Prekmurec ni kandidat za predsednika države.

Politično prizorišče bodo letos zaznamovale jesenske predsedniške volitve. Borutu Pahorju, zdajšnjemu predsedniku, se bo namreč iztekel petletni mandat. 

Pred časom smo poročali, da so v stranki NSi napovedali, da bodo nastopili s svojim kandidatom. Takrat se je šušljajo, da bo prav pomurski poslanec Jožef Horvat kandidiral na predsedniških volitvah, a temu ni tako. 

V boj za predsedniški stolček Ljudmila Novak

Boj za predsedniški stolček je namreč napovedala predsednica NSi Ljudmila Novak, ki želi ljudem povrniti zaupanje v državo in povezati Slovenijo, je povedala na današnji konferenci. 

Po njenih besedah mora biti predsednik republike nekdo, ki je odločen, opozarja na težave in stanje v družbi, ko je to treba, ki zna jasno zavzeti stališča in tudi odločno povedati, kaj je prav. Biti mora varuh smeri, v katero mora iti Slovenija, meni.

Kot je dejala Novakova, Slovenija potrebuje urejenost, varnost, pravičnost in ne sme biti država dvojnih meril. Tako si namerava sama kot predsednica prizadevati za državo.

»To je še posebej pomembno v kriznih situacijah, ko ljudje pričakujejo jasna stališča predsednika,« je izpostavila.

Slovenija med petnajstimi najuspešnejšimi državami

Dodala je, da bo kot predsednica sledila temeljni viziji, da mora Slovenija postati ena izmed 15-ih najuspešnejših držav na svetu. Prav tako je spomnila na mlade, ki jim je potrebno dati možnost, da svoje znanje uporabijo doma in ne v tujini.

Napovedala je, da bo vlado spodbujala k ukrepom za modernizacijo Slovenije in za reformne ukrepe s pozitivnimi posledicami v prihodnosti.

Več pa v videu.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Truplo/Nikita/Idiot (nepreverjen)

Ešče tou bi trbelo.
Mamo mi enega vodjo, predsednika, führera ... the one and only JANEZ!

Predsedniški (nepreverjen)

Boljše, da ne. Evo, pa Ljudomila ima bar nekše šanse... če drugo nej, sigurno nede izjavljala nekše v stilu: to mi delaj miška... jaj. Sicer pa: vsak narod ima predsednika, kot si ga zasluži. Čeprav bo težko premagati smetarja, pomočnika v domu ostarelih.... Ščen praviti: neščen več predsednika, katerega me je sram!

Pika na I (nepreverjen)

Načeloma se strinjam s komentarjem Predsedniškega. Po drugi strani je predsednik podobno kot župnik ko pridiga pri maši. Ima prav in daje dobre nasvete in to je tudi vse. Kolikor se ga pa upošteva je nekaj drugega.
Naš sistem pač predsedniku ne daje nobene izvršilne moči. Bo pa Boruta težko premagat.

sivacelica (nepreverjen)

Pa bi naš prekmurski gospod bil vseeno boljši od Ljudmile.

krmača (nepreverjen)

enoga smo že meli , ta malega pa nobenega haska od toga

In reply to by sivacelica (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

No, v bistvi je biu tou edijni predsednik, od šteroga smo meli hasek....

In reply to by krmača (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Kaki bedaki,pa Pahor de jih zmazal v prvem krogi za malo malco.V živlenji sen bil 3x v cerkvi,v nedeljo na dan volitev bom šel sigurno v cerkev,ampak izključno zaradi posiljevanja popov koga naj volijo.

Janez Komunist (nepreverjen)

Mirko G....ne se hecat,oba videja nemata 700 ogledov skupaj...NSi mora po poti SLS...pa bo mir v Sloveniji,seveda skupaj z jajčeglavcem,ki je največji sovražnik Slovenije...

In reply to by Mirko G. (nepreverjen)

delavecccc (nepreverjen)

Upam, da bomo Slovenci izvolili človeka, ki bo dostojno opravljal to funkcijo. Žal imamo trenutno klovna ne predsednika države in še človeka, ki je zelo zelo pomagal, da je šla Mura v stečaj, če prav bi se lahko rešil zdravi del Mure d.d..

Starejše novice