Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je danes ob 50-letnici svojega obstoja podelila priznanji za naziv obrtnik in podjetnik leta 2019.

Minister za javno upravo Rudi Medved se je danes udeležil slavnostne prireditve ob 50-letnici obstoja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Ob tej priložnosti je bil udeležencem prikazan razvoj zbornice skozi čas, podeljena pa so bila tudi prestižna priznanja Obrtnik leta 2019 in Podjetnik leta 2019, ki ga podeljujejo najzaslužnejši obrtnici oziroma obrtniku ter podjetnici oziroma podjetniku. Obrtnik leta 2019 je Aleksander Gorečan, Podjetnik leta pa Peter Podlunšek, lastnik družbe Medicop iz Murske Sobote, ki se ukvarja z medicinsko opremo in reševalnimi vozili.

Plod domačega razvoja privedel do naziva podejtnik leta 2019

Družba Medicop iz Murske Sobote med drugim proizvaja medicinsko opremo in opremlja reševalna vozila. Podjetje sta pred 40 leti ustanovila Podlunškova starša, v zadnjih letih pa so doživeli velik razvoj s širitvijo na tuje trge, letos so odprli tudi nove proizvodno-poslovne prostore. Imajo dve diviziji, prvo za izdelavo medicinskih aparatov, drugo za opremljanje specialnih vozil, predvsem reševalnih. Medicop je navzoč na več kot 60 trgih sveta, vsi njihovi aparati so plod domačega znanja oziroma razvojnikov podjetja. Podlunšek, ki je tekmoval tudi v akrobatskem letenju, podjetje pa vodi od leta 2012.

Za podjetnika leta sta bila nominirana še Helena Krevh Zorec, ki skupaj z možem Stankom vodi podjetje Neonart iz Maribora, in Iztok Stanonik, ki vodi podjetje Polycom iz Škofje Loke.
 

Obrtnik kreativen slikopeskar

Gorečan od leta 2009 vodi podjetje, v katerem opravljajo vse storitve s področja slikopleskarstva in vgradnje štukatur, še posebej pa se posvečajo dekorativnim tehnikam. V desetih letih so si ustvarili ugled in stalne stranke, ki cenijo korekten odnos in kakovost opravljenega dela, so zapisali v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Za obrtnika leta sta bila nominirana še Gorazd Kocbek, ki vodi Oljarno Kocbek iz Svetega Jurija ob Ščavnici, in Stanislav Smrkol, ki vodi gostilno in picerijo Furman na Lukovici.

Na dogodku so nagradili tudi najstarejšega obrtnika leta in podelili mojstrske diplome 19. generaciji mojstric in mojstrov. Od leta 2000, ko je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije začela izvajati mojstrske izpite, je mojstrski naziv pridobilo skoraj 3000 mojstric in mojstrov, poroča STA.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Filmašendvatri (nepreverjen)

Tak zdaj de se pa lejko staral po facebuke! kak se stara ze eno leto stara namesto ka bi zivejti zaco pa henjo tutivati po sobote

teta pehta (nepreverjen)

Peter ČESTITKE za naslov. Želim ti veliko uspeha na poslovni poti.

Agencija Talent

ČESTITKE g.Podlunšku za ta laskavi naslov, ki ni majhna stvar v Slovenskem prostoru. Naj ima Prekmurje še več takšnih naslovov in dobrih zgodb. ČESTITKE

suncemodro (nepreverjen)

Gda je takša vzvišenjec podjetnik leta.... boug pomagaj
san mel z njin posla, nigdar več... misli ka je svet njegov... odjebi

OJ JOJ JOJ (nepreverjen)

Lejko se je ponašati s trudom svojih staršev, ki so pridno delali, ko je on po luftu letal in denar zapravljal.

Nego (nepreverjen)

Tu si zadel bistvo da bolj nebi mogo!

In reply to by OJ JOJ JOJ (nepreverjen)

Gost lipa (nepreverjen)

Čestitke bravo Peter samo tako naprej

Starejše novice