Slika je simbolična.
Vlada je določila pogoje obratovanja žičnic.

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, ki natančneje določajo obratovanje žičniških naprav.

Obratovanje žičniških naprav se lahko izvaja v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je določila vlada.

Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljena osebam, ki upravljavcu žičniških naprav ob nakupu vozovnice ali na smučišču predložijo dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. 

Uporaba mask

V zaprtih žičniških napravah je za osebe, starejše od šest let, obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2.

V odprtih žičniških napravah pa je obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2, če med potniki ni prostega sedeža, razen, če gre za otroke, ki so mlajši od šestega leta starost in osebe s posebnimi potrebami. 

Razdalja in čiščenje

Okna kabin morajo biti ves čas, tudi med vožnjo, odprta, razdalja med uporabniki pri vožnji in nakupu vozovnic mora biti 1,5 metra, upravljavec žičniških naprav pa je po zaključku obratovanja v zaprti žičniški napravi dolžan očistiti vse površine, s katerimi so bili uporabniki v stiku. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ground Zero (nepreverjen)

Zato pa mo letošnjo zimo vsi smučali na Jahorini. Naši si pa naj te ukrepe v rit potisnejo.

43234231123 (nepreverjen)

Doktori novinari učiteli policaje itd vsi podkupleni v tej prevari ka nika ne delajo že dve leti do se šli smučat ja navaden smrtnik pa nemre za novo leto vni enoga kujanoga toploga vina spite resan sramota od sramote! Pa pa te pijsale lejko izmišljene okužbe okužile na smučišče daj spizdite že enkrat na smetišče kriminalci podkupleni lažnive!

lulu123 (nepreverjen)

banda lopovska

Čergoli (nepreverjen)

Usrani jashari posrani smrdeči-------govedo

Starejše novice