesti. Skoda

Starejše novice