Soboško podjetje, ki se ukvarja s prodajo in servisiranjem vozil, je zemljišče kupilo za slabih 300 tisočakov.

Mestna občina Murska Sobota je danes sklenila pogodbo z družbo Pomurski avtocenter iz Murske Sobote, s katero je tej družbi prodala stavbno zemljišče v Severni obrtni industrijski coni mesta Murska Sobota. 

Dve parceli za skoraj 300 tisočakov

Omenjena družba je kupila dve parceli v skupni površini 14.561 m2, kupnina pa skupaj z DDV znaša 295.240,00 EUR. Veljavni prostorski akt na omenjenih parcelah predvideva gradnjo objekta industrijsko proizvodne dejavnosti.

Prostore nekdanjega Agroservisa kupila Avto Krka

Pomurski avtocenter je sicer najemnik prosorov nekdanjega Agroservisa. Konec letošnjega oktobra je premoženje, ki je bilo v lasti propadle družbe Agroservis, kupila družba Avto Krka iz Ljubljane. Poleg nepremičnin Agroservisa, je Avto Krka v začetku oktobra kupila še več kot 8.100 m2 veliko zemljišče ob stičišču Tomšičeve ulice in južne obvoznice, kjer naj bi nameravali zgraditi trgovski center s tehničnimi pregledi.

Občina znižala komunalni prispevek

Mestni svetniki so konec oktobra sprejeli odločitev o znižanju komunalnega prispevka za zemljišča v SOIC. Slaba dva tedna za tem je družba Medicop kupila zemljišče veliko 18.091 m2, za katerega je odštela 366.768,60 evrov, danes je zemljišče v SOIC kupil še Pomurski avtocenter.

"Kot občina lahko gremo investitorjem naproti z znižanjem komunalnih dajatev. To smo tudi storili, saj želimo, da severno obrtna industrijska cona postane prostor, ki bo poln. Želimo si, da bi investitorji pritiskali na občino, da bi morali severno obrtno industrijsko cono še širiti," je o znižanju komunalnega prispekva takrat povedal župan Jevšek.

Zrasel bo nov učno-servisni center

O razlogih za nakup zemljišča in konkretnih načrtih smo povprašali direktorja družbe Pomurski avtocenter, Borisa Ciguta. Ta pojasnjuje, da je šlo za povsem poslovno odločitev.

»Glede na to, da smo bili najemnik do zdaj v teh prostorih, smo bili prisiljeni iskati neko nadomestno, dolgoročno rešitev za firmo in zaposlene,« pojasnjuje Cigut.

Kot je povedal, bodo v SOIC zgradili nov servisni center, ki bo ohranjal tradicijo servisiranja osebnih, tovornih vozil in traktorjev:

»Idejna zasnova je že narejena, in če bo vse po sreči, bomo spomladi začeli graditi.«

Dejavnost s Kroške ulice bodo torej prenesli na novo lokacijo, v novo zgradbo, ki bo zgrajena po sodobnih standardih. V sklopu te predvidevajo tudi učilnico, saj imajo kar nekaj srednješolcev mehanikov. Pravzaprav naj bi torej zrasel neke vrste servisno-učni center.

Znižanje komunalnega prispevka dobrodošlo, a ne odločilno

Znižanje komunalnega prispevka po besedah direktorja sicer ni igralo bistvene vloge. Prvenstveno naj bi šlo za dolgoročno rešitev ter prizadevanje za ohranitev delovnih mest:

»Na našo odločitev ja najbolj vplivalo to, da smo bili poslovno prisiljeni odreagirati na prodajo nepremičnin, v katerih smo opravljali poslovno dejavnost,« razlaga Cigut in dodaja: » »Komunalni prispevek je dobrodošla posledica vsega. Dobrodošla, ampak odločilni razlog pa je v naši poslovni odločitvi, da poskušamo zadevo čisto na novo redefinirati in jo postaviti na noge.«

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

povezani (nepreverjen)

Super dosežek v treh letah vadavine :-(

AleŠa (nepreverjen)

Nadpovprečno sposoben manager ta Boris ... skoraj primerljiv z Borivojon?
nope! :))

In reply to by povezani (nepreverjen)

pijancek

Prodaja in servisiranje vozil ? Ogromno novih delovnih mest ! Bravo župan !

pijancek

Kdo ve zakaj se bo porabilo teh 660.000 evrov ? Prosim za odgovor.

fgd (nepreverjen)

pijanček,
občina je kot vedro brez dna. 30% zaposlenih je delavcev, ki spoh nevejo kaj delajo in opravičujejo stolček z delanjem škode občanom.
Svetujem, da se vodilnim na občini, glavnemu na komunali in ceropu da 500.000eur s pogojem da zapustijo stolček!
SAMO, DA GREJO...
Jaz ne razumem, da lahko nekdo tako potratno brez vesti dela z dernarjem občanov.
ME PA BOLJ SKRBI, DA BODO DRUGO LETO SPET VIŠJE POLOŽNICE:)

čarni vrag (nepreverjen)

Če dobro razmin se bo tu zido novi Agroservis.

Mura je večna (nepreverjen)

Mater ste eni rejsan pritejgnjeni, če zemljišče stoji prazno je nej dobro, da se oda je nej dobro, pa ka bi radi či ste tak pametni pa ustanovijte podjetje pa začajte delati pa zaposlite 1000 lidij pa tak dale. Glavno ka šinfate. Tej posel je dober za obouje.

pijancek

Pritejgnjen si ti ! Rabimo v Soboti 50 avtoservisov ? Rabimo nova delovna mesta ! Poglej Ljutomer, Radgono, Maribor, Ljubljano ! To ni NK Mura ! Za tisto usnjeno usnje si dovolj pameten, za komentiranje tega moraš pa neko znanje imeti ! In kam bo šel ta denar od prodaje zemljišča ? V " lesena vrata ", ki jih v Soboti ne rabimo. Ostani pri nogometu, drugo pusti in ne žali ljudi !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

naj šenkajo zemljišče pa de puno zanimanja....ka je bokše vsako leto oddati zemljišče v enkratnon zneski za 300.000e ali pa vsaki mejsec pobrate 10% davka firman kere bi dobile zašenke zemljo oz. kere be že zdaj lejko zazidane bile

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

43210 (nepreverjen)

Pijanček, pozdravljam tvoje vprašanje! Prodaja se najbrž ni zgodila čez noč, seveda posledično bi po računovodskih standardih ta sredstva morala biti planirana v rebalansu proračuna na prihodkovni strani prav tako na odhodkovni, zato je vprašanje na mestu. Torej odgovorni za pripravo proračuna kot tudi ves mestni svet je dolžan podati informacijo o nameski porabi kupnine!
V kolikor bi pristojni informirali javnost o večjih poslih, se posledično ne bi širile informacije po trotoarih kot ta, da je ploščad pred občino baje bila težka nekje 840.000 eurov! Ali pa ta, da naj bi direktorica Zavoda za Kulturo in turizem v letošnjem proračunskem obdobju potrošila za prireditve več kot 600.000 eurov! Če dodamo še drvarnico in njeno skladiščenje so zneski precej visoki, potrebne investicije za dobrobit občanov pa stojijo, da ne govorimo o novih delovnih mestih. Mogoče je kakšna navedba v mojem pisanju napačna vendar kot sem že povedal, če bi informirali javnost ne bi prišlo do takšnih govoric.

Mura je večna (nepreverjen)

Zdaj vam pa še malo razložin kak zadeve idejo. Zemljišče se je odalo, pejnezi do se pa namenili ta kama do za tou pristojni odloučili. Pa nede valjda sakšomi drekaši župan razlago kama do šli pejnezi. Verjetno še un ne vej, ka de tou šlo v proračun pa de se že odloučilo kame de pejnez šou. Pijanček ge pa tebej itak n eupoštejvlen ,ka se maš za najbole pametnoga, tou kak si pameten pa so že si ugotovili. s teuf ge ne razpravlan sploj več, ka si že pokazo svojo kulturo pa znanje. Fajn se mej ešče dale.

pijancek

Ne gre to tako po domače kot v oštariji ali na tvoji kmetiji. Prodaš hektar njive, peneze si daš v žep in stvar rešena ! Te prihodke od prodaje zemljišča je potrebno vknjižiti, spremeniti proračun, mestni svetniki bodo pa odločili, kam bo šel ta prihodek od prodaje zemljišča. Nikakor pa župan sam ! Vse ti je razložil zgornji komentator, a ti ne razumeš ! Ti boš nam razlagal ? Ni to okroglo usnje !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Zdaj ti še zadnjič odgovarjan, či si nepismeni si si san krijf, vej pa ka san ge napijso ,valjda tou ka župan ne vej kama do pejnezi šli, zatou ka un san ne odlouča, Pa tebi ekstra sigurno nede razlago ka de se s pejnezami dogajalo. Fuzbala pa rajši ne komentejraj ka nemaš pojma. Haug govoril sem.

In reply to by pijancek

pijancek

Meni osebno ne, bo moral pa to pojasniti vsem občanom MOMS ! Sem siguren, da župan dobro ve, kam hoče spraviti teh 660.000 evrov ! Vprašanje je samo, če mu bodo občinski svetniki to dovolili. O fuzbalu se bova pa menila drugo leto ! Zgleda, da si veliko Karla Maya bral. Veš, da on nikoli ni bil v tistih prerijah, o katerih je pisal ? Vse izmišljeno kot tvoj svet !

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

pijancek

Zdaj, ko ne bo Murinih tekem, si nabavi knjige Karla Maya WINNETOU in beri. Na računalniku si pa zavrti kakšen film o njem. Ko sta še igrala Piere Brice in Lex Barker.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Viš kak si pa zgrabo, si še nej gor prišo ka te za somara si majo.

In reply to by pijancek

pijancek

Ali pa jaz njih ! Si slišal, da Kek odhaja iz Reke ? Ti nisem zadnjič pravo, da k NAFTI pride ?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

repadovrha

zdaj se vidi sposobnost ....., ka to so strateski gospodarski premiki v soboti, krozisca in avtomehanicne delavnice, pa ge so tej nasi gospodarstveniki ka se razmijo ka bi tem veleukom !! malo razbistrili glave

kateveš (nepreverjen)

Mogoče je pa to bil pogoj za prevzem agroservisa po ugodni ceni?

Truplek (nepreverjen)

Sami ultra sposobni biznismeni - Lalovič, Cigüt, Šarkanj, Petrov in njihove priležnice ...
Zaj pa mate tou ka ste ščeli ... biznismene.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice