Glede na volilno udeležbo so v Piratski stranki zadovoljni z rezultati volitev za Evropskega poslanca, uspelo jim je prehiteti celo nekaj vidnejših političnih predstavnikov.

Pirati bodo kandidirali na predčasnih volitvah v državni zbor, zato zbirajo podpise podpore, ki jih država zahteva ob vložitvi kandidature. Rabijo podporo 800 slovenskih volilnih opravičencev, 100 na vsako od 8 volilnih enot.

»Čas je, da pokažemo, da nam ni vseeno in da lahko stvari vzamemo v svoje roke!« je ob tem dejal prekmurski pirat Rolando Benjamin Vaz Ferreira, ki je podpise skupaj z mamo danes zbiral pred soboško občino.

Kot je še dejal, Pirati upajo na večjo volilno udeležbo in podporo mladih volivcev ter volivcev, ki si želijo spremembe na politični sceni. Nadejajo se vstopa v parlament, saj bi po besedah Vaz Ferreire tako lažjega podajanje predlogov sprememb in sodelovanja pri oblikovanju zakonodaje:

»Z minimalnimi sredstvi naredimo veliko, ne manjka nam iznajdljivosti in inovativnosti, predvsem pa prinašamo na politično sceno svežino.«

Kot je še povedal, je bil celotni proračun Piratske stranke za volitve v Evropski parlament je bil 900 evrov, z njim so dosegli boljše rezultate kot kandidati za evroposlance, ki so za volilno kampanjo plačali mnogo več.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
deček_iz_okolice (nepreverjen)
Aliva

Kje in kdaj bo še možno dati podpis?

tutu (nepreverjen)

Takšnin trbej dati šanso v državnon zbori! Nej pa Jankoviči, Janši, Židane, Bratuškovoj, keri so svojo šanso meli pa so jo zapravili...

Müjra (nepreverjen)

viden ka se eni ne nafčijte lekcij, kerih je v preteklosti bilo dosta.

nej pirati, nej nišče druge nemre napravite večjih sprememb iz preprostoga razloga, ker politika privlači točno določeni format lidij. skoraj brez izjeme so to posamezniki, keri ne uspejo preživeti z lastnin znanjon na trge in jin je te politika ena bližnjica do bokšoga premoženjskoga stanja.

zato lejko pridejo pirati v parlament, spremenilo se pa nede čisto nič. sposoben, pameten in predvsem ambiciozen posameznik nede šou sedit v parlament.

yaddiyadda (nepreverjen)

Neje najboukši CV pod suncon, ali nekših problemof dobiti slüžbo (v Slo ali pa ge indre) pa tüj ne bi bilou z njin znankar ;) http://www.ferreira.si/

Pa "plesni učitelj" nanč gor ne pijše xD

Müjra (nepreverjen)

brez zamere ampak cv slehernoga mladoga iskalca zaposlitve je podoben. dosta jih ma še dosta več za pokazate. znanje ms word je nej neka ka se gnes den piše med kompetence.

mi je pa zdaj vse jasno. ide se za prevajalca, kerih je že na trgi itak preveč in zato moja prvotna izjava o iskanje bokšoga premoženjskoga stanja povsem drži.

se pa vsi podporniki morete pitate eno stvar. kak lejko univ. diplomirani prevajalec razpravla o ekonomiji in gospodarstve v okvire stranke s kero nastopa?

Šment (nepreverjen)

@Müjra.........imamo ogromno ekonomistov z dolgim stažem (beri izkušnjami - "izkušnjami"), ki so nas - skupaj z vsemi njihovimi tujimi svetovalci iste branže , pripeljali sem, kjer smo. Torej strokovno znanje samo po sebi nikakor ne more biti prednost, niti ovira, ampak je bistvo v načinu, kako znanje uporabljaš. Janša je obramboslovec, Pahor je politik, Židan je veterinar...... itd, itn.

- (nepreverjen)
Müjra (nepreverjen)

tak kak je sakšen doktor nej ok, pa jih je puno gnilih isto vala za ekonomiste. samo, če je pa nešče betežen de še pa vedno šou k doktore nej h kome drugome. in to je point. v politiko vstopajo totalni brezveznike, brez sleherne podlage ka bi znali o kon odločajo.

cela vrsta "novih obrazov" je prišla na sceno zadnjih neka let in na konce je vse eno in isto. raja je pa vedno znova presenečena, kak zlata ribica kere spomin ne drži več kak par sekund.

v parlament trbej začate volite strokovnjake na področjih kera so pomembna. finance, gospodarstvo, pravo...tan ge so največje probleme v države.

biti politik bi mogla biti častna funkcija. samo izbranci, ka so se resnično dokazali bi lejko šli v parlament. zdaj pa sakšen ka ne dobi službe zača neka filozofejrate. pisanje blogof, bluzenje kak bi naj kaj bilo je najbole enostavno delo na svejte. to resnično uvesti, se spogajati z vsemi deležniki, najti podpornike v drugih strankaj, prepričati lidij...to je catch.

zato pa je piratska stranka samo še ena dodatna organizacija s ciljon ka se prisesa na državne finance in zača cuzate. raja pa znova vriska in piska vse dokeč pa nede razočarana. praf smejšno kak se lidge nikoli nič ne nafčijo.

- (nepreverjen)

Müjra ti nemaš pojma o kon gočiš. Tak si puna negaitivzma, ka te buje. Najprelej si prešti njihov program in za koj se zavzemajo. http://piratskastranka.si/program/ pa te ti priporočan še, ka se prešteš malo o TTIP, acti (TTIP je nova acta), konceptu direktne demokracije, pa pogledni si tisti filem V for Vendetta - ker slepo posnemamo američane in drvimo naravnost tja. Pirati ne posnemajo kak ovce ostale slovenske stranke, ampak premišlavlejo s svojo glavo. Mogoče resen nemajo odgovorov na vse, se pa včijo. In njin trbej konstruktivne debate, da se izboljšajo, nej pa plüvanje. Takši kak ti so po mentaliteti bar 50 lejt za čason, pa mislijo ka je tak dobro kak je in se nič ne da ali trbej spremenite. Zato se pa nič ne spremeni. Či se boš vnaprej drou ka nejde pa nemreš pa neščeš, neboš nikaj napravo. Eni mate pune riti vsega in svačeg, pa ste tak zafrustrirani sami s seuf, ka drugin ne privoščite uspeha. Pirate je volilo prejk 10.000 lidij (zaokroženo navzdol) na volitvaj v EU parlament, kljub tomi, ka so nova, mlada stranka in še nemajo dosta izkušenj. Zato pa rabijo pomoč, nasvete, konmpetentne strokovnjake in vsi, ki bi radi napravili nekaj v tej zafukani državi, ka de nan vsen bokše, vsi so vabljeni. Ges rajši vidin ka nešče cuza državo, šteri je toga vrejden pa de hasek napravo za vse nas, kak pa tiste stare kište od politikov, ki kradnejo na velko in se oklepajo svojih stolčkov, pa čeglih nemajo pojma ka narodi s ten delajo, pa kak mali človek zavolo toga trpi.

Müjra (nepreverjen)

no vidiš, tipični podpornik keri se ne pozanijmle o dejstvih.

podpora piratskih strankan v Evropi pada. na evropskih volitvaj so bili eni izmed vekših poražencof. še celo švedske volilce so jin z velko večino obrnile hrbet (od tan izhaja piratska stranka). enako vala za vse ostale države.

za vse ka zanimajo dejstva in nej nekšo emocionalno nakladanje si naj poglednejo rezultate piratske stranke pod spodnjo povezavo:

http://www.wired.co.uk/news/archive/2014-05/26/pirate-party

taka prle kak mi tu z nekšin negativizmon bluziš se malo pozanimaj kakšna so dejstva. piratska stranka je zgolj samo ena izmed strank, noben presežek, nobena novost.

vse to potrjuje mojo predhodno izjavo ka v parlamente nucamo strokovnjake in nej več politike. do zdaj smo mele leve in desne vlade, nove in stare stranke...na konce je vse isto. politika privlači točno določen profil lidij in dokeč de tak, maš lehko 10 piratskih strank in se nede čisto nič spremenilo. slovence bi se to že resno lejko nafčile.

Šment (nepreverjen)

@Müjra......imaš prav. Moralo bi biti - pa ni. Resničnost je to kar živimo, in to je skoraj že kaos. Zato se je treba prilagoditi resničnosti in začeti hoditi v smeri proti tistemu, kar ti praviš, da bi moralo biti. Izkušnje kažejo, da tisti, ki so se za to šolali, ne obvladajo. Tudi tisti, ki so dvajset let trdili, da so oni pravi (obe strani) niso pravi vodje. Če b bili, ne bi dovolili, da nas pokradejo in razprodajajo...če bi bili -ti ki so se do sedaj menjavali na oblasti pravi - potem ne bi samo gledali, kako nam Agrokor hoče speljati Merkator....ampak bi to preprečili......če bi bili ti pravi. Pa niso. Zato moramo dati priložnost...novim. Mladim. Izkušnje nam vedno niso referenca, sploh če so nas pripeljale sem, kjer danes smo.

yaddiyadda (nepreverjen)

Draga Müjra, nej čüdo, ka tak pijšeš. Pogooglaj, ka so za eni oneji ovo pod Office-on, pa de ti mogoče malo bole jasno, zakoj pravin, ka ne bi bilo problemov z zaposlitvijo =)

Politikova naloga je, ka pridobi informacije od kompetentnih virov, si na podlagi toga ustvari nekšo sliko in te glasuvle v skladi s ten. Lejko maš nobelovoga nagrajenca za ekonomijo tan, pa de za 90 % glasovanj (štera z gospodarstvon nemajo veze) po tvoji logiki totalno nekvalificejrani =)

Na evropskoj ravni majo zaj Pirati namesto dvej enoga poslanca. Glede na tou, ka ide za stranke, štere ne pumpajo lidi z zunanjimi sovražniki, je tou nej nika čudnoga.

Strinjan se, ka bi idealno v parlamenti meli samo strokovne odbore s strokovnjaki, ka bi odločali o samo svojih področjih. Ali žal nejde tak. Če pa man izbiro med strankami, ka se delajo, ka znajo vse (z 20+ lejti neuspehov), in strankami, ka extra poudarijo, ka je njihov cilj v politiko vključiti strokovno javnost ... Nega debate sploj :D

Müjra (nepreverjen)

naloga poslanca je nej, ka posluša strokovnjake pa se te odloči ampak more biti sam strokovnjak. kak de se pa nekše poslanec odločo, če de poslušo npr. 2 strokovnjaka ka mata različne mnenje? kak de odločo, keri ma bole praf, če pa sam nema pojma zakoj se točno ide?

to je tak kak če bi šou na dopust z avijonon pa v pilotske kabine namesto pilota sidij poštar kerome pilot svetuje kak naj dela z avijonon. bi se kak potnik dobro počuto?

gnes pa maš poslance v dz, keri so kak papige grozile s "trojko" te pa kda jih novinar pita, ka točno je trojka pa noben neje znao razložite.

isto je bilo s fiskalnin pravilon...eni podperali, drugi zavračali noben pa neje točno znao zakoj se sploj ide.

in te takšni osebki odkločajo o davkaj, reformi trga dela, reformi zdravstva, raja se pa vedno znova čudi zakoj je stanje takšno kakšno je.

Spam (nepreverjen)

Vsaka stroka temelji na logiki, na zdravi pameti in delovanju v korist ljudi. Noben predsednik vlade na svetu danes ni tako pameten, da bi poznal vsa področja dela v državi. Potrebuje svetovalce, sam pa mora biti dovolj moder, da različna mnenja toliko približa - spravi na minimalni skupni imenovalec, da je mogoč sporazum. To ne pomeni, da je on odgovoren - in da vzpostavi pogoje, da bodo letala varno priletela na cilj.....in da bodo pacienti kompetentno in strokovno obravnavani. V Ameriki so imeli predsednika - igralca - Ronalda Reagana, imeli so Busha ml......v Italiji Berlusconija. Prvi je bil dober igralec in je znal "zaigrati" predsednika..... :) drugi je prišel na oblast zaradi bogastva, Berlusconi pa...... Gotovo je le eno - da denar lahko kupi oblast.....mi navadni smrtniki pa jih vidimo kot sposobne voditi. Vidiš kam so nas pripeljali....ker so blefirali....

yaddiyadda (nepreverjen)

Müjra, občüdüvlen tvoj idealizem, ka obstaja nešče, ka je stručko za vsa področja, o kerih poslanci morejo odločati xD Ka bi dal, ka bi toga človeka spozno =))

Müjra (nepreverjen)

očitno maš težave z branjon...ali pa razumevanjon, ker nišče ne pravi ka more ena oseba biti ekspert za vse.

yaddiyadda (nepreverjen)

Se pravi je zadosta, ka je vsak expert za en onej? Te pa tak ne ven, zakoj neka o ekonomiji gučiš, vejpa to je samo eno od področij :)

- (nepreverjen)

hahahha yaddiyadda. slamdunk ;D

Gost (nepreverjen)

O tem, kako se je(tudi) nekaj čemur nihče ni pridajal možnosti razvilo in uspelo:
http://www.siol.net/priloge/kolumne/srdjan_cvjetovic/2014/06/tehnomisli…

Müjra (nepreverjen)

viden ka mate eni hude težave z bralnin razumevanjon, očitno bi trbelo ponoviti kakšen razred osnovne šole taka tu nemreš nič.

Gost (nepreverjen)

#to resnično uvesti, se spogajati z vsemi deležniki, najti podpornike v drugih strankaj, prepričati lidij...to je catch. # --------
#naloga poslanca je nej, ka posluša strokovnjake pa se te odloči ampak more biti sam strokovnjak. kak de se pa nekše poslanec odločo, če de poslušo npr. 2 strokovnjaka ka mata različne mnenje? kak de odločo, keri ma bole praf, če pa sam nema pojma zakoj se točno ide? #
Spet berem tvoje misli Müjra. Kako se odločiti, kdo ima bolj prav, ko dva strokovnjaka dokazujeta vsak svoj (večkrat nasprotni) prav? Na misel mi pride Salomonova sodba, ko je odločal o tem, katera je resnična mati dojenčka, za katerega je vsaka trdila, da je njen. Znati modro odločati.....tega ti ne garantira nobena doktorska izobrazba niti strokovnost. Kajti četudi veš kaj je prav, se lahko zaradi neke skrite koristi (provizije) ali pa nerazumevanja bistva (kot sam praviš) odločiš kot se ne bi, če bi ravnal pošteno in odgovorno... Tako te pa nekdo v obraz gleda in ti (lahko) laže. To je tisto, kar boli. Noben še tako izjemen CV ti ne more garantirati da njegov lastnik ne bo podlegel skušnjavam. Na žalost. Prelepo bi bilo, da bi lahko vsak delal pošteno svoje delo.....mnogi nočejo delati in iščejo bližnjice. Nekateri hočejo iti naravnost v središče - v politiko tudi zato, da bi sami skušali speljati stvari v pravo smer. A to je pokvarjena in umazana igra moči in oblasti....in številni si nočejo mazati rok z njo...ker bi jim pokvarilo CV. In bi radi našli nekega modreca, ki bi ga vsi brezpogojno ubogali. Takega pa očitno nimamo.... ali ga samo še nismo našli?

Müjra (nepreverjen)

na parlament bi trbelo gledate kak na podjetje. nešče ka je "promovejrane" in lejko pride v parlament se nede zafrkavo ampak de še naprej dobro delo. tak kak v kakšne firme, kda je nešče promovejrane to ne pomeni ka zaj pa njeme je vse ravno ampak more še naprej dale dobro delate, ker so zdaj njegove aktivnosti še bole vidne vsen ostalen.

strokovnjake pa nucamo zato, ker če se nešče v svoje branže smatra kak dober poznavalec te stroke si nede dovolo ka bi slabo delo. prvič zaradi ugleda in drugič ka de verjetno nuco nazaj službo, kda se njeme konča mandat.

pa za ležjo predstavo zakoj so strokovnjaki potrebni in nej generalisti:

tak kak je pri sakšne dobre firme direktor ekspert na tiston področje na keron firma posluje (to more bite vaček nemreš sprejemati nikšeh pametnih odločitev) pa ma svetovalce in podobno, tak more bite poslanec ekspert na točno določenon področje. glede na to, ka mamo v ton trenutki izredno slabo gospodarstvo (to pa vpliva neposredno na slehernoga posameznika) bi poslanci, keri so doma na področje financ, ekonomije pa gospodarstva mogle bite prioriteta.

zdaj pa mamo nekompetentne generaliste, keri organizejrajo referendume za arhive pa prek medijof pumpajo gor lidij. hkrati pa mamo več kak 100k brezposelnih in pa večino tistih, ka ma službe, na robe preživetja.

trbej se ednok pitate zakoj za slehernoga posameznika vala, ka če šče kaj več dobite (bokšo službo, plačo...) se more najprle dokazate. za poslanca pa je že zadosta ka se smige v kamero pa spistij par vnaprej pripravleneh izjav za kere se zna ka raja rada čuje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice