Letošnje leto bodo politično prizorišče zaznamovale jesenske predsedniške volitve. Zdajšnjemu predsedniku Borutu Pahorju se bo namreč petletni mandat iztekel 23. decembra. Točen datum volitev še ni znan, morajo pa biti opravljene najpozneje 15 dni pred potekom mandata. Kandidat za predsednika države naj bi bil tudi en od pomurskih poslancev.

Med kandidati tudi Horvat?

V NSi so napovedali, da bodo nastopili s svojim kandidatom. Pojavljale so se špekulacije o možni kandidaturi predsednice stranke Ljudmile Novak. Po pisanju Požareporta naj bi Novakova odpadla kot kandidatka za predsednico države, saj naj bi interne ankete javnega mnenja, delane po naročilu NSi pokazale, da bi Novakova na predsedniških volitvah dobila samo dva do tri odstotke glasov.

Tako naj bi bil kandidat NSi za predsednika države poslanec Jožef Horvat.

Poklicali smo Horvata, ki nam je povedal, da se v stranki še niso odločili, je pa potrdil, da je v ožjem krogu med tremi oziroma štirimi kandidati.

Sicer pa izbira predsedniškega kandidata po besedah Horvata trenutno ni njihova prva prioriteta, saj se z volilnim programom pripravljajo na volitve. Več naj bi bilo tako znanega junija.

Horvat rekorder med poslanci

Spomnimo, da je podpredsednik NSi Jožef Horvat rekorder med slovenskimi poslanci po številu izgovorjenih besed. V vseh svojih dosedanjih govorih v DZ je namreč izgovoril 704020 besed, povprečje med poslanci pa znaša “le” 169281 besed.

Kdo bo izzval Pahorja?

Sicer pa je zdajšnji predsednik Borut Pahor že dobil prvega izzivalca, uradno je svojo predsedniško kandidaturo najavil slovenski diplomat, profesor in pisatelj Milan Jazbec, od lanskega septembra slovenski veleposlanik v Makedoniji.

Svoj drugi naskok na predsedniško mesto je z oceno za Reporter najavil tudi Zmago Jelinčič. Iz vrst SDS pa je neuradno slišati, da h kandidaturi za predsednico republike nagovarjajo tudi evropsko poslanko Romano Tomc.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Horvat je čista pravi nadomestek za Pahora. Je glih isti klovn.

đizus (nepreverjen)
kata (nepreverjen)

Joužek ne maži si imena....rajši že idnouk prestoupi v SDS

tuncika

Edini pravi protikandidat Pahorju je Janša.

tuncika

Slovenski zet nam že pošilja kandidata za predsednika, ki ga bo parlament samo potrdil : Chuck Norris je na obisku v Sloveniji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gost (nepreverjen)

Ena cvetka ne naredi pomladi - upam da bo res kandidiral in tudi zmagal, bomo imeli vsaj dostojanstvenega predsednika( tudi pahor je OK), KI NIMA kup masla(beri dreka) na glavi in ne živi samo za spletkarije, podtikanja in še kaj tako kot nekatere (samo)opevane mesije.

Gost (nepreverjen)

" ...in ne živi samo za spletkarije, podtikanja in še kaj tako kot nekatere (samo)opevane mesije."

Tou si na Janšo mislo, gelibar?

Gost (nepreverjen)

Hanžek de kandidejro pa Vanek baje zdaj še Horvatek ki prodaja v vodi mesec .

Landini

Sam osebno nisem klerikalno usmerjen. So pa njegova razprave vedno na ustreznem nivoju in je za moje pojme eden bolj normalnih politikov desnice. Žal zaradi zmernosti, v naslednjem mandatu Nsi ne bo prišel v DZ, saj ga bo pokopala nova skrajno desno usmerjena stranka, ki je bila ustanovljena letos. Še SDS bo verjetno izgubil nek % na račun nove stranke, saj bo ta uporabljala samo en propagandni kanal, ki je pa na žalost v nerazvitih državah še vedno najmočnejši. In to je inštitucija, ki ji pravimo cerkev. Mogoče gospod Horvat vidi v teh volitvah izhod glede na to, da Nsi ne bo prestopila parlamentarnega praga. V prvem krogu ima moj glas. Na drugega ne bom šel, ker bo Pahor pometel z vsakim. Po moje še z Janšo, ki bi lahko bil edini pravi protikandidat. Nobeden od teh dveh si pa ne zasluži mojega glasu.

vladop (nepreverjen)

Moje mnenje za predsednika države bi moral kandidejrati VANEK on bi sigurno doubo volitve narod rad pošlujša reklame na murskem vali! VSI ZA VANEKA!

čarni vrag (nepreverjen)

Tudi jaz sem za Vaneka. Samo da ga ne strlijo kak so Krambergera. Ker je večji od krambija, bi ga pijani lovec še ležej trufo.

Gost (nepreverjen)

Prvi april je mimo vi pa pišete takšne smešnice .Cerkvenih je premalo da bi ga izvolili .

(nepreverjen)

Rabimo predsednika?

vodka (nepreverjen)

Po takšon de pa trbelo Borčija voliti.

prekmurec! (nepreverjen)

Nikoli predsednika države, ki zagovarja domobranske vrednote, nikoli!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice