Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih iz vzhodne Slovenije, zajete so vse pomurske občine.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je namenila dodatna sredstva v vrednosti 3 milijone evrov za zaposlovanje brezposelnih mladih iz vhodne kohezijske regije.

Delodajalci lahko tako s pomočjo subvencije zaposlijo brezposelne mlade s stalnim prebivališčem v eni izmed 27 pomurskih občin. Subvencija znaša 5000 evrov. 

Za mlade brezposelne in zaposlitve za nedoločen čas

Delodajalci lahko ponudbo oddajo od 20.2.2020 v elektronski obliki na portalu Zavoda za zaposlovanje. Ponudba je, vključno s ponudbo za zaposlitev mladih iz zahodne Slovenije, odprta do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31.3.2020, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev.

V program so vključeni mladi, ki še niso dopolnili 30. leta starosti in so prijavljeni v evidenci brezposelnih, izbrani delodajalci pa si pridobijo subvencijo v višini 5 tisočakov za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas.

V obdobju med letoma 2017 in 2019 je bilo v programe trajnega zaposlovanja vključenih skoraj 5.200 mladih iz vhodne in zahodne Slovenije, so še sporočili z Zavoda za zaposlovanje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice