Na 5. izredni seji MOMS o problematiki nerednega financiranja RIS Dvorec Rakičan, pogodbi o sofinanciranju javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan v letu 2014 in tudi o prireditevi Ples – noč čarovnic 2014.

Na včerašnji peti izredni seji Mestne občine Murska Sobota so svetniki največ časa posvetili točki nerednega financiranja RIS Dvorec Rakičan.

Zamujanje s plačili vpliva na uspešno delovanje zavoda

Mitja Slavinecje predstavil težave s katerimi se spopada javni zavod RIS Dvorec Rakičan, odkar je bil imenovan in je nastopil z mandatom novo izbran direktor zavoda, Robert Celec. Od zaostajanja pri sofinanciranju s strani mestne občine in zamujanja s plačili, kar vpliva na sicer uspešno poslovanje zavoda. Likvidnostne težave, ki so posledica nerednih plačil, vplivajo tudi na ugled zavoda.

Za zamujanje plačil krivo nesprejetje proračuna

Župan Anton Štihec je pojasnil, da se iz mestnega proračuna ne more pokrivati negative tržnega dela delovanja RIS Dvorec Rakičan, občina financira le javni zavod in krije stroške za zaposlene zavoda ter stroške delovanja javnega zavoda in ne njegovega tržnega dela. Štihec je nadalje še pojasnil, da plačila zamujajo, ker se je zamujalo s sprejetjem proračuna in ker iz zavoda niso dobili odgovora na vpogled poslovanja zavoda. Del sredstev pa je sicer bil nakazan ob sprejetju proračuna za leto 2014.

Župan zaradi nepravilnosti naročil revizijo

Štihec je izpostavil nekaj nepravinosti zaradi katerih je tudi naričil revizijo, kot predstavnik ustanovitelja zavoda ni dobil vpogled v poslovanje zavoda, z direktorjem zavoda Celecem ni našel skupnega konsenza, pokazale pa so se tudi nepravilnosti pri pogodbi za plače zaposlenih na zavodu. Revizja še ni končana in ni še končnega poročila.

Na koncu konstruktivni dogovor in kompromis

Svetniki so po dolgi razpravi so se svetniki strinjali, da se podpiše pogodba o sofinanciranju in se tako končno sprostijo sredstva namenjena RIS dvorec Rakičan. Predlagali so podpis sklepa v dveh odstavkih, podpis usklajene pogodbe o sofinanciranju RIS-a, katerega bosta podpisala župan MOMS Anton Štihec in direktor RIS dvorec Rakičan Robert Celec. Občina se zaveže izplačilu sredstev za plače vseh redno zaposlenih v RIS dvorec Rakičan in kritje stroškov javnega zavoda.

Prireditev Ples Noč čarovnic 2014

Na seji so sprejeli tudi pravno formalno podporo mestne občine Murska Sobota in dogovor pri pomoči organizaciji dogodka, pridobitvi potrebnih dovoljenj in soglasij za organizacijo prireditve. Organizatorji in tudi župan se strinjajo, da prireditev predstavlja prispevek k turistični ponudbi in služi prepoznavnosti MOMS.

Nakup hidravlične avtolestve – projekt »Rešujmo skupaj«

V sklopu 5. izredne seje so svetniki sprejeli sklep za podpis pogodbe za nabavo hidravlične avtolestve na tovornem vozilu, v sklopu projekta »Rešujmo skupaj«. Nabava gasilske avtolestve predstavlja največji strošek v sklopu celotnega projekta, katerega ocenjena celotna vrednost znaša nekaj čet 1,6 milijona evrov, od tega krije MO Murska Sobota skoraj 1,1 milijona evrov. Od tega je strošek avtolestve skoraj 1 milijon evrov.

Simon Rubin

Tagi

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zima.bella

Joj, posnetek te seje si morate ogledati! Bestseler leta 2014!
Že pred halloween-2 RIS-a Rakičan je bil izveden ples čarovnic.
Zadeve pa ne komentiram,
ker bi me moj komentar odvedel direkt na sodišče.

Očividec

Razumem te čisto zima.bella. Pred nekaj časa sem bil zaradi ene zadeve prisoten na eni izmed sej mestnega sveta. Od takrat naprej se mi dobesedno gabijo. Eno je, kar se vidi na televiziji v prenosu, drugo pa je kar se tam dogaja v živo. Eni svetniki se medtem ko je drugi na govornici v klopeh norčujejo z njega, smejijo, zabavajo, naglas komentirajo z pomenljivimi in žaljivimi komentarji, skratka obnašajo se kot v tretjem razredu osnovne šole. Kar je najhuje je to, da so to svetniki z akademskimi nazivi, magistri in doktorji. O imenih nebom rajši iz istega razloga kot ti.

Televizije bi morale prenašati tudi dogajanje v svetniških klopeh. Saj ni tako težko, eno kamero se postavi še spredaj in naj snema nazaj v klopi, da bodo občani videli kako se obnašajo svetniki, ki smo jih izvolili in ki jih plačujemo iz davkoplačevalskega denarja.

mađister (nepreverjen)

lejko štoj da link,oziroma pove ge se lejko vidi ta seja ?

gost (nepreverjen)

Odlično, ka je bila tik pred volitvami ta izredna seja. Na njoj smo v "najlepši luči" lejko vidli kak "naši" (Slavinec, Gujt, Milošević) branijo "našoga" Celeca, šteroga so postavili za direktora RIS Rakičan.

V nulo smo lejko vidli princip delovanje soboškoga mestnoga sveta zadnja štiri lejta, ki je bilo sicer odlično opisano na http://sobotainfo.com/comment/102935#comment-102935

Takšen mestni svet ne zagovarja občanov šteri smo jih izvolili, ampak ozke interese določenih osebkov v mestnem svetu, ki so ga totalno uzurpirali za osebne (tudi finančne) koristi.

zima.bella

Ja, ta seja nam razkrije čisto vse!
Nobenega predvolilnega boja več ni treba, lahko gremo direkt na volitve.

O bog, hvala ti za to sejo!!!!!

hihi (nepreverjen)

Zdaj gli gledan na tv idea

zima.bella

RE: hihi (92.37.118.12)
Si gledal........ no in tvoj komentar?
Samo, svetujem previdnost pri komentiranju, ker, kot si lahko slišal, se ovadbe rade vlagajo!

Dr magister (nepreverjen)

To nemres. Vrvati ja majo eni dr. In magisterske nazive.

zima.bella

A ne, da Štihec prijateljev sploh ne potrebuje - ko pa ima tako "kvalitetne" sovražnike!?
O titulah pa: na koren besede mag.... se lahko marsi kaj prične, pa na dr.... tudi!

favšija.bella (nepreverjen)

Človek ne more verjeti kakšen poden se vlači po teh komentarjih. Najbolje je, da se po vaše vrnemo v komunizem, kjer so najvišja mesta prevzemali partijski kadri brez izobrazbe. Vaš štihec vam bo delil diplome, vi pa boste kapoji. Bog se usmili Sobote pod še enim štuhčevim mandatom.

hihi (nepreverjen)

favšija.bella (23.247.129.234),žalostno je to,da taki, ki imajo take titule delajo škodo mestni občini.Se spodobi ,da se nek svetnik z takim nazivom stepe na veselici ???Ali se spodobi da se kak poslanec z dr nazivom skrega z kelnarom zakaj nimajo takega vina kot ga on želi in če ne ve kdo je on ??Ali se spodobi tako vedenje na seji mestnega sveta,da le oni vejo kaj je prav vsi drugi pa nič ?
Pogledal sem izredno sejo in ugotovil,da se je odvijala isto kot vse ostale štiri leta :-( Opozicija si ne da nič dopovedati,zdaj bi že osnovnošolcu bilo jasno kdo tu koga zavaja in da ni pošteno da so eni direktori drugi v nadzornem odboru in obratno imena pa so skoraj vedno enaka.Mogoče kdo vidi v tem svetlo prihodnost naše MURSKE SOBOTE ?? Verjetno ja ,teh par svetnikov in njihovi kolegi,saj bodo imeli korist.Kdo bo verjel tem,ki so sedaj 4 leta vse zabremzali,samo,da sedaj lahko šinfajo kako se nič ni naredilo,čeprav se je in bi se še dosti več,če nebi opozicija bila takšna kot je bila.Srčno upam,da jih nikoli več ne bo v mestnem svetu.Je to način kako je opozicija hotela zastraševati vse neenako misleče?http://shrani.si/f/3m/2r/4tZH6Lo5/pomurec2.jpg
http://shrani.si/f/j/lf/3BKQMrlc/pomurec3.jpg

zima.bella

RE: hihi (92.37.118.12)

hi-hi, a se tudi tebi dogaja, da, ko pogledaš nick "favšija.bella (23.247.129.234)"
in potem zapreš oči, ugledaš en točno določeni mili obrazek?

hihi (nepreverjen)

zima.bella he he itak ;-)

favšija.bella (nepreverjen)

Kakšne gluposti kvasiš hihi. Kaj pa je škode občini, če se dva pijana svetnika stepeta ? Pa še Dundek je pričel in zgrabil Celca za vrat. Kaj skrivate priimke, saj cela SObota zna, da je Dundi Celeca počil, potem pa dobil po pi... tako, da je krvav odjadral domov in ni poklical policije. Zakaj ? Ker je vedel da je kriv. Pošteno !!! Človek je vsaj po batninah ohranil dostojanstvo vaškega pretepača, ki je fasal batine.

Ostale budalaštine, ki jih navajaš pa so itak jasne tebi in tem ki so s tem portalom povezani s Štihcem in njegovim bratom. Kiri bo pa zbrisal ta komentar ;-)

zima.bella

Truplooooooooooo, kje si?
Bi nam ti razkril ta pravo resnico?

92.37.118.12 (nepreverjen)

A je kdo pogledal IP od teh nickov ? 3 nicki z istega skritega naslova ha ha. Ma nemoj. Jaz tudi vidim obrazek ... siv, debel in tak, ki ga za dober mesec več noben ne bo povohal ;-)))

copicar1

favšija.bella (23.247.129.8),šten pa šten pa šten ;-) Mađister ste to vi ? Po pisanju san skoraj gvušen ?Halo pa kak vas je nej sran v mestnem svetu ka delate ? eden se je šolo kak more v kamero gledati in paziti kera ga snema drugi pa tak cirkusanta tan špila in svoje frustacije kaže.Ljudje božji,če van je mar kaj za Soboto se trbej čimprej rešiti teh parazitov ka eden drugomi direktorske stolčke davle za zahvalo pa njemi je te nadzorni v njegovem javnem zavodu. Pa to ka se pri nas dogaja se niti v beli Jankovičevi Ljublani ne dogaja.

zima.bella

favšija.bella (23.247.129.8) zapisal si: zgrabil Celca za vrat

Narobe sklanjaš osebno ime Celec.

Pravilno gre takole:
1. IMEN. kdo ali kaj? Celec
2. ROD. koga ali česa (ni)? Celeca
3. DAJ. komu ali čemu? Celecu
4. TOŽ. koga ali kaj? Celeca
5. MESTN.pri kom ali pri čem? - Celecu
6. OROD. s kom ali s čim? - Celecom

Veš, da, če človeka narobe poimenuješ, ga lahko morebiti celo užališ.

zima.bella

Dečki, ne morem se upreti;
če pa to zdaj ne paše sem, naj mi konj crkne!

https://www.youtube.com/watch?v=PUBVSUd5okw&index=9&list=PLFF52AA0349A1…

gost (nepreverjen)

@zima.bella
sklanjati ne veš. Rajši se ne brukaj. Celec, Celca. Mihec, Mihca. Drekec, drekca...

zima.bella

RE: gost (78.153.43.57)

No, pa sklanjajmo po tvoje:
Celec:
Celec, Celca, Celcu, Celca, Celcu, Celcm

drek:
drek, drka, drku, drka, drku, drkom

Tako bo pa prav, a ne, slavist?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice