Pomurski poslanec največje vladne stranke Franc Laj je potrdil, da je včeraj izstopil iz SMC, saj ni čutil pripadnosti tej stranki v njenem delovanju. Več o razlogih izstopa Laj za STA ni želel pojasniti. Za zdaj pa ostaja v poslanski skupini SMC, kljub temu, da o tem po njegovih besedah obstajajo razmišljanja. 

Da poslanec ni član stranke, pač pa le poslanske skupine, je že parlamentarna praksa in tudi vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer v tem ne vidi ovir, je povedal Laj. Že včeraj je sicer v javnosti zakrožila informacija, da je Laj izstopil iz poslanske skupine SMC, a je nato novinarjem pojasnil, da odločitve o tem ni. V SMC pa na vprašanje STA, ali je Laj še član stranke, včeraj niso odgovorili.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Kak zmo zdaj žalostni.Smrk,smrk...

Gost (nepreverjen)

Te izstope iz strank bi morali prepovedati, oziroma bi morala biti kazen za takšen izstop izguba poslanskega mandata, ne glede iz katere stranke je izstopnik. Takoj bi ga moral nadomestiti naslednji na listi iz volitev. Če je bil nekdo izvoljen na listi neke stranke potem pomeni, da mandat pripada stranki in ne njemu osebno glede na to, kakšen volilni sistem imamo pri nas.

Landini

Se strinjam.

In reply to by Gost (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Strinjam se tudi jaz... izgleda, kot bi nekdo izstopil iz NK Cerar, vendar bi hodil še vedno na skupne večerje ekipe po tekmi.

In reply to by Gost (nepreverjen)

lendva (nepreverjen)
Gost (nepreverjen)

Tisti, ki izstopi iz stranke, nima več kaj početi v parlamentu. To bi moralo biti povsod jasno zapisano.

neuradno (nepreverjen)

baje, da, kjer je že nekoč bil, vrnil se bo bodočemu mandatarju J Janši!

Ciganjscek (nepreverjen)

Tezak je zivot nas umjetnika. Politika ni za vsakega!

divjejabolko

Če izstopiš iz stranke ... kako lahko ostaneš v poslanski skupini stranke?

Recku 22 (nepreverjen)

....zame je to zloraba. Ne vem, zakaj stopa v prevelike škornje, potem pa ne ve hoditi. Čista politična prostitucija je to. Pa kmalu bo spet stopil v škornje neke druge politične stranke. Proseravanje, komolčarstvo .......nič drugega, vse za svoj ego. Tako mislim, pa čeprav nikoli nisem bil in ne bom za stranko SMC.

Ciganjscek (nepreverjen)

Ze dva vogra zastopata Prekmurce. Laj se nikdar nej cujto Prekmurca, kak bi se te cujto clana SMC? Zdaj te vidli ka ta ta dva manjsinska poslanca skujala, prva zrtev de zupan BALAZEK, Lajov kolega KOCON ze caka!

nekši (nepreverjen)

podgane začajo bejžati, samo še malo ostanejo, če so gli pri koritu. Čüdi me, ka je Šečerko ( Vanek) takši brez jajc pa je še notri. Bi si človek mislo, ka ga je kaj več v lačaj. Samo tak je, morale tej itak nikše nemajo, pejnez pa ne smrdi

Vipko
Truplo

Največ "podgan" bo tistih, kateri bodo "bežali" od stranke z volilno podporo. In ugotovili, veliko pa tudi ne, da jih je Cerar nategnil... s svojim smehljanjem o poštenosti, enakosti pred zakonom in še čim. Dečko ima tudi dvojna merila pri menjavi ministrov in še marsikaj se najde. Pa živeli... do naslednjih volitev, ko vas bo spet po Jankoviću, Bratušekovi in Cerarju nekdo podoben "nategnil"!

en tak tak (nepreverjen)

Sam mislim, da mandat pripada stranki a po ustavi so poslanci kao neodvisni in na njih ne more nihče vplivat. Tako, da je pač poslanec sprejel odločitev kakšno je. Res je tudi, da bi Mramor in Brenčičeva morala »zleteti kot zrele hruške«, neglede na stranko. Ne more vlada zahteva spoštovanje zakonov od navadne RAJE a sama se na zakon požvižga.
Mogoče si obeta novi mandat pri Dobovšku!

Vipko
Truplo

Dobovšek nima prav nobenih možnosti, da se kam prebije na naslednjih volitvah. Čisto resno... on med njih ne spada, k drugim pa pomojem tudi ne bo šel, pa ga tudi verjetno ne bi vzeli medse. Oboji ga pojmujejo kot neke vrste izdajalca, kajti ne mara lumparij, katerih so leve stranke (pa seveda tudi desne, čeprav v manjši meri) polne.

In reply to by en tak tak (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice