Pošta Slovenije je v zadnjih letih zaradi nedobičkonostnosti preoblikovala številne pošte v Pomurju.

V pogodbene pošte so preoblikovali predvsem manjše pošte, vendar prebivalci s storitvami marsikje niso najbolj zadovoljni. Nekdanje poštne poslovalnice bo Pošta Slovenije zdaj prodajala na dražbi.

Na dražbo štiri nekdanje poslovalnice

V Pomurju je trenutno štirinajst pogodbenih pošt, in sicer v v Mačkovcih, na Hodošu, v Prosenjakovcih, Martjancih, na Kobilju, Mali Nedelji, Spodnjih Ivancih, Razkrižju, Rogašovcih, Kuzmi, Bodoncih, pri Gradu, v Šalovcih in na Cankovi.

Pošta Slovenije se je zdaj odločila nekdanje poštne poslovalnice, ki so prazne že več let prodati na dražbi, in sicer tisto na Hodošu, v Kobilju, Mačkovcih in Mali Nedelji, ki so prazne že štiri oziroma tri leta. 

Za nepremičnine v štirih pomurskih krajih boste lahko na spletni dražbi dražbene hiše Unija dražili 20. junija. 

Več o samih nepremičninah ter možnostih ogleda in varščini najdete TUKAJ.

Povpraševanja ni veliko

Sicer pa se poraja vprašanje, kakšno bo sploh zanimanje za omenjene nepremičnine, saj so na Pošti Slovenije že pred časom priznali, da v manjših krajih ni povpraševanja za nakup poslovnih prostorov, kar pomeni, da bodo dolgoročno te nepremičnine propadale in posledično kazile našo okolico. 

FOTO: drazbe.unija.com

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vajz (nepreverjen)

Kapitalizem je zlo. Fse do doj zapravili. Pošta je javni servis, nej pa podjetje za puniti žepe, nema kaj biti dobičkonosno. Tüdi policija je nej dobičkonosna (ali pač?), najboukše, ka jo doj zapremo, pa prostore odamo na dražbi......

Gostja (nepreverjen)

Bravo Pošta, najboukše ka mate za celo Slovenijo eno poslovalnico. Tou de še prihranek.

gost22 (nepreverjen)

Pa vse lejko dol zaprejo, zaj jin poštne storitve izvajajo na mercatorovoj blagajni. Jes priden po krüj pa mlejko, of pred meuf pa položnice plačüvle.

Starejše novice