Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je v včeraj na delovnem obisku v Pomurju ogledal, kako potekajo zaključna dela na prvi etapi izgradnje južne obvoznice v Murski Soboti.

Dela na prvi etapi izgradnje južne obvoznice v Murski Soboti obsegajo traso ceste v dolžini 2,7 kilometra, nadvoz čez železniško progo Pragersko-Hodoš, dve krožišči, priključek s Tomšičevo ter pet deviacij poljskih poti, namestitev prometne opreme in signalizacije, preureditev oziroma zaščito komunalnih vodov ter aktivno protihrupno zaščito za naselje Bakša v skupni dolžni 294 metrov.

Gradnjo tega projekta v vrednosti 6,1 milijona evrov sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj, ki bo prispeval 80 odstotkov sredstev. Medtem bo Mestna občina Murska Sobota primaknila dobrih petnajst tisoč evrov.

Dela potekajo po načrtu

Minister Gašperšič je po ogledu dejal, da dela napredujejo v skladu s časovnico. Ob tem je izpostavil, da je v izdelavi že projektna dokumentacija za drugo etapo, ki vključuje nadaljevanje izgradnje obvoznice od Plese do Čarde. Odkupi zemljišč bodo končani še v tem letu, gradnja pa je predvidena v letu 2020.

»Če se bodo dela uspešno nadaljevala, lahko pričakujemo, da bo promet po odseku obvoznice stekel že maja naslednje leto. Po celotni pa leta 2019. Za zdaj vsa dela potekajo po načrtih tako časovno kot finančno,« pravi Gašperšič in dodaja, da so v tem mandatu zagotovili precej večji obseg finančnih sredstev za vlaganje tako v cestno kot tudi železniško infrastrukturo.

Letos zagotovljenih dvesto milijonov evrov

V letu 2015 je država imela na voljo le nekaj deset milijonov evrov za investicijsko vzdrževanje in obnovo cest.

»Letos pa imamo na voljo kar dvesto milijonov evrov, naslednje leto pa še celo več. Zaradi visokih vlaganj sem prepričan, da bo v Murski Soboti poleg južne obvoznice izveden še marsikateri drug cestni odsek,« trdi minister.

Obnova ceste Murska Sobota-Gederovci in krožišče pri bolnišnici

Direktor Direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko je povedal, da je za drugo etapo soboške obvoznice pripravljena dokumentacija projekta:

»Odkupi zemljišč se bodo nadaljevali in računamo, da bomo v letu 2019 izvedli tudi sam razpis za gradnjo,« hkrati dodaja, da načrtujejo ureditev celotnega odseka ceste Murska Sobota-Gederovci v dolžini 7,2 kilometrov.

V teku pa so postopki za pridobitev zemljišč za ureditev krožišča pri Splošni bolnišnici Murska Sobota, katerega ocenjena vrednost gradbenih del znaša skoraj pol milijona evrov. Priprava razpisa za izvedbo gradbenih del pa se bo začela predvidoma v drugi polovici leta 2018.

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Dragi moj minister, župan in ostali neodgovorni! Vsekakor moram pohvaliti genialne strokovnjake, ki vodijo to gradnjo. Tako se morajo vozniki iz smeri Bakovec že 5 mesecev voziti po luknjastem makadamu, saj krožišče nastaja z brzino steklega polža. Vsak ki se vsaj malo razume na zadevo, bi najprej dokončal obe krožišči, da bi promet lahko nemoteno stekel v smeri Rakičana in Bakovec. Šele nato bi prišla na vrsto gradnja cest in nadvoza čez železniško progo. Mogoče pa je cilj čimveč časa kratkočasiti voznike, ki se morajo voziti po luknjah in cestnem prahu. To bo prava EU cesta, saj na Bakovski cesti uporabljajo kamnite kocke pripeljane iz Češke, ki jih ročno vgrajujejo, kar zelo dvigne kvaliteto te ceste. Še dobro, da niso pripeljali kamen iz Portugala.

čarnobejli (nepreverjen)

Pa prosin lepou daj naj nešče že ednok dene znak prepoved zavijanja proti domu za ostarele v rakičani, gledano iz rakičana proti soboti.

Čika-pajo (nepreverjen)

Ja tisto uvodoma je zelo dobro komentirano, spodnji komentar pa ni na mestu. Zakaj, dokler ne bo urejena cesta do bolnšnice, z dodanim pasom ter krožiščem, si nikakor ne more država privoščiti da bi uvedla enosmerni promet do doma starejših. Poglej recimo samo primer, ko se je zgodila nesreča pred bolnišnico in je bil celotni promet v bolnišnico ter dovozi v bolnišnico onemogočen in je to trajalo kar nekaj časa. Sedaj se pa postavi da si ti v reševalnem vozilu in je vsaka sekunda važna za tvoje življenje.Je pa res da bi to moralo biti urejeno, že z urejanjem gradnje urgentnega centra.

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

Kageste (nepreverjen)

Ti @"čb" situacijo malo širše pogledni. Tan je od lani, z zapornico zaprejto parkirišče delavcov doma za starejše in vhod v vrtec z parkiriščom. Misliš, ka do se Rakičanci vozili v Soboto obračat, ka do lejko deco v vrtec pelali?

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

nevejn či mijslimo isto? Ne gučijn za vrtec, pa nej za bolnico, gučijn enon križišče pred kak se ide za bolnico, tan proti zdravstveni šoli in domi za ostarele, bi samo znak za prepovejdano zavijanje lejvo trbelo djati, ka se ne stavla cejloga prometa notri v rakičan, ker na ton križišče tak nega dodatnoga pasa, kak par metrov dale

In reply to by Kageste (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Oglejte si samo sliko ministra na ogledu krožišča na Bakovski cesti. Vkljub skoraj polletnemu "zavzetemu" delu je še vse v razkopanem stanju. S takšnim tempom ne bo končano tja do spomladi. Glavno je, da sta minister in župan zadovoljna. Vozniki pa lahko med vožnjo po jamah na glas preklinjajo.

Obvoznica de (nepreverjen)

čarni vrag ne filozofejraj, tistih 100 metrov ka se pelaš po makedami pa je valjda nej takšen problem, glavno ka se šinfa, gradbinci že znajo zakoj je tak.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

22222222222222 (nepreverjen)

Mogoče samo kda boš ti zgornji pametnjakovič naleto na beton vrženi prek ceste -betonski robnik
na deli ge se vozijo piciklini e boš mogoče vido pa znau ka ma te zgoraj prav. Pa nej zaradi oslarij šere delajo izvajalci liki zato ka boš znau ka je nadzor zelo pomanjklivi-delajo ka ščejo.

In reply to by Obvoznica de (nepreverjen)

Obvoznica de (nepreverjen)

Da boš tij malo pametnejši več ne boš norije pijso, vej pa tan ge se gradi je stanje nej vsakdanje, samo gospoda bi se rada po tepihi vozila. da doma kaj delaš maš glij tak kaj razmetano.

In reply to by 22222222222222 (nepreverjen)

lolo (nepreverjen)

glej če bi se tij vsaki den najman 2x vozo po tej cesti bi razumel!

In reply to by Obvoznica de (nepreverjen)

Bubek (nepreverjen)

Naj bi g.Jevšek pokazo ministri nekaj ulic v MS,v kakšon slabon stanji so,ka bi se minister križo znankar,kda bi ga po Kroškoj pelo

Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

... keri premišlavlete s svojof glavouf si tou preštite
https://www.facebook.com/joze.bonifarti/posts/2023767407663721

Obvoznica de (nepreverjen)

Ja Jože tou ka je napijsano je se rejsan, rejsan pa je glij tak, ka so čista se vlade Slovenijo zapravlale od prve do zadnje. Si politiki samo glejdajo za svoj žep. Tou so lejvi, desni pa sredinski ,si so isti, banda lopovska pokvarjena.

In reply to by Jožef BONIFARTI (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, ka je v toj državi vse bob ob steno. Najprej bi naj napravili in asfaltirali krožišča, da bi bil promet čim manj moten. Zdaj pa delajo ti dve krožišči že skoraj pol leta. Redno spremljam "potek del". Včasih je na gradbišču nekaj delavcev, potem cele dneve nega nikoga. Nadvoz preko železniške proge še niso niti začeli delati. Glavno ka je minister s potekom gradnje zelo zadovoljen.

kanžor

Ena napaka velka je tudi železnica .Vsi so se privlekli iz Ljubljane ter žrli in žlepali so ob otvoritvi elektrifikacije proge .Slikali so vse in vsakega buđovana .Ali začuda da električna lokomotiva pela dnevno samo dvakrat ostalo pa dizel ropoče tak ka malo ne grataš glüji .Mogoče gospodje ali pa Jevšek znajo kaj o tem kako dolgo še bomo poslušali to ropotanje ?

rabim (nepreverjen)

Bravo ker vladni PR ovci ne znajo prekmurso bom napisal v Slovenščini. Barabe vladne samo da so se slikali v tihih vlakih so se vozili mimo sobote zdaj pa dizelce na polno mimo

In reply to by kanžor

Tujec 2

Ne vem, zakaj nekateri lažete na tem portalu. Resnica je ravno nasprotna od tega, kar si zapisal. Dizel lokomotiva samo dvakrat na dan, ostalo vozijo električne !

kanžor

Čuješ ne bodi pa pameten .Par metrov stran živim pa vidim kako in kaj za to ne motaj ,če ne veš

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Lažeš !!!!!!!!!! Danes vozijo večinoma električne lokomotive ! Vsaj skozi Soboto. Le jih na Goričkem zamenjate z dizlovimi pa res ne vem. Kje je zamenjalnica lokomotiv ?

In reply to by kanžor

lolo (nepreverjen)

škoda ka so pelajli kda so se tej tan šetali ka bi z velkim gasom človek mimo leto pa jih malo zakadil....

vodka (nepreverjen)

@čarnobejli- san istoga mišljenja ka bi se tan moglo prepovedati zavijanje levo zatou ka je par metrov pas za zavijanje levo. Ta stvar me že lejta mantra ka bi jo trbelo napraviti.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem, zakaj nekateri lažete na tem portalu. Resnica je ravno nasprotna od tega, kar si zapisal. Dizel lokomotiva samo dvakrat na dan, ostalo vozijo električne !

Ne boste verjeli zakaj sploh še vozijo diesel lokomotive, čeprav je vožnja dosti dražja. Na železnica imajo še nekaj strojevodij, ki so nekaj let pred penzijo in se jih ne splača prešolati na električne lokomotive. Najprej nisem verjel, a pri nas je vse mogoče.

Tujec 2

To lolek, ko tako kritiziraš slovenske železnice, kaj ne veš, da ima tvoja stranka SDS že desetletji vodilni položaj na SŽ in ves vodilni kader je njen oziroma vaš ? Sam sebi v skledo serješ !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kje jaz kritiziram slovenske železnice? Samo navajam dejstva. Kot kaže čitaš, a kaj pomaga, če pa prečitano ne razumeš. Kar se pa tiče tvojega nabijanje z SDS. Nikoli nisem bil član. Res pa poznam Čarlija Šiftarja, ki je bil nekoč poslanec stranke SDS.

Tujec 2

Bojiš se priznati. Te je sram ?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si manijak. S tabo je vsak dialog zaman. Javi se pri svojem zdravniku, dal ti bo napotnico.

Tujec 2

Preberi si, kaj si zapisal o strojevodjih, potem se pa vprašaj po svoji pameti !!!!!!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

~ (nepreverjen)

dela se počasi, ker so lokalne volitve komaj naslednje lete, odpirati pa je treba 10 dni pred volitvami...

čarni vrag (nepreverjen)

Preberi si, kaj si zapisal o strojevodjih, potem se pa vprašaj po svoji pameti

Moja pamet je že v redu, brigaj se rajši za svojo. Očitno ti šepa razumevanje teksta, pri 68 letih nič čudnega. To o strojevodjaj sam si nej sam zmislo, ampak izvedel od človeka, ki je zaposlen na SŽ. Bi ti človeka, ki ima leto ali dve do penzije poslo na šolanje za električno lokomotivo? To ne bi imelo smisla.

Tujec 2

In ti si si na račun te pravljice izmislil, da pri nas vozijo samo dizel lokomotive. Če bi živel res par metrov od železnice, bi videl, da v zadnjem času vozijo večinoma električne lokomotive ! KAKO DOLGO TRAJA PREŠOLANJE STROJEVODJE IZ DIZEL LOKOMOTIVE V ELEKTRO LOKOMOTIVO ? Daj, ne delaj norca iz sebe ! Da človek zapiše, da v Prekmurju vozijo dizel lokomotive zato, ker nimamo dovolj strojevodij za elektro lokomotive lahko zraste samo na zeljniku človeka blizu SDS. Po zdravi pameti in logiki, imamo premalo elektro lokomotiv ( nakup novih stane precej ! ), zato vozijo tudi dizel lokomotive. Idi malo na luft in na volitve !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

dela se počasi, ker so lokalne volitve komaj naslednje lete, odpirati pa je treba 10 dni pred volitvami...

Mislim, da imaš prav. Vseeno me zanima kak mislijo spelati obvoznico med Bliskom in Inkubatorjem.

bbraleccc_ (nepreverjen)

Lepo se vidi kako se dela samo kjer so ta "pravi župani " na oblasti. Za preostalo podeželje pa jih briga. A preostali Prekmurci ne živimo v Sloveniji? Smo drugo razredni državljani?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice