Radovan Žerjav je v poslanskem vprašanju Pahorja spraševal, kaj konkretnega bo vlada storila, da ne bi prišlo do najbolj črnega scenarija, ki bi privedel do stečaja Mure in s tem močno povečal število brezposelnih v Pomurju. Pahor je povedal, da bo vlada upravi pomagala pri ohranjanju zdravih jeder v družbi, kar bi pomenilo "nov začetek tega tekstilnega podjetja" in dodal, da zdajšnjega števila zaposlenih naj ne bi bilo mogoče ohraniti. Za tiste, ki bodo ostali na cesti, naj bi po Pahorjevih besedah vlada pripravljala ukrepe za premostitev težav, razmišljali pa naj bi tudi o načinu za dolgoročno rešitev njihovega položaja.

Uprava, ki bo kos problemu

Radovan Žerjav je opozoril na lastniško nekonsolidirano strukturo Mure, ki ima več kot 40 institucionalnih lastnikov. Po Žerjavovih besedah bo problem Mure prisoten, dokler ne bo rešen problem lastništva. Poslanec Žerjav je bil pred kratkim že kritičen do uprave Mure in njenega predsednika Franca Hubra. Tudi v državnem zboru je povedal, da se je v zadnjem času zvrstilo precej nekompetentnih vodstev. "Narobe bi bilo, da v tem težkem času postavili vodstvo, ki ne bo kos reševanju problema," je še povedal Radovan Žerjav. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sobochanec

Hmmm, poslanci Žerjavi je bole važno voditi SLS s krščansko ljudskimi vrednotami kak Muro. Ajajaj, ka je pri njemi prevagalo, ka se je nej kcoj spravo k deaktivejranji tej socialne bombe. (tak je bar fčeraj pravo)
Zdaj pa Pahori tanače davle kak se naj dela. Borut je bar dober kupec gvanta, pa naj samo prijde v fabriko, kaj zaslujžimo.

Starejše novice