Konec meseca bodo na javni dražbi naprodaj blagovne znamke podjetja MIP, med drugim tudi blagovne znamke, ki so bile nekoč ponos Pomurja.

Stečajni upravitelj podjetja MIP Janko Maček je objavil razpis prve javne dražbe blagovnih znamk. Ta bo potekala 29. januarja, na njej pa bosta naprodaj tudi blagovni znamki, ki sta bili nekoč ponos Pomurja.

Pomurka je lahko vaša že za 50 evrov

Na dražbi konec meseca bodo naprodaj blagovne znamke Pomurka, z izklicno ceno 50 evrov, Kekec pašteta, z izklicno ceno 100.000 evrov, MIP, z izklicno ceno 2.000 evrov in Kraljica mortadela Gorica, z izklicno ceno 2.000 evrov. Blagovne znamke se bodo prodajalec posamezno.

Za nakup se zanima tudi Flisar

Ob najavi dražbe je Miroslav Flisar, lastnik podjetja Osem d.o.o., ki je pred nekaj leti v Murski Soboti najelo del prostorov Pomurke, kjer izdelujejo Kekec pašteto, povedal, da se tudi sam zanima za nakup blagovne znamke. 

»Realna vrednost blagovne znamke Kekec je bila pred šestimi leti nekje med 175.000 do 230.000 evrov, trenutno je vredna nekoliko manj, koliko manj, pa bo pokazal čas. Bistveno je, kako se bo razpletla zgodba okoli blagovne znake Kekec, ker je ta za nas pomembna, imamo predkupno pravico, kaj to vse skupaj pomeni s pravnega vidika, pa bomo še videli.«

Obenem je povedal, da bodo, če bodo dejansko imeli v lasti blagovno znamko Kekec pašteta, zgradili lasten proizvodni obrat. Pomurke kot take nikoli več ne bo, kvečjemu se bodo prodala ozemlja, objekti se bodo porušili in se zgradili novi, je še prepričan Flisar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice