V novem Centru za zaščito in reševanje bo prostor dobilo tudi eno najstarejših Prostovoljnih gasilskih društev v državi.

Lokalno podjetje Legartis kot izvajalec del trenutno postavlja temelje novega Centra za zaščito in reševanje v Lendavi. Gradnja sicer poteka po načrtih, toda z lokacijo se vsi še niso sprijaznili.

V centru bodo mesto dobili lendavski prostovoljni gasilci, Civilna zaščita in Rdeči križ, namen objekta pa je zagotavljanje požarne varnosti ter ustrezne ravni zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč v občini Lendava. 

O novi lokaciji odločala cena

Naznanitve gradnje v začetku novembra so se udeležili lokalni veljaki in tudi ministre za obrambo Karl Erjavec
Sama dela so začeli z zamudo zaradi številnih sprememb v načrtu. Gradnjo v celotnem obsegu financira občina Lendava, kar je tudi eden izmed razlogov, da se nahaja na lokaciji sredi naselja. 

Po enem od predlogov, ki ga je ob gasilcih podprlo in preferiralo tudi nekaj svetnikov, bi namreč nov center lahko bil lociran tudi na območju nekdanjega podjetja Integral, tik ob avtocesti z dobro cestno povezavo. Toda takšen projekt bi bil dražji, s čimer pa se nekateri niso strinjali, je odločitev za postavitev centra v središču mesta pojasnil prejšnji župan Anton Balažek.

Projekt je sicer del Načrta razvojnih programov občine Lendava za obdobje 2018-2021 in je vključen v proračun občine za leto 2018. Lanski proračun krije sredstva v višini 755.000 evrov, iz letošnjega pa bo treba primakniti še 520.000 evrov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
madar (nepreverjen)

ka ste vi postali lendavainfo ali sobotainfo?

DF (nepreverjen)

Kaj pa to tako srbi?!? Pač ne prebereš članka ... Ima nas tudi nekaj ki nas zanima dogajanje u Lendavi ...

In reply to by madar (nepreverjen)

Starejše novice