Kako dobro poznate kampanjo Tokrat grem volit?

Maj ni več daleč. Že kmalu se bomo odpravili na volišča in odločili, kdo nas bo zastopal v Evropskem parlamentu. Tudi v Pomurju tako že vse od jeseni poteka kampanja Tokrat grem volit, ki državljane EU poziva k čim večji udeležbi, sodelovanju v demokraciji in sprejemanju odločitev na podlagi vseh pomembnih informacij.

S pomočjo spletne strani Tokrat grem volit se lahko neformalno zavežemo, da se bomo udeležili volitev v Evropski parlament, in k aktivnemu državljanstvu spodbudimo tudi druge.

Pri realizaciji kampanje pravzaprav pomagajo pretežno prostovoljci, ki jih je danes že več kot 300. V podatkovno bazo pa se je medtem vpisalo že 11.000 Slovencev. Odzvale so se tudi številne znane osebnosti. Kdo vse sodeluje in kakšne aktivnosti pripravljajo pred letošnjimi evropskimi volitvami pa preverite v priloženem video posnetku. 

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice