Po izrečenem negativnem mnenju Računskega sodišča je notranjo mnistrico doletela obotžba tudi s strani protikorupcijske komisije. Predsednik vlade Borut Pahor ni sprejel ponujenega odstopa notranje ministrice Katarine Kresal.

Po poročanju 24ur.com naj bi se premier Borut Pahor odločil, da ne bo sprejel ponujenega odstopa ministrice Kresalove. Tako naj bi se odločil, ker ga Računsko sodišče ni pozvalo k premisleku o morebitni razrežitvi, obenem pa tudi zato, ker je ministrica že navedla ukrepe za odpravo očitanih nepravilnosti.

Včeraj dopoldne je notranja ministrica Katarina Kresal je ponudila svoj odstop. Šlo je za odločitev po izdaji odločbe Računskega sodišča, ki je podalo negativno mnenje glede poslovanja slednje, poroča 24ur.com.

Katarina Kresal je na odziv računskega sodišča odgovorila s predlogom odstopa z mesta notranje ministrice, saj po navedbah kot predstojnik institucije, ki je dobilo negativno mnenje Računskega sodišča, iz objektivnih razlogov ne more nadaljevati na omenjeni poziciji. 

Obtožena tudi s strani protikorupcijske komisije

Po podanem negativnem mnenju računskega sodišča je notranjo ministrico Katarino Kresal doletela še obtožba s strani protikorupcijske komisije. Organi komisije so po izvedenem postopku ugotovili elementa koruptivnega dejanja. Gre za kršitev dolžnega ravnanja uradnih in odgovornih oseb in uresničitev pričakovanja koristi zasebnega sektorja.

Kresalovo, ki je podala odstop ter včerajšnji Pahorjevi zavrnitvi le-tega, računsko sodišče in protikorupcijska komisija bremenita nepravilnosti pri najemu stavb na Dimičevi ulici v Ljubljani za delovanje notranjega ministrstva.

Oziv Katarine Kresal mnenje Računskega sodišča na njeni spletni strani:

"Danes smo na Ministrstvu za notranje zadeve prejeli odločitev Računskega sodišča, ki je v revizijskem poročilu o zagotavljanju poslovnih prostorov za potrebe MNZ v obdobju od 1.1.2007 do 30.6.2010 izdalo negativno mnenje.

V zvezi s sklenitvijo najemne predpogodbe z dne 13.12.2007 za objekt na Litostrojski ulici je Računsko sodišče ugotovilo:

- da ni bil uporabljen ustrezen postopek v skladu z zakonom o javnem naročanju;

- da je ministrstvo ravnalo v nasprotju z zakonom o javno zasebnem partnerstvu.

V zvezi s sklenitvijo najemne pogodbe z dne 21.1.2010 za objekt na Dimičevi ulici pa je Računsko sodišče ugotovilo:

- da je ministrstvo pri opremljanju prostorov s pisarniškim pohištvom ravnalo v nasprotju z zakonom o javnem naročanju;

- da ministrstvo pri najemu stavbe ni ravnalo v skladu z zakonom o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin, in pri izbiri ni bil zagotovljen postopek, ki bi zagotovil enakopravno obravnavo ponudnikov.

Računsko sodišče je pri izdaji mnenja izdalo naslednja priporočila:

- da vlada preoblikuje najemno razmerje v pravno razmerje, ki bo pripeljalo do lastništva objekta na Dimičevi ulici 16;

- da vlada odpravi neskladje med vladno strategijo, ki narekuje nakup prostorov in stališčem vlade,da se prostorov ne kupuje, ker bi to pomenilo dodatno zadolževanje države;

- da ministrstvo pred začetkom iskanja primerne lokacije pravočasno ugotovi svoje dejanske potrebe in izdela strategijo.

Na ministrstvu smo ravnali v skladu s sklepom vlade, z dne 14.5.2009, da je treba ustanoviti NPU s 1.1. 2010. Za vzpostavitev delovanja inštitucije, vključno z zagotovitvijo ustreznih prostorov, smo torej imeli na voljo manj kot osem mesecev. Od aprila do septembra 2009 smo pridobili 7 ponudb, septembra pa so strokovne službe po analizi ponudb ugotovile, da je objekt na Dimičevi edini primeren. Ponudnik je zaprosil za projektno nalogo, v kateri je specificirana potrebna oprema, na podlagi katere je na lastne stroške in ob lastnem poslovnem tveganju naročil in kupil opremo.

Postopek izbire stavbe smo speljali na osnovi pisnega mnenja Računskega sodišča z dne 17.7.2009 in mnenja pisnega Ministrstva za finance z dne 30.07.2009. Uspelo nam je, da je NPU pričel s svojim delom s 1.1.2010 in v svojem kratkem času obstoja podal pobudo za zaseg več kot 16 milijonov evrov protipravno pridobljenega premoženja in s tem več kot upravičil svoj obstoj.

Kljub temu, da smo pri najemu stavbe na Dimičevi ulici upoštevali veljavne predpise, mnenja pristojnih inštitucij in sklep vlade je mnenje Računskega sodišča negativno.

Ker vedno zagovarjam stališče, da je potrebno odločitve sodišč spoštovati, tudi kadar se z njimi ne strinjamo, sem se odločila naslednje:

1. Na Ministrstvu za notranje zadeve bomo začeli s postopkom odpovedi najemne pogodbe za prostore na Dimičevi.

2. Vladi bomo predlagali izvedbo novega postopka pridobivanja prostorov v skladu s priporočili Računskega sodišča.

3. Ne glede na to, da Računsko sodišče ni predlagalo moje razrešitve, bom kot predstojnik institucije, ki je dobila negativno mnenje Računskega sodišča, iz objektivnih razlogov, predsedniku vlade danes ponudila svoj odstop."

S spleta

Komentarji (72)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
felix

Računsko sodišče je zadevo preiskovalo 419 dni !!! Katarinca je ja naša. Drugače bi morala odleteti že pred letom, ko kao še nismo imeli krize vladanja.

itak

...konec politične kariere za Kresalčko...konec pokvarjene politike LDS-a ...či bi odstoupila že januara 2009 bi prišparala par stou j"rjof ojrof v državnoj buksi...slovenska kvazi levica se vk"p s"njavle kak hišica iz kart...!!!...!!!...
...s ken de pa te zdaj Pahor šče sodel"vau...ostau je sanm samcat...vsi murgelski štriki so popokali...adijo vlada...adijo Pahor...adijo Kresalčka...za vse večne čase zbougon slovenska mora...kakše olajšanje...!!!...!!!...
...pričak"vle se nouvo svetlo obdobje za NOUVO SLOVENSKO REPUBLIKO spucano rdečoga balasta...!!!...!!!...

felix

Preprosta dejstva, ki jih lahko preveriš v enem dnevu so:

Kar 419 dni je rabilo računsko sodišče, da je izračunalo razliko med 136.000,00 evri mesečne najemnine, ki jo notranje ministrstvo plačuje osebnemu prijatelju notranje ministrice Katarine Kresal Igorju Juriju Pogačarju in 125.000,00 evri, kolikor on sam mesečno plačuje za najem kredita, s katerim je stavbo zgradil.

Preprosti izračun pokaže, da mu mesečno ostane 11.000,00 evrov, po dvajsetih letih pa bo stavba njegova last in ne last države !!!!

Res težka maloga za računsko sodišče.

copicar

Ha ha ha nika nede ka bi prasička odstopila ups pardon kresalčka,saj ga kapetan naše ladije pahorček ne bo sprejel.

felix

Pa še atatürk bo rekel, da gre za napako in ne laž, kot pri Golobiču

Vipko
buldog

Kljub navdušenju se med vami že poraja dvom, da ponujeni odstop sploh kaj pomeni.... Na koncu boste ugotovili, da predčasnih volitev ne bo. In Janša bo dosegel svoj cilj - imel bo predčasne volitve - po štirih letih.
Mogoče bo te volitve celo dobil - pa še to ni sigurno. Moral se bo pošteno potruditi z nekimi brezplačniki in podobnim. Aja, pa še volilni rezultat bo moral biti višji od 18 % (toliko zbere približno s svojimi jurišniki); da ga kakšen Pahor ali pa Žerjav ne spodneseta.

hilic

V naši politiki danes in od razpada YUG in še nazaj v zgodovino so se vedno dogajale oslarije.
Glede njenega odstopa mi je totalno vseeno oz. nevem, ker če je kradla ali ni bo še dalje BOGATA! Imela bo drugo dobro plačano funkcijo in bo še dalje imela prste direktno ali indirektno v politiki.

Pri nas v Sloveniji so taki odstopi samo en velik SHOW! Bogastvo in moč bo še vedno imela zato BW!
To je vse skup ena velika bivša komunistična mafija.
Še na Hrvaškem bodo totega lopova Senadarja obrali, v Sloveniji pa imajo zagarantirano drugo službo:)

Če bi Slovenija bila normalna država bi jo odslovili, pobrali premoženje in poslali na deloborzo...:)

itak

...pesek, ka te peče mamino mlejko, ka lajaš...p"sti tij nas Janšove pri meri...rajši rišavli svojo partijo pa njeno šefico Kresalko, ka nete izginoli s političnoga parketa...pa se nigdar več nej poubrali pa pokazali na političnoj sceni...!!!...sicer vas pa slovensko žitelje nede pogrejšalo, šče hvaležno de ka idnouk za vselej izginete...!!!...

buzdovan

Hm, če bi tako ravnali z vsakim tajkunom, ministrom, županom in še kakšo nižjo glavo, bi enostavno nastala prevelika gužva na delaborzi, zato takega ukrepa zagotovo ne bo :)

Še Hilda ne bo videla zaporniške celice, čeprav je je kradla svojcem umrlega delavca. To je pač show, ki je namenjen nam, navadni raji.

Na višjih nivojih se bo kradlo vedno, če bodo rdeči ali črni. Le akterji so drugi.

dexter

Nažente babo.... je že čas.....

Zanijma me edijno gda do svoje odstope ponüjdili desni grejšniki ala Marinič pa njemi podobni....

felix

buldog zdaj jo naženite še v stranki pa boš lejko ti kandidiral za predsednika

TUDIPOMUREC

KOT JE KMALU PO VOLITVAH DEJALA NEKA SLOVENKA IZ BUTAL:PA KAJ ! GLAVNO DA JE LEPA IN ELEGANTNA !
PA VESELO NA VOLITVE BUTALCI !

Vipko
artur

Da se ladja potapla, podgane bežijo

Vipko
čevapčič na ražnje

.. meni se Kresalova kak ministrica sploj ne zdela tak napačno, čistak korektne argumente je mejla na večino njej očitanih stvari ( eno so šank debate, drugo pa realno pravni pogledi in zakoni ), ali mogoče ja pa tu rejsan kaj orenk zajebala pri tej NPU stvari, čeprav .. mhm .. no, ne ven .. če je kaj načrtno zajebala, de pač te zdaj tau mogla pošteno priznati in prevzeti posledice .. ;-)

copicar

buzdovan,nejmogoče ka se lekar prvič strinjam steuf :-)

TotenKopf

briši pa več nazaj ne odi!!!

Ecrad

komunizem se ruši?

Vipko
buldog

Toliko o tem. itak de se razpočo. Rdeči mo ti še naprej grenili življenje. Nikdar se naš ne boš rešo. Itak! :)

I-OWN-YOUR-MOM

Ka kak minister prekrših telko zakonov, po drujgi pa višaš vse možne kazni kak po tekočon traki? Ahahahahah ... ahahahahaha. In eni to še podperajo oz. ne nasprotujejo tomi. Ahahahhaha.

itak

...pesek, ka ti je prišlo...???....nikaj se jes ne bon raspočo...dejstvo je ka de si Pahor na sakši možen načijn svojo rit rišavau...tvoja Katarinca šče pa nej povejdala zadnje...tak ka se prehitro ne veseli... državo Slovenijo ste pripelali pred bankrot...razvrednotili pojem pravna država...spokradnoli vse, ka se dalo...nenazadnje živalin (buldogom) dostojanstvo zeli...in tij primitivec zahojeni boš se naslajau nad usodo naroda...ka te neje sram, pes pokvarjeni...!!!...!!!...

Vipko
Wizeman

U jaka afera. Zdaj do se urgebtno selili na drüjgo lokacijo, pa te do gor prišli, ka ne ustreza, ap do se ešče idnouk selili..... kelko tou košta je sploj nej pomembno. Glavno ka Katarincin pajdaš nede slüjžo. Pa valda je zatou investejro v zgradbo, ka z njouf nika zaslüjži, ali kak si te zdaj tou predstavlate? V Vsakšon primeri de nikak zaslüjžo.
Či se praf spomnin, je računsko sodišče izdalo tudi negativno mnenje na celotni zaključni račun Janšove vlade (či jo lejko tak imenüvlemo, bole bi pasalo eksperimentalni salto mortale). Kelko lüjdi je pa te odstoupilo? Nišče? Tipično.....

itak

$ Wizeman
...tebe pa tvoje teorije je že daven den čas povozo...ne zastruplaj s svojimi nebulozami naroda...!!!...!!!...

I-OWN-YOUR-MOM

Ma vse je to isti kurac, kera koli stranka že. Zato se ka se pač vsi poznamo med seuf v Sloveniji in tak tudi laufajo stvari - izključno usluga za uslugo.

Čist off the record. Ka san gli fčeraj poslujšo razlago za eno zadevo. Pri vsoj toj betežnosti v našoj politki, mi je totalno sick tudi to, kak je npr. šau Janša civilno tožit tožilko, kera je pač dobila njegof primer za Patrio, ova pa je samo opravlala svojo delo, ampak ker je pri toj igrici tak, ka ma Brezigarova hasek od Janše, več pravna država na toj točki nema veze. In ka je napravila na konci tožilka ... pravla je, "hja, te pa iden med odvetnike". Poenostavleno - stopila je na mračno stran. Ker kao drujgo ne ostane, kar sploj nejje rejsan. Una bi se mogla boriti do konca (ne pravin, ka se je nej borila), pa magari bi tvegala život - samo in izključno na te način se lejko zača spreobračati politiko na baukše. Čepraf dvomin, ka je še kaj vupanja ... za kerokoli stranko.

copicar

no ka san pravo ka kapetan nede sprejel odstopa.

Vipko
Truplo

Je ka nouvoga v Deželi Šentflorjanske oz. boukše: v Butalaj?

Kak vijden, nika... Kekec je ešče ednouk dokazo, ka je idot na splošno, mala blondka se je vö zđoukala... karavana ide......

copicar

pa ka ti si mislo ka de kaj nači

Vipko
Truplo

Ma nej... komunjare kak komunjare... V Jugoslaveje so šli doj bar nendrek z bojno, strejlale so se še v Romuneje... pijtanje je, ka de na Kube... korejec se držij, kak najvejkše pijanko plouta... pa še se najde...

Dokejč do komunjare pouleg, de se nan slabo godijlo... Kak prave blondka: što kole, somo ka Janša nede prišo na oblast... Ne ven, kak se tak bogijo enoga desetara... vej so pa se zakone spelale na svojo stran, večijno mest v uprave in sodstve zasedle, pa še ka... Pa še tou gnijlo soboško SDS na svojo stran spravele... Zna što odgovor, kak njin se tou uspe?

BB

To ka se tan zgoraj sigdar kradne je jasno kak beli den - vej se pa ide zatou v politiko! Samo fajn bi bilo ka bi nan to bar probali načik odati kak v časaj titoslavije. Tu se lejko ponca stavek iz avatara: "Ščijo po nas pa nemo niti telko dostojanstva ka bi nan odali kak dež"!!!

Rdeči so predugo gor pa so se razvadili in nosijo kak njin paše brez ka bi se sploj malo čütili krijve...

Je pa rejsan ka nas zadnja lejta zabavajo z raznoraznimi klovnami ter vragolijami kak v cirkusi :))))

itak

...t"di v svojij rendaj moremo popucati...najprle soboški odbor SDS...Čarli je že b"l nagrajeni s stranij Janše, či pa zdaj išče podpornjo LDS-a pa SD-ja...te pa lejko čaka, ka do vse njegove zasl"ge pozablene,... pa se že naj v"tro prijavi na zavod za brezposelne...!!!...

Vipko
buldog

itak si je posel najšo - med čistilce de šou....:)

Vipko
tinka78

Komedija slovenske politike se nadaljuje.
Pa kaj bi ta Pahor rad? Da bo računsko sodišče sprejemalo odločitve namesto njega? On jih mora sprejemati, ne računsko sodišče! Če bi za vlado bilo bolje, da Katarina Kresal odide, bi jo moral nagnati, če pa ocenjuje, da je bolje da ostane, pa narediti tako, kot je. Ampak ne zaradi tega, ker mu računsko sodišče ni izrecno povedalo kaj naredi.

krobikar1

Bosta Šoltes in Klemenčič že povedala, če je tako dobra,...?!
Sicer pa, škoda da nimamo več takih,...kot sta ta dva!

gorgona

tak van poven sicer ja mislin ka si pahor ne zasluži bite mandatar pa ne zato ka nebi bija dober vodja on je dober vodja sam kaj ko je problem če ma za sodcelavce parazite,pohlepneže in osrance kateri delajo samo za svojo rit,zato mislin da če pride do predčasnih volitev pa ka janša dobi se nam še slabše piše...ker kaj je on napravil ko je bil premier...napravil je patrio,tajkune denar se je naveliko zapravljal...moje osebno mnenje je da bo janša še 4krat slabši pa to mislim prav tako po njegovem obnašanju in načinu vodenja oz razmišljanja...neven zakaj swe mora vedno neke gledati v zgodovino što je kaj...to nema veze što pač negda je kaj bil oz kaj vkradno še ne pomeni ka je lsabi človek al delavec...jas osebno navijan za g žerjava,ker se mi zdi še najbolj antiaferen ter delaven človek vključno z kmetijskim ministrom g židanom ki je roko na srce še najboljši kar jih vlada premore...končno pa smo prekmurce pa prleki bli večno dobri in pošteni ljudje...

buzdovan

No, večina je dojela poanto, da kradejo levi in desni, ter Amerikanci, Italjani, Francozi, Nemci, Avstrijci ... Vsepovsod so afere in kraje v politiki. Taka je pač logika stvari.

Potem pa imamo take butce in provokatorje, ala itak, ki so popolni poldebili ali samo provokatorji. Jasno je, da napletanje o soboškem odboru SDS, ki ga bo popucal Janša lahko pride le iz ust popolnega tepca ali provokatorja modrega zbora. Janša zagovo ve točno zakaj se je odrekel edinemu mestnemu županu, ki je bil v SDS. Ker je zlorabljal stranko v lastne interese. Zato seveda mokre sanje nekaterih o šamaranju Čarlija in ostalih ne bodo prišle dalje od nočne polucije adolescentov.

Še vedno pa bodo kradli tisti na vodilnih položajih levi in desni. Demokracija je le v tem, da sedaj lahko vsak piše in si olajša dušo, v komunizmu pa si zaradi tega šel najmanj na Goli otok. Edino ta razlika obstaja dragi moji kolegi pisuni.

itak

...ja pesek, spucal bon te rdeči gnoj, šteri tak vonja, ka skoro nej mouč biti v sobijvanji s tebov, buzdojon pa podobnimi...vaše blodnje nemajo meje...v sakšon grmi vijdite strahouve...prišel je čas, ka se van nede trbelo več nikoga bojati...zatou ka vas kak loškij politikov več nede... vaše partije do izginole...vij te pa nepomembni občani...šteri niti več volišča nete poglednoli od lastnoga srama...!!!...!!!...buzdo ne misli kla boš doubo zeleni lampaš za kandidaturo...vse bon napravo ka zrišin takšoga pedra debilnoga pouleg titul ka jih maš...tak, ka boš zavedno politični mrtvec...politično truplo...!!!...!!!....

Vipko
Truplo

Brez veze se je sploh prepirati z Buzdovanom... Pesek ima vsaj nek nivo, dočim ta prvi nikakor.

Ja, res... Janša bo s kadri, kot so Celec, Martinuzzi, Šiftar in še kateri genij res v naši pokrajini dosegel...? Mene je samo strah, da bo kateri prišel v parlament in nam tam delal sramoto... Tam bo moral marsikomu objasniti, povedati, kako je s to čudno navezo na lokalni ravni... Kot bi kakšen domači izdajalec v vasi sodeloval z Gestapom, v mestu pa bi bil med vodji odpora... A gre to skupaj? Ali, da je v hosti partizan, ko pa pride v mesto, pa je proti njim?

Ravno zaradi tega SDS-a ne bom volil, kajti na koncu lahko odloča marsikateri glas. Upam, da je mojega mnenja tudi veliko drugih. Boljše manjše zlo od velikega, bi rekli... Zato sem se odločil za Nacionalno stranko, tile se vsaj derejo, ko gre za slovenske interese, če že kje drugje prav tako niso uspešni. Še manj pa bi volil Ljudsko stranko, kajti taka politika, kot jo uprizarja, je oportunistična, priliznjena... stalno menjavajo strani in držijo riti tja, kjer vidijo korist samo zase.

Vipko
Wizeman

Itak, maš tij nebulozo v glavi - či sploj znaš ka tou pomejni. Tou ka san napijso, je nej nikša teorija (či sploj znaš ka tou pomejni), liki fakt (či sploj znaš, ka tou pomejni). Naroda se pa z faktami ne zastruplja, liki se njemi odpera očij. Či maš tij rajši zaprejte, pa senjaš čelavoga jezdeca na bejlon kunji, izvoli, ges ti ne branin. Prle ali stedi se boš z glavouf nekan butno....

itak

$ Wizeman
...tij s svojimi komentzarami odperaš očij svojin somišljenijkon (čitaj slepconm) ob polnouči srejdi železniškoga tunela, ka bi se njin naj luč prikazala...te pa naletij tovorni vlak, pa vas ta vdari...pa vas nede več ...na takši načijn de izginola rdeča bagra iz slovenskoga političnoga parketa...in tvoja sajasta d"jša de se v pekli cvrla...!!!...!!!...

itak

...protikorupcijska komisija ugotovila, ka je Ministrstvo za notranje zadeve šteroga vodi in za njega odgovornost nosi ministrica Katarina Kresal ravnalo koruptivno v primeri sklepanja pogodb za najem placa za potrejbe NPU-ja, šteroga ma v lasti Jurij Pogačar pajdaš ministrice... kcoj tomi nega kaj djati...vse razen odstopa, pa kazenske ovadbe prouti Kresalčki je manipulacija s statusom pravna država in manipulacija z državljani davkoplačevalci...!!!...!!!...

dexter

Smejšno je ka je računsko sodišče odkrilo nepravilnosti tüdi pri ministri Mateji (janšova vlada).... ali tou sploj nema veze.... itak so vse lopovščine desničarov enostavno politični konstrukt in delo komunistov. Še gda keroga dobijo z rokouf v žakli je nej on kriv, zatou ka njemi je rokou v žakel porijnola udbomafija.... pa eno so celou vidli Stalina pa Titoja kak sta Küčani na vüjo šepetala kak more janšo zajebati....

buzdovan

itak, ti si novi mesija. Uničil boš komuniste in soboški SDS, potem pa sploh ne vem kaj bo ostalo. Ustanoviš lahko "itak zbor", kjer se bodo zbrali taki debili kot si ti, brez titul, šol, pameti, osnovne olike ter očitno nepotešeni, ker takih nobena noče, denarja za plačilo pa očitno zaradi vseh tu opisanih lastnosti nimaš. Še modri so svetlobno leto pred tabo.

Tudi tebi delovna terapije ne bi škodovala, tvoja moč je le pod krinko na tem forumu. Drugače si nepomemben slabič, potuhnjenec in ti boš nekaj grozil... LOOOL

felix

ka je buzdovan oz. celec,

te je itak dregno nekam, ge boli? Mr. 7% v času gda ma SDS na državnem nivoju 30%

Vipko
Truplo

Bolje "Itak" zbor, kakor soboška SDS... beri boljše manjše zlo kakor izdajalski, smrdljivi izdajalec!

itak

...poziv uredništvu...Katarina Kresal je odstoupila z mesta ministrice... pričak"vle se nouvi članek na temo odstopa... ... ...

Vipko
Truplo

Bolje temu ne posvečati neke pozornosti... oseba si neke večje pozornosti ne zasluži, saj ni niti gospa, niti mati, niti nič posebnega (tu jo je Miran Györek opisal kot je treba). Pooseblja vso bedo vladajoče koalicije, napuhlost, prevzetnost in še kaj... Narod pa strada!

Spy

dexter, poleg toga je pa tudi odkrilo ka stavba na Litrostrojski nema nikših varnostnih zadržkov, kar je bil glavni argument Kresalčke za najem stavbe na Dimičevi. Torej ova stavba je bila že zazidana kda je Blondinka gratala ministrica. Una se je pa pač odločila za stavbo na Dimičevi in s tem nas davkoplačevalce oškodovala za 14 mesecov x 130 000€ = 1 820 000 €. Za zdaj. De pa trbelo plačati se dosta več v prihodnje.

Pa še to: v Matejovon primeri je šlo za poslovanje z državo (država je poslovala z državo) v primeru Kresalke pa je šlo za čisti KLIENTELIZEM, kar so povedali tudi na Protikorupcijski komisiji.

Torej ščen ti samo povedati ka so se tudi pri Mateji očitno najšle določene nepravilnosti, samo se z neprevalinostmi Kresalove razlikuvlejo kak den pa noč (s ten mislin na to ka so zlorabe pri Kresalovi bile DOSTA hujše).

Maš kakšo repliko na to?

dexter

Man repliko.... čista se strinjan s tebof.... zatou san pa že prlej napijso ka naj babo naženejo že ednouk. Mateja san omejno samo zaradi toga ka gda se kakšnoga desnoga dobij pri mutnih poslaj te je tou politični konstruktn ali pa delo udbomafije. :) Klientelizma je kak dreka v naši politiki.... na obeh straneh.... samo eni ga znajo lepou zapakejrati.... ali pa diskreditejrati z kontratožbami in nameščanjon teh zadev iz strani "neprijatelja". :) In tou ka je pri Mateji računsko sodišče najšlo nepravilnosti (pa kakšne koli so tou že) ščejo zdaj desni prikriti z forsejarnjon kresalkinoga fijaska.... Mate se pa sploj nigi ne omenja. Telko samo...

Vipko
Truplo

Dexter, da, da... vsak je več ali manj krvav pod kožo, pravi pregovor.

Vendar, v vseh pizdarijah, so levi proti desnim v vodstvu vsaj z 9 : 1... Tako, da res vse izgleda tako, da se pometa pod preprogo vse, kar storijo narobe desni. Pa je to mogoče, ko imajo "levaki" v oblasti policijo, sodstvo, tožilstvo...? Nekako ne verjamem, že davno bi zaprli Janšo, pa Brezigarjevo, tudi Mateja... in še koga, če bi mogli...

dexter

Ges bi jih zapro vse po vrsti.... od lejve proti desni.... bando pokvarjeno. In čista praf je ka gda nekoga dobijo pri napravilnostih odstoupi ali ga pa naženejo.... ali tou bi moglo valati za vse. Zakoj ste se desni nej gor prosili gda so ovoga kekeca Mariniča doubili ka je nej plačüvo tiste položnice.... pa te se ide pacijent napravi glupoga pa se javno zlaže ka je on nej znao ka more plačüvati položnice. Što je tou küjpo je glij takši bebček kak on.... pa še ne kup takšnih zadev je tak na desni kak na lejvi strani. Ali jebe se ten našin političaron za tej zadeve.... v tujini vsak "pošteni" in pravi politik že ob pojavu suma ka je nekaj nej vrejdi odstoupi iz moralnih razlogov pa če njemi je krivda sploj nej še ali njemi tüdi nigdar nede dokazana.... prinas so pa na oblasti sami kriminalci kerin moralne vrednote pomejnijo en drek.... tou smo vidli pri kresalki, tou glejdamo nonstop pri janši pa ka jih nemo dale poimensko naštevo ka bi te mogo verjetno našteti cejlo vlado pa cejli parlament.

Vipko
Truplo

Dexter... navidel si en dokaj nepomemben primer... ja nekaj se spomnim glede položnic... čeprav je tisto čudno, da pri poslanski plači ne bi nekaj plačal... in verjel, da ga ne dobijo. Ker trenutno pretapljam delnice v denar, na vse strani sprašujem, kaj moram prijaviti davčni in kaj ne... pri nas je marsikaj zavito... Vseeno... neznanje ni opravičilo in bi moral odstopiti s poslanske funkcije. Kakor Rupar, ko je oklufotal tisto sostanovalko in na črno pobiral najemnino, če se dobro spomnim.

Kaj pa misliš s tem, da Janša nima moralnih vrednot, pa bi lahko malo napisal... Je dokazano kaj ukradel? Je dokazano kje kršil zakon? Je komu drugače kaj naredil? To, da se toži z marsikom ni noben argument, saj ga hočejo na vse kriplje diskriminirati.

BBC

Smešna vlada, katastrofalni politiki in kot pika na i plitvina večine volilcev, ki vedno znova in znova nasedajo enim in istim politikom.

BBC

Pa še to, tisti, ki na vso moč branite JJ ali pa kogarkoli od levih: ste strankarski jurišniki ali pa ste preprosto plitvine? Žalost, ker zaradi takih kot ste vi, imamo vlado, imamo stranke in imamo politike kot si jih zaslužimo. Človeška neumnost je res brezmejna.

dexter

truplo, viš tou je glij naroube.... nej je tou nepomemben primer.... človek je poslanec in si takšnih stvari niti približno nebi smeo dovoliti, glih tak kak Rupar, Thaler, Kresalova.... tou so nej malenkosti. Tej lidgej so izvoljeni predstavniki ljudstva.... samo je fejst žalostno ka se po izvolitvi hejnjajo toga zavedati.

Glede janše....smejšno mi je najbole tou ka vedno njegovi oboževalci ščejte glede njega nekše dokaze.... v naprotju pa on obtožuje vsepovprek brez sakše osnove. :) Glih tak kak desni obtožujete vse svoje nsprotnike za komuniste če glij so nan članstvo v komunistični partiji (za razliko od janše) nigdar nej dokazali. :)

Pa truplo, če te zanijma kaj o šverci orožja iz prve rokej.... san biu 92 leta poulek pa ti lejko ogromno toga poven.... par stvari san že napijso tü gor.... v žijvo pa lejko več zvejš. :) Včasik san ga ges tüdi podpejro... še celou na Roško san šou protestejrat gda so ga zaprli.... ali gda san cuj glejdao ka je zganjo na MORS-i pa gda so prišli vö razlogi zakoj so ga nagnali iz obrambnoga ministerstva.... ne prenašan ga več pa gotovo.

dexter

Zajebo zgoraj.... se opravičujen.... kresalčka je nej bijla izvoljena.... za razliko od poslancov so njou postavili na položaj tisti ka so bilj izvoljeni.:)

buzdovan

dexter sedi 5!

Točno tako je kot praviš in ravno zato imam užitek zajebavati take fanatike ala Truplo, itak ipd. Kradejo na žalost vsi, levi so bili pač bolj spretni pa so imeli več časa. Ampak tudi desni so isti, Mercator, Interevropa, Petek ... Konec koncev tudi Berlusconi je navaden lopov, pa Grasser v Avstriji, še Kohlu so dokazali miljon podkupnine, koliko pa je niso ... Klientelizem je in bo.

To sploh nima veze, bolj zaskrbljujoče je, da se ljudje na to navadijo in potem sistem dopusti, da nihče ni kaznovan. Že nekaj časa vsak dan gledamo kako potekajo razne preiskave, potem pa pridejo odvetniki in vse se razblini.

Skratka potreben bo verjetno čas in novi obrazi, kar lahko potraja desetletje ali več. Tako kot prometna kultura. Včasih so se vsi pijani vozili domov, pa se s tem hvalili, sedaj pa jih velika večina raje pokliče taxi.

Vipko
Truplo

Dexter... kdor pravi, da je ta in ta kradel, ga jaz navadno vprašam: A si bil zraven, da to veš?

Če bi bile tiste položnice tako v nebo vpijajoče, bi ga že odstranili. Kot človek bi moral sam odstopiti, če že ni bilo neke pravne podlage. Ampak ni... se strinjam, da ni v redu. Vsekakor pa, nekaj položnic ali ena in to za znesek npr. 5.000 evrov proti pizdarijam z zemljišči tako Kresalove, kakor npr. Mafijankovića v Ljubljani? Tudi v Luki Koper (grešnik bi naj bil član SDS-a) in tiste zadeve s Prijateljem, pa "afera bulmastifov"... to se skoraj ne da primerjati. V tej koruptivni državi bomo morali manjše grešnike izgleda kar pozabljati... da se mogoče kdaj vseeno ujamejo na trnek velike ribe.

Ostalo pa je večinoma v tem stilu: če eni kradejo ali dejajo nepravilnosti, je potrebno takoj z vso silo obtožiti tudi druge, da se zameglijo dejanja prvih. To je star komunistični trik!

dexter

"Ostalo pa je večinoma v tem stilu: če eni kradejo ali dejajo nepravilnosti, je potrebno takoj z vso silo obtožiti tudi druge, da se zameglijo dejanja prvih. To je star komunistični trik!"

...in če dobro poglejdneš je tej trik prinas v uporabi že 20 lejt... tak pri lejvih kak pri desnih.... itak jih je 99% teh ka so zdaj na sceni "politčku nastavu" obiskovalo še pri Joškoji.:)

Plemeniti

Ladja se potaplja, podgane bežijo. Prvi je odletel ptiček golobček, zdaj je še odletela žuželka kresnička. Samovšečni kapitan pa se potaplja z ladjo vred.

dani04

...čas se je iztekel....pometanje se bo začelo izpod preprog, tudi sestavljanke navez...

bajkec

To je že počasi material za eno dobro humoristično sarkastično nadaljevanko, pahor, kresalka, janša vsi skup eden velki drek...

Vipko
buldog

truplo, si ti resen? Kako lahko napišeš:"Tudi v Luki Koper (grešnik bi naj bil član SDS-a) in tiste zadeve s Prijateljem, pa "afera bulmastifov"... to se skoraj ne da primerjati. V tej koruptivni državi bomo morali manjše grešnike izgleda kar pozabljati..."
Daj razloži nam, kako naj bi bil za nečedne posle v luki grešnik član SDS -a? Je ali ni član ? Koliko jaz vem je član! Zakaj torej pogojnik? A člani SDS - a (vključno s dosmrtnim predsednikom in predvsem z njim ) niso dovzetni za podkupovanje in mahinacije?
Res je, da se Prijateljeva gnusna izsiljevalska rabota (dokazano, obsojen, sedi) ne da primerjati z afero bulmastifi. Afera bulmastifi se da primerjati z orožarskimi posli JJ -a. Nič dokazanega.
Hočeš nam prodati naslednjo tezo: člani SDS -a so tako rekoč nedovzetni za korupcijo, drži se jih svetniški sij; SNS - ovci mogoče malo (ko jih ujamejo); kar pa je komunajzarsko - to pa je vse podkupljeno. Pa kje ti živiš?

Hruščov

Kak v državi - tak na lokalnem nivoju.
Iz napisanega lahko izluščim le:
- da kradejo levi in desni;
- da kradejo po vsej Evropi;
- da nihče ne bo za to odgovarjal oz. še manj obsojen;
- da kdorkoli bo izvoljen bo ravnal enako kot garnitura, ki je pred slovesom....

Pa je res potrebno, da je v SLO dejstvo, da se krade, koruptira ipd. javna tajna in celo nekako moralno opravičljivo in znano.
Po mojem prepričanju in izkušnjah iz drugih držav je tako, da če tam osebo, ki deluje oz. bolje predstavlja državo/lokalno skupnost zalotijo pri kaznivem oz. koruptivnem dejanju - ne da more odstopit, prepovejo ji nadaljnjo udeležbo v dejavnostih države in državljanov, do razjasnitve okoliščin in dejstev.

Zakaj se nebi mi zgledovali po takšnih primerih in enkrat prekinili z to umazano politično in privatizacijsko tranzicijo, ki je vsem izgovor za njihove "lopovske" potegavščine.

Sedaj pa je res že skrajni čas, da se posvetimo demokraciji....

Hruščov

...aja pa še to:
- sedanja oblast v državi je sicer še lahko legalna...nikakor pa ni več legitimna!!!

Vipko
Truplo

Če je še član... potem imaš prav.
Morda je izstopil ali so ga izključili, potem imam jaz prav.
Drži pa kot pribito, da je v času greha BIL član SDS-a.
Torej ni potrebno, da se prepirava, ane?

Ostalo je spet nakladanje oz. slabo branje mojega pisanja. Sem že vajen. Tudi tvoje oslarije glede dosmrtnega predsednika ipd... Če je dober predsednik in ga članstvo vedno izvoli, zakaj pa ne?

Orožarska afera je bila ali ni, nič ni dokazano, čeprav se komunjari že dvajset let na vse kriplje trudite, da nekaj dokažete.

Afera bulmastifi je bila pometena pod preprogo, torej ničesar dokazano in so samo sumničenja. Omenil sem samo zato, ker je tam umrl človek in je bilo kar nekaj ljudi iz levih političnih strank zraven... tako ali drugače in dopisal, da je to bila vsaj takrat, tudi v času raziskave (itak svojih niso hotel odkriti), seveda večja afera, kakor eventuelno zataškanje tistih evrov, ko poslanec ni plačal ali ni hotel plačati položnic. To enostavno ni primerljivo, se pa strinjam, da se to tudi ne sme dogajati. Ker pa je kriminala v Sloveniji na tone, bomo morali nekatere manjše grešnike kar pozabljati, če bi hoteli odkriti kaj velikega. Med manjše grešnike naj en poslanec ne bi spadal, ampak izgleda je...?

Sereš brez veze s tem, kako so nekateri nedovzetni za korupcijo in druge pizdarije. Nekje sem samo zapisal, da komunjari glede na te zadeve vodijo vsaj z 9 : 1, nikjer pa zapisal, da pa res noben član SDS-a, sedanji ali bivši, ni bil kje zraven... Tako, da se nauči brati in predvsem, razumeti, kaj pišejo drugi.

Vipko
buldog

Dobro jaz berem in zelo dobro razumem tudi, kaj nam hočeš prodati.... Ti si seveda tudi že izračunal razmerje packarij med političnimi opcijami; bodo tvoji podatki že držali.
Bodi prepričan, da če bodo "tvoji" na oblasti naslednja štiri leta se bo tudi to razmerje porušilo.
Ah, ja, pa še enkrat se potrudi in mi prosim razloži, v čem je bistvena razlika okoli orožarskih poslov JJ -a in afero bulmastifi.... razen, da so bili pri slednji prisotni "ljudje iz levih političnih strank", pri orožarskih aferah pa JJ, Krkovič,Lovšin .... ti res niso levi (več).
Se pa strinjam s Hruščovim, da bi bil čas za temeljito čiščenje konjskega hleva....skrite frustarcije, gnev, brezperspektivnost, čepenje doma ob socialnih transferjih ..... vse to lahko enkrat izbruhne, kot v Angliji. Potem pa bodo krivi Facebook in Twitter....

buzdovan

Človek bi se s Hruščovom celo strinjal, vendar je pot, kot sem že napisal, verjetno še dolga. Sprejeti bi bilo potrebno popravke zakonodaje, predvsem pa popolnoma reformirati sodstvo! Že sedaj bi lahko delali sodniki bistveno bolje. Po moje bi bilo potrebno predvsem:

* ukiniti trajni mandat sodnikom,
* uvesti nadzor nad opravljamnjem sodniške funkcije. Če se zadeva vleče predolgo, ker sodnik ni spreten ali so advokati bistveno boljši se mu zmanjšuje uspešnost in plača, ter seveda kot skrajni ukrep odvzame funkcija,
* podkupljenim sodnikom 2x višja kazen od navadnih državljanov,
* kaznovanje odvetnikov, ki zganjajo burke na sodiščih in ovajajo tožilce, policiste in sodnike. Če zadeva pade 10x stroški postopka na odvetnikov račun.

Pa še kaj seveda premišljeno dodati, nakar bi potem hitro sodni postopki stekli hitro in učinkovito. Ampak tega sveda še nihče ni resno predlagal ali izpeljal, ko je bil na oblasti. (Folklorne floskule burkeža, ki lahko govori kar hoče, ker ve da ne bo izpeljal pozabimo.)

Je pa res, da drugje tudi ni ravno vse tako super. Spomnimo se Heiderja, koliko koruptivnega sranja je imel na vesti (Hypo) in nič ni odletel ali ga je kdo odstavil, dokler ga ni pravica preko alkoja pobrala.

Hruščov

Se strinjam, da tudi drugje ni vse super. Vendarle pa je epilog koruptivnih in protizakonitih ravnanj precej hitrejši - tako v predkazenskem kot tudi v kazenskem postopku, torej tudi v samem sankcioniranju oz. sodnem epilogu.
Najbolj me žalosti dejstvo, da so se v SLO volivci sprijaznili s tem, da volijo moralno in tudi "krivdno" sporne osebe. Zdi se mi, da nastaja celo paradoks: namesto, da bi si ljudje želeli in tudi volili moralno in krivdno "čiste" osebe, raje volijo osebe, ki imajo manj masla na glavi kot drugi. Torej rajši volijo nekoga, ki je manj ušpičil kot nekdo, ki je več ušpičil - da ne uporabljam bolj grobih izrazov.
Jaz raje ne grem na volitve in sprejmem voljo drugih ljudi, kot pa dam svoj glas "sporni" osebi, ni dileme, da sem si s tem "silenzio" pri delovanju oblasti, ker nobene opcije nisem volil - sem pa vsaj ostal zvest sebi in svojemu prepričanju o "moralni pravilnosti".
Za Haiderja pa je itak boljše, da je umrl v nesreči, ker bi ga drugače pokopalo avstrijsko sodstvo. Pa tudi Koroška deželna blagajna je prazna in na robu stečajnega postopka ter prosi Dunaj za 3 milijarde poroštev. Posledice nekdanjih Haiderjevih kampanj so vidne....

Po drugi strani pa ljudje želijo nove obraze...vendarle predvidevam, da jih ne bodo upali izvoliti!!!

Hruščov

Upss.....lapsus:
....da sem si s tem povzročil "silenzio" pri kritiziranju delovanja oblasti.......

buzdovan

Pa Hruščov, stvar je hujša. Ti praviš:

Zdi se mi, da nastaja celo paradoks: namesto, da bi si ljudje želeli in tudi volili moralno in krivdno "čiste" osebe, raje volijo osebe, ki imajo manj masla na glavi kot drugi.

Kako pa potem komentiraš izvolitev moralno in delno tudi kazensko hudo spornih oseb ala Jankovič in Popovič, da ne omenjam dalje. Ti in podobni so znani po svojih (koruptivnih) dejanjih pa jih ljudje drugič še rajši izvolijo.

Meni se zdi to glavni problem, ker volilci nagrajujejo šerife, alfa samce in ljudi ki sicer nekaj napravijo, spregledajo pa, da je to bilo večinoma na kredite, ki jih bodo odplačevali še njihovi vnuki. Tu mene skrbi, ker so se volilci poživalili in vidijo le najmočnejšega ovna vodnika, s katerim bi se radi podzavestno poistovetili.

BBC

Na volitvah oddajte nepravilno izpolnjeno glasovnico. To je to. Preprosto ni osebe, ki si zasluži glas. In komaj potem vidimo, v kakšni riti smo. Ne gre brez politikov, niti z njimi. Btw.: politiki so takšni, kakršni že pač so, na žalost moralno neoporečnih trenutno ni. Ostali volilci pa se dajte že enkrat postavite na lastne noge in ne biti poslušna ovca, ki se da zmanipulirati vsakemu, ki ima pet minut časa nagovoriti volilce.

Vipko
Truplo

Ja gornji... ampak samo en veljaven glas... bo dal... kar bo dal...

Vipko
buldog

Resnica je mnogo bolj preprosta.... Če analiziramo volilno telo (po ameriških teorijah) obstaja pet skupin: "levi volilci", "desni volilci", "radikalni volilci", abstinentje in gospodinje. Prve štiri skupine so v volilnem obnašanju dokaj predvidljive in so odstopanja znotraj in med skupinami majhna; medtem, ko se gospodinje odločajo po dokaj iracionalnih nagibih - in ravno gospodinje vedno pomenijo jeziček na tehtnici volilnega izida. Drugače povedano: gospodinje determinirajo volilni rezultat.
Teorija se mi je zdela dokaj smešna; po razmisleku pa niti ne več. Dokaz? Zmaga kandidat, ki je uglajen, dišeč, lepogovoreč (ni pomembno kaj govori); skratka kandidat, ki bi ga gospodinja sprejela za bodočega zeta.
Zaključek: vsi, ki smo udeleženi v tej debati ne bomo odločili volitev...:)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice