Parlameter razkriva, da sta pomurska poslanca Dušan Radič in László Göncz najmanj aktivna v parlamentu.

V včerajšnji večerni debati v dnevnoinformativni oddaji Danes na Planet TV je predstavnik projekta Parlameter, sicer Lendavčan, Filip Dobranić razkril nekaj zanimivih in hkrati zaskrbljujočih podatkov o aktivnosti poslancev Državnega zbora. Kot je bilo prikazano na grafu, so poslanci stranke SMC po številu izrečenih besed najmanj aktivni. Ironično, saj je bil dvig ravni politične kulture v parlamentu ena izmed predvolilnih obljub Mira Cerarja.

Pomurska poslanca na repu lestvice

Na predzadnje, 89. mesto lestvice aktivnosti se je uvrstil pomurski poslanec Dušan Radič (SMC), na zadnje mesto pa predstavnik madžarske narodne skupnosti László Göncz. Čast pomurskih poslancev rešuje poslanec NSi Jožef Horvat, ki se je uvrstil na drugo mesto. Pred njim je poslanec SMC Jani Mödendorfer, za njim pa Andrej Šircelj iz SDS.

Radič kraljuje s problematičnim besediščem

Dušan Radič, ki je sicer vajen mikrofona, saj je delal kot radijski voditelj in napovedovalec, se je uvrstil tudi na sam vrh lestvice po številu izrečenih besed s takoimenovanega problematičnega besedišča. Dobranić je kot konkretne primere navedel besede, kot so raus, osle, naciji, ajati ter rit. Pri tem ne gre zgolj za vulgarne besede, temveč take, ki so kot problematične klasificirane v SSKJ in korpusu slovenskega jezika. Dobranić je še pojasnil, da v parlamentu za tovrstno besedišče ni mesta, saj se tam pričakuje resna debata o temah, ki so pomembne za državo.

Število izgovorjenih besed

1. Jani Mödendorfer (SMC)
2. Jožef Horvat (NSi)
3. Andrej Šircelj (SDS)
...
88. Saša Tabakovič (SMC)
89. Dušan Radič (SMC)
90. László Göncz (IMNS)

Problematično besedišče

Dušan Radič (SMC)
Tanja Cink (SMC)
Saša Tabakovič (SMC)

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Komentar (nepreverjen)

Eh Vanek raj bi ostal Vanek pa delal tou ka ti je ajdi nekak za silo šlo

levnuhi (nepreverjen)

ja ka ste pa čakali od gimnazijskoga maturanta? Poslanec bi mogo biti izobraženi, razgledani, nej pa primitivec kak vanek. Človeke je pač žlica v med spadnola in de štiri leta vleko lepo plačo, te de pa pa dale reklame šteu.

Mene je srat stisnolo gda san Radića poslušo v predvolilnih srečanjih kak de un zrikto delovna mesta. :) :) :)

Tisti, ka ste volili SMC, ste se medtem mogoče že kaj treznili. Pa so vas fajn nategnoli, pa pravijo ka osel ide samo enkrat na led. Po Jankoviće, Bratuškovi zdaj še Cerar. Kak recimo nešče lejko voli SMC z Radičom, Celecom itd. Je pa resen problem kak narod v MS voli. Znankar te se dali nategnoti še štrtič s kakšno novo ekpozituro kakšne leve stranke z novim obrazom. Židan, Jevšek in Đurov (SD) do vam recimo do smrti hvaležni, ka ste jim omogočili povezavanje z Red bullom :)

0000

Tan ne vüpa žlabrati in se norca delati .Kak se vse hitro obrne .

klin (nepreverjen)

ja kaj ste pa mislili,šaljivec, komedijant ne sodi v "resno ustanovo",plača je pa plača.zagarantirano za štiri leta,,,,,,,,,,,,,samo še večjo sramoto nam dela,že tak smo na repu

tutu (nepreverjen)

@ levnuhi

V našon parlamenti nega človeka, šteri bi ščel Sloveniji dobro, zapomni si tou! Ka te pomaga, če so Janša, Cerar itd. diplomejrani obramboslovci, pravniki, ekonomiste itd. (torej izobraženi lidgej), če pa gledajo samo za sebe? Pa ne ščitin Vaneka, Jevška itd., so pač pripadniki iste specije. Naše volitve so tak: Če se izvoli leve, se seveda gospodarstvo ne razvije, saj levi nikdar nejso znali glede gospodarstva kaj zriktate, dosta je afer, krivi so seveda desni. Kda je izvoljeni Janša, je dosta afer, kriv pa je seveda Kučan. Sicer oboji za sebe pravijo, ka so stanje v državi izboukšale, a že 12 let državljani toga ne občutijo. Prlej te lidgej spoznali, ka je to ena navadna BANDA, lopovi, šteri gledajo za svojo r** in šteri stanja nedo izboukšali, prlej de Slovenija prišla z krize. Če te pa dale volili Janšo, Cerara, Erjavca, Židana itd. pa de se živelo takšno življenje kak do zdaj. Sicer pa, ka pa gučin, četudi pridejo na oblast kakšni novi obrazi(npr. pirate, štere ges osebno podpejran) do prej ali sledi prišli pod okrilje "stricov iz ozadja" in nan nede šlo nikak nači. Torej edina rešitev: ŠTRAJK (neodvisno od politične pripadnosti)!!!!!

Vipko
Tujec

Jožef Horvat, rojeni gobcač. Gopca, gopca, pa nikoli nič pametnega ne pove.Že leta in leta na račun gobca zelo dobro živi. V življenju še ni delal, živi pa na veliki nogi. Naivni ljudje ga pa volijo in volijo. Samo enkrat, da ga srečam na samem, dve leti bo v parlamentu tiho, ker ne bo mogel gobca odpret.

Vipko
Truplo

Kaj pa je naj politik, če ne po svoje "gobcač"? Čeprav malce "out", Donald Trump dobesedno veliko govori, ne pove pa ravno veliko... čeprav ima tudi veliko prav. Neki neopazni politik, kot je Sanders bo težko porazil npr. Clintonovo... nima enostavno imiga, kot temu pravimo. Enako je pri nas, pa v Italiji, pa Franciji... v določenem trenutku je določeni človek na pravem mestu... in to je to.

Nisem neki fan od NSi-ja, niti od Horvata, pa vseeno imam občutek, da se človek trudi. Seveda ga tu in tam kaj "klamfne" mimo, kakor tudi ostali, katere verjetno naš ljubi "Tujec" tako čisla?

Kar se tiče Vaneka oz. mojega soimenjaka: ja, parlament ni ravno humoristična oddaja. Ali je treba nekaj vedeti, ali pa modro molčati. Kaj on poseduje, presodite sami.

@Tujec: "Samo enkrat, da ga srečam na samem, dve leti bo v parlamentu tiho, ker ne bo mogel gobca odpret."

Ti se ne zavedaš, da če tole nekdo iz NSi-ja ali sam Horvat opazi, ravno ti ne boš mogel ali si več upal odpreti "gobca" do konca življenja. Nič ti ne bo pomagalo sedaj "prisluženo" lagodno, z urejenim družinskim življenjem postlano... kajti ko te mogoče obiščejo kriminalisti, boš opazil, da šale več ni. To je dobesedno grožnja na predstavnika oblasti... če še tega ne veš.

In reply to by Tujec

00700 (nepreverjen)

Tujec ali je to grožnja?

Gost (nepreverjen)

Daj no Tujec, saj tudi ti po tvoje gopcaš (pravilno je gobcaš, veliko govoriš pa malo poveš. Smetiš po vseh temah...kot ti je napisal komentator nad mano, za računalnikom se skriješ in mu groziš. Ste tako včasih delali, daj, če imaš jajca, mu to odkrito povej, malo težje kajne.

rabundija (nepreverjen)

zanimivo je to kaje ULTRALEVI -
www.PARLAMETER.si ( Zavod - danes je nov dan) Radića pa SMC v drek namočo.

Ges san do zdaj gvüšen bül ka največ grdih in neprimernih besed pove kakšen SDS poslanec. Vejpa naša "neodvisna" RTV nan nonštop Gorenake kaže pa takše kalibre.

Ali zdaj vidimo ka to od GOOGLA (ja GOOGLE je vrgo v to raziskavo 330.000 ojrof in z svojo tehnologijo mero ka poslanci güčijo) podpreta raziskava kaže na to ka:

-RTV pa POPTV pa tak dale neobjektivno poroča in nan SKRIVLE glavne hujskače pa delomržneže.

Škoda Duško, boukše bi bilo ka ti dale svinjske vice proti JANŠI mlato na MV, vküper z Berto.
Je pa istina ka tvoj profil odgovarja profilon tvojij strankarskih kolegov CELECa, GUJTa, SLAVINECa.

Gost (nepreverjen)

Radič zato, ker se ne strinja z SMC-jevo politiko.

vanek od mujvala (nepreverjen)

Gost (162.158.89.119) Aj ne kvasi norosti. Vaneka je ULTRALEVA struja zbrana okrog strani http://danesjenovdan.si/ namočila zato ker je:
- nej fdv šolanec, ma srmak samo srednjo šolo
- google je pač zmero to kaj je... google se pač ne da slovenskih vicov odavati o ton kak je SMC delovna in SDS pa ze en drek
- pa zanjo ka četudi so ga malo v drek namočili, ka de še itak on proti Janši na Murskon Vali Vaneka špilo. Drugo tak ne ve.

gost1 (nepreverjen)

Poslanec Kupica me močno spominja na Gezo Đubana-idnouk san ga vido za govorniškim pulton....

0000

Horvat se oglaša samo telko ka nekaj lomoče pa predlaga kak bi to in kak bo tisto in ni nič od ničesa

Gost (nepreverjen)

v tem slovenskem parlamentu sedijo samo cirkusanti ki se ukvarjajo sami zase in ne zastopajo državljanov kajti zavedati bi se morali da so prišli v parlament tako da so jih izvolili državljani zato bi morali zastopati državljane

Vipko
Tujec

Zelo različno človek lahko razume to, kar sem zapisal. Nekateri to dobesedno jemljete kot grožnjo človeku, da mu izbijem zobe ali kaj podobnega. Vse je odvisno od tega ali moje zapise bere LEVIČAR ali DESNIČAR. Vsak si to razlaga po svoje. Če je JOŽEF HORVAT tako moralen in krščanski človek, za kakršnega se predstavlja, mu bo mogoče tudi kakšna resnična in pametna beseda dala vedeti, da bo nekaj časa tiho v parlamentu, ker ga bo sram, da ne bo zopet kaj neumnega bleknil. Kapirate ? Poslušajte cele prenose sej parlamenta, pa boste čuli, kakšne klamfe stresa. Kako dolgo je že v parlamentu ? Kaj je v tem času storil za Prekmurje, za malega delovnega človeka ? To se vprašajte, ne pa o nekih grožnjah. Saj, desničarju ne smeš niti prsta pokazati, pa je že vse narobe. Mene bi za en zapisani stavek kazensko preganjali, tajkuni so pa uničili še in še podjetij, pognali na cesto deset in deset tisoče ljudi i nikome ništa. Ja, takšni ste desničarji. Kar se besede GOBCAČ tiče, sem jo na začetku pravilno zapisal, potem sem napravil dve napaki. Se zgodi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice