Žensk je v Sloveniji več kot moških, so bolje izobražene, vendar pa zasedajo manj odgovorna in slabše plačana mesta, o čemer je bilo včeraj tudi govora na okrogli mizi Območne organizacije SD Murska Sobota.

Območna organizacija Socialnih demokratov - SD Murska Sobota je včeraj pripravila okroglo mizo, kjer so vidne Slovenke s svojo strokovnostjo in izkušnjami predstavile položaj žensk v današnji družbi.

Ženske mnogokrat pristanemo na svojo nevidnost

Sonja Lokar, predsednica evropskega ženskega lobija poudarja, da smo ženske mnogokrat na svoji karierni poti premalo odločne in ne držimo skupaj, da bi bile bolje slišane. Tudi v politiki še danes mnogokrat teorija enakosti spola zdrži le na papirju. Lokarjeva pravi, da se ženske moramo organizirati kot samostojni politični subjekt z lastno politično voljo ter z lastnimi političnimi pogledi.

Spanje – sanje. To je svet enakih možnosti, različnosti, strpnosti

Predsednica Ženskega foruma SD Ljubica Zgonec Zorko poudarja, da takšno stanje ustvari lahko samo družba, ki čuva svoj planet, živi v sožitju z bogastvom in raznolikostjo narave in s tem tudi s sabo. Družba visokih vrednot in zagotovljenih potreb vseh generacij. Za nastanek take družbe smo odgovorne tudi ženske.

Zahtevajmo preferenčni glas

Evropska poslanka Mojca Kleva izpostavlja pomembnost preferenčnega glasu v slovenskem volilnem sistemu. Proporcionalni sistem s preferenčnim glasom za volivca bo tako dal moč samemu volivcu in ne stranki. S tem bomo pridobile tudi ženske večjo zastopanost v politiki ozitroma bo jasno izražena volja ljudstva.

Ustanovljen Ženski forum SD Pomurja

Včeraj je potekala tudi ustanovna konferenca Ženskega foruma SD Pomurja, na kateri je bila za vodstveno vlogo izglasovana Marija Časar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Spy

SD se očitno pripravla na predčasne volitve.

'Tudi v politiki še danes mnogokrat teorija enakosti spola zdrži le na papirju.'

Smešna trditev. En plastičen primer: vsaka punoleten Slovenec ali Slovenka ma možnost kandiderati za predsednika. Pa naj ženske kandiderajo pač. Što oz. kaj jih pri tem omejuvle? In glede na dejstvo ka je žensk v Sloveniji več si leko komot same izvolijo predsednico tudi brez pomoči moških. In evo, mo meli predsednico...

Ženske moje, če resno mislite ka ste v Sloveniji manjvredne kak moški ste pomoje še nej prišli izven Slovenije...
Slovenija je v ton pogledi med TOP državami sveta.

Starejše novice