Iztekel se je rok za oddajo pritožbe zaradi nerazveljavitve razpisa za gradnjo druge faze nove ljubljanske urgence.

Ministrstvo za zdravje ni razveljavilo razpisa za gradnjo druge faze nove ljubljanske urgence, ampak bo posel oddalo podjetju Kolektor Koling. S tem bodo izpolnjeni vsi pogoji, da izvajalec začne z gradbenimi, obrtniškimi in inštalacijskimi deli na objektu ljubljanske urgence. Na razpis za izgradnjo druge faze ljubljanske urgence je prispelo pet ponudb, prijavilo se je tudi pomursko podjetje Pomgrad, ki je bilo med cenejšimi.

Najcenejši je bil Kolektor Koling s ponudbo v vrednosti 17,83 milijona evrov. Vendar je kljub temu takrat ministrstvo za zdravje izbralo podjetje SGP Pomgrad, ki je oddalo drugo najcenejšo ponudbo - 18,32 milijona evrov.

Ponudba Kolektor Kolinga pomanjkljiva

Ministrstvo je takrat ugotovilo, da naj bi bila ponudba Kolektor Kolinga pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce. Kolektor Koling se je nato pritožil na Državno revizijsko komisijo. "Ta je ugotovila, da je Kolektor Koling tisti ponudnik, ki je dal ustrezno ponudbo ter da določba glede podizvajalcev ni razlog za izločitev Kolektor Kolinga. Zadnja odločitev ministrstva je znana," pojasnjujejo v podjetju SGP Pomgrad.

Na to odločitev bi se lahko SGP Pomgrad pritožil, a se je rok za slednje iztekel ta petek: "V podjetju smo se odločili, da tega ne bomo storili, kljub našemu prepričanju, da smo kot podjetje utrpeli poslovno škodo ter da so odgovorni s svojimi odločitvami in načinom vodenja postopka na tem konkretnem javnem naročilu kršili zakonodajo."

S pritožbo bi zaustavili gradnjo urgence

Kot pravijo, se namreč zavedajo, da bi s pritožbo ponovno zaustavili proces gradnje druge faze ljubljanskega urgentnega bloka.  "Zato se bomo pri zaščiti naših poslovnih interesov osredotočili na tiste pravne poti, ki same izgradnje v ničemer ne ovirajo. Menimo namreč, da je v interesu nas vseh, da se v prihodnjih postopkih javnega naročanja izognemo napakam, kakršne so se dogajale v tem primeru," še pojasnjujejo v SGP Pomgrad.

Preberite še: SGP Pomgrad na razpis za ljubljansko urgenco

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice