Fotografija je simbolična
Minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek večkrat potrdil, da bodo uveljavili predkupno pravico v Savi.

V oddaji Tarča na Televiziji Slovenija je včeraj zvečer potekalo prvo soočenje dela političnih udeležencev pred uradnim začetkom volilne kampanje. Ena od tem pogovora je bila tudi prodaja Save.

Minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek je v oddaji dejal, da v zadnjih dneh opaža, da imamo v Sloveniji kar veliko strokovnjakov za področje turizma, kar ga veseli.

»Brez vsakih zadržkov zagovarjam stališče, da morata SDH in KAD izkoristiti in uveljaviti predkupno pravico v Savi, v okviru gospodarnega ravnanja,« je v oddaji dejal Počivalšek.

Ponovno spomnil na zadolženost

Za tem je v oddaji še večkrat trdilno dejal, da bodo uveljavili predkupno pravico v Savi.

Vendar pa je še enkrat izpostavil, da je ključno to, da je sistem Save prezadolžen preko 100 milijonov in da ni bil v stanju investirat.

Poudarja še, da mora Savine bisere v roke dobiti nekdo, ki zna to upravljati. 

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Dobro je Golob fküper sipo Hojsa. Takši kakšen je Hojs pa rejsan lejko sodijo samo v politiko, za drüjgo so nikak nej dobri.

Saaššš

Moraš pa priznati, ka je kak gradbenik (palir). Dober za rušenje.
Pa ešče za voditelja oddaje bi bil dober. Nikomi ne da do besede.
Ma izkušnje iz NOVA 24 TV.
Furt na furt bevska, kak sousidof pes, gda poštaša vidi.
P. S.: Za v politiko bi pa mogo meti nekaj v glavi.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

tghzuj (nepreverjen)

Še dobro, da ne gledam fake nameštalk na TV. Za šišanje ovc je dobro.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Labdarugas (nepreverjen)

Počivalšek laže.

Spostljivost (nepreverjen)

Bojim se, da bo Pocivalsek vse skupaj pozrl in omogocil prodajo Save. Zalosti me, da zivim v drzavi kjer je minister za notranje zadeve g. HOJS. Ta clovek ne pozna vrline spostovanje socloveka. Ljudje smo razlicni, vendar se moramo znati poslusati.

ploplo (nepreverjen)

Povejete mi 1 podjetje kjer je država lastnik in ni monopolist, da je uspešno na trgu?? ne da vsakih 2 leti iz proračuna pokriva izgubo

Sluge (nepreverjen)

Počivalšek bi, samo on nima besede, on ne more zraven. Odločitev o prodaji je sprejel grosupelsko - madžarski služabnik, ki je na tej strani bog i batina za njih.

Počivalšku, ki je imel glede bodočnosti slovenskega turizma drugačne želje je bil zdaj izdan račun za vse male bombončke, ki jih je bil deležen v teh dveh letih deležen. Po domače: Počivalška so izigrali, kakor vse, ki so prodali svojo dušo Mefistu. Počivalšek je v tem trenutku brezzobi psiček, ki laja.

Je pa navdušil Golob. Bo potreboval nekaj časa, da popuca gnoj okoli sebe, ki se bo zdaj lepil na njega; kot je to moral storiti Drnovšek. Še zdaleč Golob ni tako naiven, kakor to prikazujejo in kakor bi to želeli verjeti v SDS -u in KUL -u.

Po videnem: SDS - u in satelitom se obeta desetletje teme; za Janšo in njegovo politiko je to slovo. Na KUL -ovi strani pa bo Golob odžrl glasove vsem; mogoče najmanj Levici; kakšno stranko KUL -ovega četvorčka pa lahko pojav Goloba pahne pred parlamentarni prag. Največ pa bo izgubil SD.

A nekaj je definitivno: Golob je že na čelu zdajšnje opozicije in volitve bodo samo potrdile njegovo mesto na čelu nove slovenske vlade. Kar je povedal danes v Tarči je natančno tisto, kar po dveh letih nočne more želi slišati večina Slovencev.

. (nepreverjen)

sigurno ja, ka so počivalšega nasrali. on je vse nas druge nasral. vidli so ka so jim dnevi šteti in so vzeli kaj se vzeti da. jebe se jim za slo vence.

In reply to by Sluge (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Što je pa nastavo Hojsa? Ha? Nej je samo tak "minister" grato. Mogauče pa zna dobro zijdate? Verjetno pa nite tau nej.

. (nepreverjen)

KUPITI, VLOŽITI MILJONE, potem pa prodati naprej za nižjo ceno.

Starejše novice