Parlamentarci po petkovem zaključku redne julijske seje odhajajo na počitnice.

V poslanske klopi se bodo vrnili predvidoma 1. septembra in zagrizli še v zadnji del mandata. DZ in njegova delovna telesa v skladu s poslovnikom DZ med 15. julijem in 31. avgustom praviloma ne zasedajo, v tem času pa so večinoma odsotne tudi strokovne službe DZ.

Iz službe DZ za odnose z javnostmi so sporočili, da bosta v času parlamentarnih počitnic novinarska in radijska soba zaprti od vključno ponedeljka, 17. julija, do petka, 1. septembra. V primeru dogodkov v DZ, morebitne izredne seje DZ, nujne seje delovnega telesa, protokolarnega sprejema ali novinarske konference, bodo javnost pravočasno obvestili, so še navedli v službi za odnose z javnostmi.

Kot kažejo napovedani dogodki, od interpelacije zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc do referenduma o zakonu o drugem tiru, politike čaka vroča jesen. Eden najvidnejših dogodkov, ki se letos še obetajo na političnem parketu, pa bodo volitve za predsednika republike.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

politik (nepreverjen)

Ta hram demokracije naj zaprejo do novih volitev,saj to kaj počnejo v parlamentu nima veze ne z demokracijo ne z dostojanstvom in ne z zdravo pametjo pa ali ti ljudje rabijo psihiatrično pomoč ali izobraževanje ali kako so lahko vzgled nam državljanom, mladim in navadnemu človeku ? Kako lahko tako lažejo , potvarjajo , spreminjajo , obračajo in goljufajo in nikomur ne odgovarjajo za izrečeno? Temu moramo narediti konec na tak ali drugačen način, zdaj imajo počitnice in čas da si pogledajo svoje govore in besedičenja tja v dan ko govoriš in nič ne poveš.In za konec Pojbič,Mahnić,Grims,Jurša, Breznik ,Žibert,Godec,Modendorfer.Kordiš .Matić oglejte si svoje nastope in se zamislite nad svojim početjem.

Starejše novice