FOTO: Facebook (Pivohram Golar)
Družinski lokal družine Golar se poslavlja.

Žalostna novica za ljubitelje piva in burgerjev v Pomurju. Pivohram Golar, ki je od leta 2014 razvajal goste na Jurkovičevi ulici v Gornji Radgoni, je namreč dokončno zaprl svoja vrata. 

Kot so zapisali na uradni Facebook strani lokala, je sicer težki odločitvi botrovala predvsem zahtevnost vodenja obrata:

»V življenju je včasih potrebno sprejeti težke, a ustrezne odločitve. Odločili smo se, da Pivohram zapremo. Predvsem zato, ker si glavi družine po veliko letih vodenja zelo uspešne firme in po avanturi v gostinstvu enostavno zaslužita počitek.«

Ob tem so se spomnili vseh lepih – pa tudi nekaj težjih trenutkov, ki so se zvrstili v minulih letih. Prav tako pa so se zahvalili vsem obiskovalcem, zaposlenim in dobaviteljem, ki so z njimi pisali zgodbo o uspehu ter jim zaželeli vse dobro tudi v prihodnje.

Njihov zapis spodaj objavljamo v celoti:

"Dragi obiskovalci pivohrama, ljubitelji odlične hrane in piva, Pivohram je zaprl svoja vrata.

Za nami je ogromno lepih pa tudi nekaj, sicer redkih, težkih trenutkov. Kot življenje.

Pivohram je bil leta 2014 resnična noviteta, kulinarična in pivska popestritev za celotno okolico. Bili smo pub s povsem novim konceptom v Sloveniji. 

Bili smo povsem prvi lokal v Sloveniji, ki je ponujal le izbrana in vrhunska craft piva, piva trapistovskih pivovarn in tradicionalnih pivovarn s svetovnim slovesom po kakovosti, brez nekakovostnega cenenega piva.
Bili smo med le peščico lokalov, ki so začeli zgodbo z burgerji nove generacije in smo močno prispevali k prepoznavnosti burgerjev, ki jih danes najdemo že skoraj v vsaki gostilni. Bili smo, žal še vedno, redek primer lokala, ki je podpiral lokalne pridelovalce hrane. Kolikor je bilo zelenjave/vrtnin moč nabaviti pri sosednjih lokalnih pridelovalcih, smo jo pokupili, nabavljali smo meso od domačega in zelo priznanega mesarja. Zamrznjenega predpripravljenega programa različnih dobaviteljev sploh nismo poznali, kar je redkost. Vse omakice in sladice so bile narejene pri nas, v naši eni in edini kuhinji. Nikoli bližnjic, sveže in ogromno dela.

Upamo, da smo koga razvadili s kakovostjo in koga prepričali v koncept kakovostnih surovin, iz katerih se sveže pripravlja odlično in kakovostno hrano, ki je za nas edino vodilo. 

Trudili smo se ustvariti prijetno in nevsiljivo atmosfero in ponuditi gostu kar se da dobro izkušnjo v celoti. 

Vse napisano ste mnogi od vas prepoznali in nas nagradili s številnimi priporočili in dobrimi ocenami po različnih spletnih platformah. Hvala. Leta 2018 nas je za odličnost v svoj izbor zajel tudi vodnik po gastronomiji Gault & Millau. 

Seveda pa se je tudi pri nas kdaj pa kdaj kaj zalomilo in kdo ni bil zadovoljen ali celo razočaran. Vsem tem se resnično iskreno opravičujemo.

Pivohram Golar je bil družinski lokal družine Golar. Voditi lokal, še posebej s takim konceptom in na takem nivoju je zelo stresna in naporna stvar. V življenju je včasih potrebno sprejeti težke, a ustrezne odločitve. Odločili smo se, da Pivohram zapremo. Predvsem zato, ker si glavi družine po veliko letih vodenja zelo uspešne firme in po avanturi v gostinstvu enostavno zaslužita počitek.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali in obiskovali. 
Hvala vsem zaposlenim.
Hvala vsem dobaviteljem.
Vsi ste bili del super zgodbe.
Lepo pozdravljeni, imejte se radi in vse dobro v 2020 in naprej!

Družina Golar"

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ker so hmeljarji (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

zlocinci

takopačje (nepreverjen)

z Dorino sva odila ta na pivo . škoda ka mo pa zaj. ? pa malo na radgonski grad. vej škoda...

pivoljub (nepreverjen)
Kaj pa glifozat (nepreverjen)

... ki povzroca raka

In reply to by pivoljub (nepreverjen)

glifosat... (nepreverjen)

... je pri tebi očitno povzročil padec inteligence.

In reply to by Kaj pa glifozat (nepreverjen)

Rdeča Zvezda (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nikakršna škoda,pa niso ljudje blesavi,za ta denar se drugje 5x boljše naješ in napiješ.

gost4321 (nepreverjen)

vsakomi svoje... kdo je hodo ta mu teh 10€ ni bilo škoda... vseeno boljše kak pa mcdonalds....

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Smeh (nepreverjen)

date njemi minus, ker je pravo istino? :D Golar je nej G od Golara iz leta 2014 in 2015....

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Mura14 (nepreverjen)

Saj je ze cas bil, ka vse od hrane pa do postrezbe je nej blo vredno polkurca

Golar fan (nepreverjen)

Najboksi poscancji burger ❤️ joj pa piramisuuuuu ? skoda, meni je blo tu skoz dobro gesti pa lepi ambient

Ena ka zna (nepreverjen)

Za dobre pejneze ti napravin piramisu ???

In reply to by Golar fan (nepreverjen)

Anton aus Štayamark (nepreverjen)

A niso tudi ti dobili pejneze od Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji 2010–2019, isto kak nešteto gostincev npr. Zvezda Ljutomer (Cigan) pa podobni ... no, te mi je vse jasno !

Osterhazen (nepreverjen)

10 Golar d.o.o. Cesta na stadion 1a, 9250 G. Radgona Okrepčevalnica Pod gradom Celotna vrednost investicije z DDV / EUR 448.480,40 Vrednost sofinancira-nja,
v EUR 174.766,31 Podpisane pogodbe v okviru 5. Javnega razpisa Instrumenta 1, v letu 2013

In reply to by Anton aus Štayamark (nepreverjen)

Smelt (nepreverjen)

Baja je bila odlična...

Smelts (nepreverjen)

Baja je bila odlična...

Občan2020 (nepreverjen)

Se strinjam. Baja je vrhunec temnih piv. Pa sem jih okušal precej vrst. Od "industrijskih" temnih je najboukši Sopronijev Demon. Boljši od čeških temnih, celo od temnoga Bernarda.

In reply to by Smelts (nepreverjen)

jožaaa (nepreverjen)

Tak je to ko dviguješ cene piva in hrane, stranke pa tudi niso po Muri mimo Golara priplavale....kelnarji pa so na koncu bili že tudi kuharji, plača pa minimalec, ja valda da bo kelnar slabo voljo trosil na stranke če mu ne daš plače tak kot treba.....

Ida (nepreverjen)

Tisti ka so malo vsaj povezani z pivohramon znajo ka je slo naroube. Cas je ka se zacajo gostinci zavedate kak pomemben je dober kader. Je pa zanimivo ka je tou se en lokal pod ‘vodstvon’ g. Krempla ka se zapera.. ali se motin? Hhmmmm....

1122334455 (nepreverjen)

samo da se jebete
takrat jaz uživam
jebite se
beli in rdeči
modri in zeleni
črni in beli
hamburgerji in bureki
kifli in žemle
bograči in golaži
komunisti in fašisti
jebite se
Amen

czd (nepreverjen)
Realistslovenski (nepreverjen)

Treba bo placo dat kot se spodobi... Slovenci ne bomo vec suznji slovencem... Sploh ne za minimalca... Avstrijec vsaj placo da pa nekaj zraven... Vi delodajalci pa za tak denar vsi lepo sami delat... Ali pa na socialo kot vasi bivsi delavci...

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Zakaj ste mi dali za zgornji komentar telko minusov,če pa sen samo resnico napisal,ta so tak samo hodili taki,ki so si mislili kake face so,če do tan sedeli in pijuckali tisti Golarov smrdeči zvarek od piva,se tudi na avstrijski strani se ravno ne more pohvaliti z obiskon.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Vsi taki bi mogli pri nas propasti,ki ne dajo delavcem poštene plače,delavci,ki pa tam delajo za minimalca pa so bedaki in bi bilo bolj pametno,če bi vlekli podporo in se doma po jajcah praskali.

Crusher (nepreverjen)

Joj zaj vec ove postavne rdecelase kelnarce nem vida....beda. Samo zarad nje tja hoda.

Gost-ilna (nepreverjen)

Pomanjkanje kadra kak v kunje tak za sankon pa pre pametna lastnica kera spreminja mnenje iz dneva v dan je prpelalo do toga.
Namesto ka bi se 2 v kunje pa 2 za sankon cuj zaposlile so se prpelale "optimizatorko gostilne" kera je valda vlejkla placo za 2-3 lidij.
Kda je zaco odhajate "stari" kader, kere je dejansko postavo mejo kvalitete v Pivohrame je zacalo ite vse navzdol.
Prpelali so si nove "super" kader v zadnjih pol leta pa za skoraj enkrat vekse place kak je prejsnja ekipa mela.
Tu je ze bil postavljeni temelj za zacetek konca zgodbe Pivohram!
Sicer pa kda je lastnik ozkogledi pa si neda nic dopovedate je pac konec prej ali slej.

Nisce ne vupa … (nepreverjen)

No ocitno nesce ka dobro pozna situacijo. Pa tocno tak je blo. Kda par lejt furas dobro, pa ti lastnik pripela eno pametno (gospa je iz G. Radgone in pece torte in podobne slascice) ka ti guci s kero folijo mores zavijati hrano pa ka je haccp brezveze ka se telko pise in podobne blesarije, prej ali slej puknes. Te pa pripela “profesionalce” keri ne vejo ce se mango lupa ali nej, pa ka “vrhunski” natakar pristopi k mizi z frazo kaj boste pa ka prodajajo pive z okuson, ker se njemi ne da presteti nic o Bevog pivaj, pa smo tu. Ja place so meli pa kar konkretno visje. Zal tak je.

In reply to by Gost-ilna (nepreverjen)

Plutina (nepreverjen)

Ko seljaki biznis zalaufa pa ga nije sposoben voditi se vrze puska v kuruzo.

aaaavv (nepreverjen)

Ne vrvlen uradni razlagi zaprtja. Nej san star 5 let! Maš ''podjetje'' kero ti nosi recimo par tisoč € dobička na mesec pa se odločiš ka zaprejš ker ''se ti ne da več''? Dajte no, prosim vas lepo! Pravljice za lejko noč. Očitno je zadeva več nej šla oz. so kakši drugi razlogi v ozadji. Kakšni, pa ne vem...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice