Foto: Bobo
Kmetijska ministrica in podpredsednica Vlade RS je na izvršnem odboru stranke odstopila s položaja predsednice.

Aleksandra Pivec na izvršnem odboru odstopila z mesta predsednice stranke DeSUS. Po izvršnem odboru je sicer na dnevnem redu še nadaljevanje seje sveta stranke, na katerem je bilo moč pričakovati tudi glasovanje o njeni razrešitvi.

Glede morebitne razrešitve je sicer Pivčeva pred dnevi dejala, da bi se proti taki odločitvi sveta stranke, ki mu predseduje zdravstveni minister Tomaž Gantar, borila tudi po sodni poti. 

Odstop in napoved kandidature

V izjavi za medije je Pivčeva potrdila, da je izvršni odbor seznanila s svojim odstopom, ki ga bo obravnaval še svet stranke. Izvršni odbor je hkrati svetu stranke predlagal, da se nemudoma skliče predčasni kongres, na katerem bo izvoljen nov predsednik, za čas do kongresa pa se izvoli enega od podpredsednikov za vodenje stranke. Izvršni odbor bo v primeru, da svet stranke ne bo ravnal v skladu s statutom stranke, uporabil vsa razpoložljiva sredstva, je dejala.

Ostaja ministrica in podpredsednica vlade

Pivčeva je obenem potrdila, da bo na izrednem kongresu ponovno kandidirala za predsednico, saj čuti, da ima na terenu podporo, njen odstop pa njeno funkcijo ministrice in podpredsednice vlade ne vpliva, razen, če bo na kongresu izvoljen nov predsednik stranke.

Kongres naj bi potekal v roku meseca in pol, vodstvo stranke pa bo volilo 210 delegatov, kar je bistveno bolj legitimno kot pa, da o vodenju stranke odloča svet stranke, ki ga sestavlja 15 članov, po mnenju Pivčeve.

Svet stranke bo tako v nadaljevanju izvolil začasno vodstvo in sprejel predlagane sklepe izvršnega odbora, če znova ne pride do kakšnih zapletov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bindi (nepreverjen)

Končno. Prava fatalka, tri mejsce se že fse vrti okouli ene babe.

debeliDF (nepreverjen)

Neuradno: APivec NI odstopila kot predsednica stranke DeSUS. Odstop je, neuradno, ponudila pod pogojem, da sprejmejo nekatere sklepe. @InfoTVSLO

če ge va ra (nepreverjen)

Odlična poteza. Gantar in svet stranke sta ostala z doooolgim nosom. Izvrešni odbor je tudi sprejel določene sklepe, ki jih svet ne bo mogel ignorirati.

Modra poteza. In takoj najava kandidature. Potem jeseni bo še zanimivo, ko bo spet dobila največ glasov na kongresu.

Kot ministrici pa stranka res ne more nič. Ministra lahko razreši samo Državni zbor ob interpelaciji ali prdlogu šefa vlade. Lahko pa minister tudi sam odstopi. Ona bo ostala dalje.

Tudi, če bi Jurša in njegovi kameradi izvajali pritisk na JJ se to ne bo zgodilo, ker večino tej vladi še vedno zagotavlja večna prodana duša Zmago Jelinčič Plemeniti.

Sicer tudi ostali vključno z Juršom niso nič bljši. Same prodane duše !!!!!!!!

gost56435 (nepreverjen)

naj zmaga....jurši pa de spadno gobec do pločnika

Starejše novice