Pomurski župani na 16. seji Razvojnega sveta pomurske regije le našli skupni jezik.

Če se še konec oktobra pomurski župani niso mogli dogovoriti, v kakšni obliki poskrbeti za nadaljevanje dela, ki ga je doslej opravljala Regionalna razvojna agencija Mura, je zdaj, ko regiji praktično že teče voda v grlo, situacija popolnoma drugačna. Na današnji seji Razvojnega sveta pomurske regije so namreč z več kot dvotretjinsko večino preklicali pooblastilo RRA Muri v stečaju za izvajanje razvojnih nalog.

Nosilna institucija Razvojni center Murska Sobota

Prav tako so župani sprejeli sklep, da bodo funkcijo regionalne razvojne agencije izvajale obstoječe razvojne institucije, pri čemer bo nosilna razvojna institucija Razvojni center Murska Sobota. Slednji bo z nazivom RRA razvojne naloge izvajal skupaj z Razvojno agencijo Sinergija, Prleško razvojno agencijo, PORA Gornja Radgona in JZ Lendava.

Razvojne institucije bodo tako v javnem interesu izvajale vse splošne razvojne naloge na regionalni ravni, pri čemer bo vsaka razvojna institucija koordinirala tudi eno ali več vsebinskih področij. Več o tem, katera razvojna institucija bo skrbela za posamezno področje pa tukajTa sprememba naj ne bi vplivala na projekte Dogovora za razvoj regij.

Bo vse urejeno do konca decembra?

Preklic pooblastil RRA Muri v stečaju bo začel veljati 31. decembra, v tem času pa bodo tekli postopki za registracijo nove regionalne razvojne agencije. Konec decembra namreč poteče rok, ki je bil dogovorjen s stečajnim upraviteljem in do katerega bo RRA Mura v stečaju še funkcionalna brez dodatnega plačila. V tem času pa naj bi ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo dokumentacijo za izdajo potrebnega pooblastila novi regionalni razvojni agenciji.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bruh (nepreverjen)

Pomurski župani, sram vas bodi!
Do takrat, ko ne boste razčistili, kaj vse se je godilo z RRA in ne boste ovadili njenega nadzornega organa, se to ne bi smelo zgoditi! Ali to ne pomeni držanje vreče?
Tako pa je še tistih par župančekof, ki so se do sedaj baje upirali, klecnilo! Kateri so, vemo.

divjejabolko

Kaj je "JZ Lendava"?

kranščak (nepreverjen)

divjejabolko, to je bilo vprašanje na mestu. To ne ve niti sam bog. Ti pa povem iz kuloarjev naše preljube občine. Kot veš (bilo je v medijih) je Svet mladih po dveh letih crknil. Župan je ugotovil, da ne delajo dobro. Sedaj je pa ugotovil, da bodo delali dobro kot Razvojna agencija. Pri kratici JZ sem tudi sam v megli. Če je to javni zavod, bi morali navesti kateri. Pa niso. Nikogar v Lendavi ne moti, da so v dveh letih odšutirali 405.000 evrov (podatek iz medijev) in tej isti ljudje bodo sedaj kot zelo sposobni, delali dalje. Nas je pa Lendavčane lahko sram, da vse to že leta in leta toleriramo. Da o združitvah zavodov in podobnih šahiranj niti ne govorim.

šiboka (nepreverjen)

Ja se vidi ka je kriza z žico mimo.
Stanko se je lejko posveto zadevi in županom obečo popuste na pločnike. Balažek de napravo prazen javni zavod "Javni Zavod Lendava".Tak sta Balažek pa Javšek sklenila pakt obvladovanja ostalih lokalnih agencij. S ten zavodn de stanje 3:2 in ker je sobočka agencija krovna ta jevšek in balažek obvladovala celo sceno.
V Sinergiji delajo samo "cuzeki" ta ka s temi ne de problem. Bole de "štala" desnin stranon Mure. Vsekako de zanimivo to viditi.

Ja pa seveda prvi "razvojni projekt" de Green Bull. Klika letalcof nuca 100.000 ojrof za svoje potrebe v leti 2016! Povezanost košta!

Cuzek (nepreverjen)

"šiboka", j..... te cuzeki

Starejše novice