Foto: Jure Banfi (simbolična)
Vlada bo na današnji seji predvidoma pretresala ukrepe, ki bodo v veljavi po 12. aprilu in sprejele spremembe vladnega semaforja sproščanja ukrepov.

Kot piše STA, naj bi po neuradnih informacijah svetovalna skupina za covid-10 predlagala vadi, da so tudi v primeru epidemiološkega stanja, ki ustreza rdeči fazi semaforja, odprti vrtci in osnovne šole, medtem ko bi se srednješolci izobraževali izmenjaje en teden na daljavo in en teden v živo.

Trenutni semafor v rdeči fazi predvideva, da varstvo oziroma pouk za vrtčevske otroke in osnovnošolce v prvi triadi poteka po programu C, ostali se šolajo na daljavo.

Konec policijske ure in odprtje teras v oranžni fazi

Svetovalna skupina predlaga, da se v oranžni fazi semaforja odprejo tudi srednje šole, ne le za zaključne letnike srednjih šol po programu C. Po predlogu svetovalne skupine bi v rdeči fazi bilo omogočeno gibanje na prostem tudi med 22. in 5. uro, in sicer individualno ali več članov istega gospodinjstva.

Poleg tega so po neuradnih informacijah Slovenske tiskovne agencije predlagali, da se v oranžni fazi odprejo gostinske terase po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter da maske na prostem ne bi bile več obvezne, razen če ne bi mogli ohranjati dvometrske medsebojne razdalje.
 

Trenutni načrt sproščanja ukrepov, ki naj bi bil nekoliko dopolnjen.

Danes bi bili oranžni

Vladi predlagajo še ustrezno nadomestilo za tiste, ki so v izolaciji zaradi okužbe z novim koronavirusom in v karanteni zaradi visokorizičnega stika, je neuradno izvedela STA.

Sedemdnevno povprečje okužb na dan je sicer v torek znašalo 889, s čimer bi se - če ne bi bilo začasnega zaprtja države - uvrščali v oranžno fazo epidemije. Se pa je to povprečje prejšnji teden že povzpelo nad tisoč, ki je meja za prehod v rdečo fazo, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pomurc (nepreverjen)

Kakšen lockdown?? Zaprli so šole, vse ostalo je bilo odprto. Številke okužb in hospitalizacij še vedno iste oz. celo slabše. Pa koga majo oni za norce??

buko (nepreverjen)

ti se preveč sekiraš

In reply to by pomurc (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

bom v bruslji predlagala da se gostilne za vedno zaprejo
Alkohol je uničil na milijone ljudi
in povzročil ogromno trpljenja
Dedi naj bodo doma
ne pa da hodijo gledat debelo ritne
na pol oblečene kelnarce v gostilno
Mi jim doma lahko prav tako dobro postežemo

Tihi (nepreverjen)

He He ...dobra...

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

kar en (nepreverjen)

Samo tista debelo ritna se ti po 10 špricerjih še smeji, doma pa te gleda kot hudič.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

Tanja če ga boš še dolgo srala
te bom vključil k mojima dvema odsluženima prostitutkama

In reply to by kar en (nepreverjen)

Kelnarica (nepreverjen)

Gospa, enim so nam gostilne delovno mesto.. In nismo vse kelnarice napol oblečene in debeloritne.. Če pa vas dedc beži v gostilno, ga očitno doma slabo postrežete.. Da se vedno raje gleda debeloritne kot pa vas..

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Starejše novice