Blagovne znamke Pomurka, Kekec pašteta, MIP in Kraljica mortadela Gorica bodo prodali na javni dražbi.

Izklicna cena za Pomurko 50 evrov

Ljubljansko okrožno sodišče je na Ajpesu objavilo sklep o prodaji blagovnih znamk družbe MIP DML d.o.o. Pomurka, Kekec pašteta, MIP in Kraljica mortadela Gorica. Blagovne znamke se prodajajo posamezno, najboljšemu ponudniku pa bodo prodane na javni dražbi.

Izklicne cene:

Pomurka: 50 evrov,

Kekec pašteta: 100 tisoč evrov,

MIP: dva tisoč evrov,

Kraljica mortadela Gorica: dva tisoč evrov.

Kot je za Finance povedal stečajni upravitelj Janko Maček, je cene predlagal na podlagi nezavezujočega zbiranja ponudb. Več o dražbi in prodaji omenjenih blagovnih znamk pa si lahko preberete v priloženem dokumentu.

Tudi sam se zanima za nakup blagovne znamke

Miroslav Flisar, lastnik podjetja Osem d.o.o., ki je pred nekaj leti v Murski Soboti najelo del prostorov Pomurke, kjer se nahaja obrat za izdelavo paštete Kekec, je izjavil, da je pričakoval, da bo sklep o prodaji blagovne znamke prišel že pred nekaj leti. Njegovo podjetje Osem je v tem času namreč vanjo vlagalo in so posledično imeli tudi stroške. Pravi, da se tudi sam zanima za nakup, saj blagovne znamke v nasprotnem primeru ne bi pred štirimi leti oživeli.

»Realna vrednost blagovne znamke Kekec je bila pred šestimi leti nekje med 175.000 do 230.000 evrov, trenutno je vredna nekoliko manj, koliko manj, pa bo pokazal čas. Bistveno je, kako se bo razpletla zgodba okoli blagovne znake Kekec, ker je ta za nas pomembna, imamo predkupno pravico, kaj to vse skupaj pomeni s pravnega vidika, pa bomo še videli.«

Predvidena gradnja lastnega obrata

Flisar nam je ob koncu zaupal, da bodo zgradili lasten obrat, če bodo dejansko imeli blagovno znamko Kekec. Zgodba okoli Pomurke se po njegovem mnenju počasi izpeva, hkrati pa je prepričan, da se kot celota ne bo prodala.

»Pomurke kot take nikoli več ne bo, kvečjemu se bodo prodala ozemlja, objekti se bodo porušili in se zgradili novi.«

Pogovori z nekaterimi pomurskimi občinami in župani že potekajo, vsi pa se strinjajo in želijo, da bi obrat deloval na območju Pomurja.  

Foto: Katja Gerenčer

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
petarda (nepreverjen)

Povejte naprej - Kitajcem in Francozom.

jurij vega (nepreverjen)

he heh eh heh heh hehh heh heh hhhe h heh heh heh

Starejše novice